Blog

 1. Álles over gel cast!

  Gel gebruiken om keiharde krullen te creëren is heel gebruikelijk bij de CG methode. Ik wist niet wat ik hoorde, toen ik dit de eerste keer voorbij zag komen. Waarom zou je harde, crispy krullen willen? En gel is toch iets voor mannen? 

  In dit blog vertel ik jullie alles over dit fenomeen: cast 

  Lees meer »
 2. How to: je haar beschermen tegen de zon!

  Heerlijk die zon! Je haar is er alleen niet zo blij mee.. De zon kan je haren namelijk behoorlijk uitdrogen, beschadigen én laten verkleuren. We smeren onze huid allemaal in met zonnebrand, maar ons haar vergeten we vaak. Hoe verzorg en bescherm je je haar nou het beste bij zonnig weer? Lees onze tips!

  Lees meer »
 3. Hoe begin je met de CG methode?

  Wil jij met de CG methode starten, maar heb je geen idee welke producten je nodig hebt? Als je net met het Curly Girl avontuur begint, kom je terecht in een hele nieuwe wereld. Woorden als ‘final wash’, ‘ploppen’, ‘dimethicone’ en ‘bonnet’ vliegen je om de oren, maar je hebt waarschijnlijk nog geen idee wat het allemaal is. Wij helpen je om direct te kunnen beginnen!

   

  Lees meer »
 4. Salon volgeboekt? Met deze tips kom je de coronatijd door!

  Hoera, de salons mogen weer open! Maarrrrr, ik weet niet hoe het bij jouw salon zit, maar onze salon, Hairworx in Amersfoort, zit de komende weken al propvol! Geldt dit ook voor jouw salon? Dan hebben wij een aantal tips voor je om deze weken toch ook nog door te komen, mét mooi haar!

  Lees meer »
 5. 10 vragen over droogshampoo

  Je staat op in de ochtend, loopt nietsvermoedend naar de badkamer toe en ziet tot je verbazing dat je haar vet is! Tijd om je haar te wassen is er helaas niet want je moet naar je werk of die ene belangrijke afspraak… wat nu? Vandaag beantwoord ik 10 veel gestelde vragen over dit bijzondere product die in verschillende situaties jouw lifesaver kan zijn!

  Lees meer »
 6. Verfris je haarkleur met een kleurmasker!

  Als jij je haar net hebt laten verven bij de kapper dan wil je daar natuurlijk het liefst zo lang mogelijk plezier van hebben. Een goede tip is om geverfd haar zo min mogelijk te wassen, aangezien de kleur daardoor sneller vervaagt. Maar er is nog iets anders.. heb je al eens gehoord van kleurmaskers? Daarmee houd jij je haarkleur langer mooi! En het is niet alleen geschikt voor gekleurd haar, je kunt er ook op normaal haar perfect mee experimenteren doordat het semipermanent en dus tijdelijk is. Een haarmaker dat naast je haar verzorgen ook je haar kleurt, ideaal!

  Lees meer »
 7. Is Kevin Murphy geschikt voor jouw haar?

  Je hebt wellicht al eens gehoord van de haarproducten van Kevin Murphy, maar zijn deze wel geschikt voor jouw haar? Ik vertel je vandaag meer over dit duurzame merk, de producten en beantwoord meteen de vraag ‘Is Kevin Murphy geschikt voor jouw haar?’!

  Lees meer »
 8. Met deze shampoo voorkom je luizen! + TIPS

  Krijg jij ook meteen de kriebels als je het woord luizen hoort? Ik wel! En daarom is voorkomen beter dan genezen! Wist je dat er een shampoo bestaat die helpt bij het preventief voorkomen van luizen?

  Lees meer »
 9. Alles wat je moet weten over Olaplex

  Je hebt vast weleens gehoord van Olaplex. Dé oplossing voor beschadigd, droog, dof en futloos haar. Maar wat is het eigenlijk precies? En nog belangrijker; hoe werkt het? 

  Lees meer »
 10. Zo voorkom je statisch haar!

  We kennen het allemaal wel: statisch haar. Niets is vervelender dan wanneer je in de winter een trui over je hoofd trekt of een borstel door je haar haalt, je haar knettert en alle kanten op vliegt. Maar wat is statisch haar precies? Hoe ontstaat statisch haar nou eigenlijk? En misschien wel het belangrijkste; hoe kan je statisch haar voorkomen?

  Lees meer »