Blog

 1. Kappersproducten zijn beter dan drogisterijproducten. Feit of fabel?

  Herkenbaar? Productadvies krijgen bij de kapper, om vervolgens naar de drogisterij te sluipen om het daar een stuk goedkoper aan te schaffen. Een shampoo is een shampoo toch?

  Wij krijgen vaak de vraag of kappersproducten nou echt beter zijn dan drogisterijproducten. En waarom zijn professionele haarproducten zoveel duurder? Daar gaan wij jullie alles over vertellen!

   

   

  Lees meer »
 2. Proteïne in haarproducten

  Ruim 10 jaar geleden ontstond de eerste hype met proteïnerijke voeding en supplementen. Je kon geen product aanschaffen of er was wel proteïne aan toegevoegd. Inmiddels heeft dit fenomeen ook de markt van haarverzorging bereikt. Maar wat doen proteïnen precies in je haarverzorging en wanneer heb je deze eigenlijk nodig?

  Lees meer »
 3. Dé shampoo bar, wat is het & hoe werkt het?

  Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar ik kan het mij bijna niet voorstellen: de shampoo bar. Wat begon bij een enkele shampoo bar die te vinden was in de winkelschappen is dit inmiddels uitgegroeid tot een product dat we niet meer weg kunnen denken uit de haarverzorgingsindustrie. We zien steeds meer merken een shampoo bar op de markt brengen, maar wat is zo’n shampoo bar nou precies? Ik ga je alles vertellen over deze duurzame haarverzorging, lees snel verder!

  Lees meer »
 4. De Bellissima Diffon: een uniek product voor krullenbollen

  De meeste curly girls kunnen niet zonder hun föhn met diffuser. Maar wat is dat soms onhandig he! Daarom is er nu dit unieke product: een föhn en diffuser in één! Een stuk kleiner en lichter dan je gebruikelijke föhn, maar perfect om jouw krullen mee te drogen en definiëren. 

  Lees meer »
 5. Giovanni, natuurlijke haarproducten

  Ben je op zoek naar natuurlijke haarproducten? Stop dan met zoeken! Ik vertel je vandaag alles over de natuurlijke haarproducten van Giovanni. Bij Giovanni gebruiken ze uitsluitend natuurlijke ingrediënten, chemicaliën zijn een absolute no-go! Het grootste gedeelte van Giovanni haarproducten zijn ook nog eens CG (Curly Girl vriendelijk) en dus geschikt voor krullend haar! Lees je mee?

  Lees meer »
 6. Slapen met krullen, hoe doe je dat?

  Je herkent het vast wel: je ging slapen met een prachtige bos krullen en werd wakker met een vogelnest…. Help! Gelukkig zijn er manieren om je haar tijdens het slapen mooi te houden. In dit blog lees je daar alles over, dus krullenbollen opgelet!     

  Lees meer »
 7. Haar wassen volgens de CG methode

  Lorraine Massey (bedenker van de Curly Girl methode) roept in haar boek: gooi alle shampoos die je in je badkamer kan vinden weg! Wel is het belangrijk om je haar en hoofdhuid schoon te blijven houden. Hoe? Je leest het in dit blog!

  Lees meer »
 8. Wasadvies voor jouw haartype!

  Het blijft toch een dingetje, het wassen van je haar. De een kan gerust de week doorkomen met maar één keer wassen terwijl de ander om de dag aan de beurt is. Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is dan ook ‘Hoe vaak kan ik het beste mijn haar wassen en waarmee?’. Omdat dit de gemoederen nog steeds bezighoudt, wil ik jou vandaag een handje helpen. Na het lezen van dit blog weet jij meer over het wassen van je haar en welke ingrediënten je het best kunt vermijden met jouw haartype. 

  Lees meer »
 9. Curlsys en DevaCut, wat is het verschil?

  Het is vaak een grote uitdaging; je krullen laten knippen. Bij het zoeken naar een goede krullenkapper houd je niet alleen rekening met de producten die zij gebruiken, maar ook met de kniptechniek. Curlsys en DevaCut zijn de bekendste krullenkniptechnieken. Maar wat is nou het verschil tussen Curlsys en DevaCut?

  Lees meer »
 10. Hoe krijg je snel lang haar?

  Wil jij je haar graag langer laten groeien maar schiet het niet op? Of ziet het er na een tijdje niet gezond meer uit waardoor je besluit het weer korter te laten knippen bij de kapper? Geef nog niet op, er zijn toch echt manieren om jou haar sneller te laten groeien, je leest ze in dit blog!

  Lees meer »