Droogshampoo

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 64

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Droogshampoo

Een droogshampoo (ook wel dry shampoo) is een shampoo is spray of poedervorm die je kan gebruiken op droog haar. Het is de ideale oplossing als je weinig tijd hebt of tussen twee wasbeurten door. Maar welke droogshampoo is geschikt voor jouw haar en kan je er ook volume mee creëren? Allemaal vragen die we graag voor je beantwoorden!

Wat is een droogshampoo & hoe gebruik je het?

Een droogshampoo is dus een shampoo in spray of poedervorm en deze zorgt ervoor dat het haar wordt vrijgemaakt van vet en viezigheid. Het zorgt simpel gezegd een kleine opfrisbeurt en is het daarnaast ook een stylingproduct. Droogshampoo kan je ook gebruiken om het haar in model te brengen. Maar hoe doe je dat?

Een dry shampoo absorbeert vet en oliën op de hoofdhuid. Dit gebeurt alleen als je de droogshampoo goed gebruikt. Om te beginnen moet de fles vooraf goed geschud worden. Zorg vervolgens dat de hoofdhuid zichtbaar is en houd de spray 15 á 20 cm van de hoofdhuid af. Spray de dry shampoo vervolgens goed op de aanzet van het haar en laat het 2 minuten intrekken. Breng vervolgens het haar in model!

Kan je met droogshampoo volume creëren?

Een veel gestelde vraag is of je met droogshampoo volume kunt creëren. En het antwoord is ja! Je hebt droogshampoos speciaal voor verschillende haartypes. Bijvoorbeeld een droogshampoo voor blond of gekleurd haar, maar dus ook voor fijn & dun haar. Bekijk hier de droogshampoos die geschikt zijn om volume te creëren!

Is droogshampoo slecht voor je haar?

Nee, een droogshampoo is niet slecht voor het haar. Maar het is ook niet voor dagelijks gebruik. Een droogshampoo absorbeert oliën in het haar maar ook op je hoofdhuid. Bij overmatig gebruik kan jeuk en irritatie ontstaan. Zorg dus altijd dat je 1 á 2 dagen na gebruik je haar wast met een shampoo.

Wil je nog meer weten over droogshampoos? Lees dan ons blog: 10 vragen over droogshampoo