Blog

 1. Giovanni, natuurlijke haarproducten

  Ben je op zoek naar natuurlijke haarproducten? Stop dan met zoeken! Ik vertel je vandaag alles over de natuurlijke haarproducten van Giovanni. Bij Giovanni gebruiken ze uitsluitend natuurlijke ingrediënten, chemicaliën zijn een absolute no-go! Het grootste gedeelte van Giovanni haarproducten zijn ook nog eens CG (Curly Girl vriendelijk) en dus geschikt voor krullend haar! Lees je mee?

  Lees meer »
 2. Slapen met krullen, hoe doe je dat?

  Je herkent het vast wel: je ging slapen met een prachtige bos krullen en werd wakker met een vogelnest…. Help! Gelukkig zijn er manieren om je haar tijdens het slapen mooi te houden. In dit blog lees je daar alles over, dus krullenbollen opgelet!     

  Lees meer »
 3. Haar wassen volgens de CG methode

  Lorraine Massey (bedenker van de Curly Girl methode) roept in haar boek: gooi alle shampoos die je in je badkamer kan vinden weg! Wel is het belangrijk om je haar en hoofdhuid schoon te blijven houden. Hoe? Je leest het in dit blog!

  Lees meer »
 4. Wasadvies voor jouw haartype!

  Het blijft toch een dingetje, het wassen van je haar. De een kan gerust de week doorkomen met maar één keer wassen terwijl de ander om de dag aan de beurt is. Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is dan ook ‘Hoe vaak kan ik het beste mijn haar wassen en waarmee?’. Omdat dit de gemoederen nog steeds bezighoudt, wil ik jou vandaag een handje helpen. Na het lezen van dit blog weet jij meer over het wassen van je haar en welke ingrediënten je het best kunt vermijden met jouw haartype. 

  Lees meer »
 5. Curlsys en DevaCut, wat is het verschil?

  Het is vaak een grote uitdaging; je krullen laten knippen. Bij het zoeken naar een goede krullenkapper houd je niet alleen rekening met de producten die zij gebruiken, maar ook met de kniptechniek. Curlsys en DevaCut zijn de bekendste krullenkniptechnieken. Maar wat is nou het verschil tussen Curlsys en DevaCut?

  Lees meer »
 6. Hoe krijg je snel lang haar?

  Wil jij je haar graag langer laten groeien maar schiet het niet op? Of ziet het er na een tijdje niet gezond meer uit waardoor je besluit het weer korter te laten knippen bij de kapper? Geef nog niet op, er zijn toch echt manieren om jou haar sneller te laten groeien, je leest ze in dit blog!

  Lees meer »
 7. Álles over gel cast!

  Gel gebruiken om keiharde krullen te creëren is heel gebruikelijk bij de CG methode. Ik wist niet wat ik hoorde, toen ik dit de eerste keer voorbij zag komen. Waarom zou je harde, crispy krullen willen? En gel is toch iets voor mannen? 

  In dit blog vertel ik jullie alles over dit fenomeen: cast 

  Lees meer »
 8. How to: je haar beschermen tegen de zon!

  Heerlijk die zon! Je haar is er alleen niet zo blij mee.. De zon kan je haren namelijk behoorlijk uitdrogen, beschadigen én laten verkleuren. We smeren onze huid allemaal in met zonnebrand, maar ons haar vergeten we vaak. Hoe verzorg en bescherm je je haar nou het beste bij zonnig weer? Lees onze tips!

  Lees meer »
 9. Hoe begin je met de CG methode?

  Wil jij met de CG methode starten, maar heb je geen idee welke producten je nodig hebt? Als je net met het Curly Girl avontuur begint, kom je terecht in een hele nieuwe wereld. Woorden als ‘final wash’, ‘ploppen’, ‘dimethicone’ en ‘bonnet’ vliegen je om de oren, maar je hebt waarschijnlijk nog geen idee wat het allemaal is. Wij helpen je om direct te kunnen beginnen!

   

  Lees meer »
 10. Salon volgeboekt? Met deze tips kom je de coronatijd door!

  Hoera, de salons mogen weer open! Maarrrrr, ik weet niet hoe het bij jouw salon zit, maar onze salon, Hairworx in Amersfoort, zit de komende weken al propvol! Geldt dit ook voor jouw salon? Dan hebben wij een aantal tips voor je om deze weken toch ook nog door te komen, mét mooi haar!

  Lees meer »