7 leuke kapsels voor dik haar + stylingtips!

Bezig met laden...
7 leuke kapsels voor dik haar + stylingtips!

 

7 kapsels voor dik haar + stylingtips!

Heb jij dik haar maar weet je niet meer wat je er mee aan moet? Dik haar kan soms moeilijk zijn om te stylen, maar zeker niet onmogelijk! Ben je op zoek naar inspiratie voor nieuwe kapsels? Dan ben je hier aan het juiste adres! We hebben onze top 7 beste kapsels voor dik haar op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

 

Kapsel 1: Curtain bangs

Op zoek naar iets anders dan een standaard pony? Curtain bangs zijn een speelse variant. Ze zijn eigenlijk lange pony's die naar de zijkanten zijn gestyled. Met curtain bangs creëer je volume aan de bovenkant van je haar en verminder je wat van het gewicht van je dikke lokken.

Stylingtips: Het stylen van curtain bangs kan eenvoudig zijn. Gebruik een hittebeschermer, een ronde borstel en een föhn. Spray eerst je curtain bangs in met een hittebeschermer. Pak een pluk en draai deze om de ronde borstel. Draai de borstel naar achteren terwijl je föhnt om volume te creëren. Herhaal dit tot je tevreden bent met het resultaat. Nog sneller klaar zijn? Ook föhnborstels werken super goed en als je snel de deur uit moet is dit ideaal!

 

Kapsel 2: Korte bob met laagjes

Laagjes zijn bijzonder effectief voor dik haar. Dit is een handige truc om wat meer controle te krijgen over je dikke lokken. Je behoudt volume aan de bovenkant van je haar en laat het geleidelijk dunner worden naar de uiteinden toe. Met een korte bob zeg je vaarwel tegen droge en beschadigde punten. Ja, je verliest wat lengte, maar je haar zal er zeker van opleven!

Stylingtips: Een korte bob heeft meestal niet veel styling nodig. Het is echter belangrijk om je haar goed te voeden om gespleten en pluizend haar te voorkomen. Zorg dus voor voedende shampoos en conditioners. Als je golven of krullen hebt, kun je een texture spray gebruiken om het te definiëren en pluizen tegen te gaan.

 

 

Kapsel 3: Lang haar met laagjes

Wil jij toch liever je lange lokken behouden? Ga dan voor laagjes en laat je haar hier en daar een beetje uitdunnen. Op deze manier blijft je haar lang en kun je het gemakkelijker in model brengen doordat het minder zwaar is. 


Stylingtips: Om je golven goed te verzorgen, kun je het beste een styling foam gebruiken. Dit verbetert je natuurlijke golven en beschermt tegen pluizen. Ook een serum helpt goed tegen pluizig haar, doe er een beetje van op de lengtes en punten van je haar en klaar!


Kapsel 4: Messy bob

Wil je een kapsel met weinig onderhoud? Dan is de messy bob perfect voor jou. Meerdere onzichtbare lagen zorgen voor een rommelige look. Dankzij je dikke lokken gaat stylen heel gemakkelijk en snel! Omdat je kort haar hebt gaat het stylen snel en heb je daarentegen ook weinig shampoo nodig, dat bespaart weer!


Stylingtip: Breng wat volume poeder of sea salt spray aan op de aanzet van het haar zodat de bob nog volumineuzer wordt!

 

Kapsel 5: Pixie cut

Een pixie cut is absoluut een van de beste kapsels voor mensen met dik haar. En er zijn zoveel variaties op deze stijl! Zowel bij steil, golvend als krullend haar ziet deze lengte er fantastisch uit. Dik haar geeft dit korte kapsel extra volume! Bovendien is een pixie cut enorm praktisch.

Stylingtips: Gebruik een wax of gel om je haar in model te brengen. Voor dik haar is het belangrijk dat je een product met sterke hold gebruikt om het haar op zijn plek te houden. Als je meer volume wilt, kies dan voor een  wax, omdat gel zwaarder is en volume kan verminderen.

Meer weten over de Pixie Cut? In dit blog zie je de haartrends voor 2024

 

Kapsel 6: Pony

Een pony past perfect bij een volle bos met haar. Hoe lang de rest van je haar ook is: een pony zorgt áltijd voor een verrassende look omdat het je een totaal andere uitstraling geeft. En: juist met dik haar staat het fantastisch!

Stylingtips: Door naast je föhn een kleine, ronde borstel te gebruiken, zoals een van onze ronde borstels, fixeer je het haar en is je pony minder snel geneigd van zijn plek te komen.

Heb je een rechte pony? Houd je föhn dan boven je hoofd richting je voorhoofd en borstel je pony van boven naar beneden totdat deze droog is.
Heb je een 70’s pony? Föhn de voorste lokken dan in verschillende richtingen naar achteren en gebruik de ronde borstel om ze de juiste kant op te laten vallen.




Kapsel 7: Balayage

Als je de lengtes van je lange haar wilt kleuren dan kan balayage de oplossing zijn. Door een deel van het haar lichter te maken, oogt het minder zwaar, je creëert meer diepte op deze manier. Ook highlights helpen je haar er minder dik uit te laten zien, dit kan je thuis of bij je kapper laten doen. Door de lichte kleuren is je haar meer in 'beweging' en lijkt het dus dunner!

TIP: vraag je kapper om kleuradvies, een verkeerde kleur kan je haar dikker laten lijken.


Hopelijk heb je wat nieuwe inspiratie opgedaan voor je volgende kapsel! Wil je meer weten over het verzorgen van dik haar? Lees dan onze blogpost over favoriete shampoos voor dik haar. https://www.haarpro.nl/blog/4-favorieten-shampoos-voor-dik-haar

 

Liefs, Lisa van Haarpro.nl

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd