Hoe kan je geverfd haar het best laten uitgroeien?

Bezig met laden...
Hoe kan je geverfd haar het best laten uitgroeien?

Of je nou je haar hebt geverfd om grijstinten te verbergen of gewoon omdat je een andere haarkleur wilde proberen, er kan een keerpunt komen waarop je besluit dat je terug wilt naar je natuurlijke haarkleur. Dan is het tijd om geverfd haar te laten uitgroeien, maar hoe doe je dat? In dit blog geef ik je 3 handige tips om geverfd haar te laten uitgroeien.

 

  Hoe kan je geverfd haar het best laten uitgroeien

 

Geverfd haar laten uitgroeien, hoe lang duurt dat?

Het is één van de meest gestelde vragen, daarom ga ik deze vraag ook direct beantwoorden. Wanneer je geverfd haar gaat laten uitgroeien krijg je te maken met een vervelende uitgroei. Hoe lang je last houdt van deze uitgroei is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De lengte van je haar
  • De gemiddelde haargroei per maand

Om de duur van het uitgroeien te bepalen is het belangrijk om allereerst naar de lengte van je haar te kijken. Bij kort haar ben je uiteraard eerder van geverfd haar af dan bij lang haar. Bij een gemiddelde haargroei kan je er vanuit gaan dat je haar (vanaf de hoofdhuid) ongeveer 1 á 2 centimeter per maand groeit. Je kan dus zelf een schatting maken hoe lang het ongeveer gaat duren om de verf uit je haar te laten groeien.

 

Zo ga je terug naar je natuurlijke haarkleur

De kans is groot dat je tot de conclusie bent gekomen dat het laten uitgroeien van je geverfde haren wel even gaat duren. Dit kan voor frustratie zorgen en dit maakt de verleiding om je haar opnieuw te verven waarschijnlijk heel groot. Toch adviseer ik je om door te lezen, er zijn een aantal tips die je kunt toepassen om geverfd haar op een mooie manier uit te laten groeien.

Tip 1: Aan de slag met je uitgroei!

Zit jij op het punt waarop je je gaat irriteren aan je uitgroei? Dan was je normaal gesproken waarschijnlijk langs een haarspecialist gegaan om je uitgroei bij te laten werken. Dit keer ga je dat anders doen! Wist je dat er verschillende haarproducten zijn om je uitgroei te verbergen? En dan hebben we het dus niet over permanente haarverf!

In het blog ‘Gekleurd haar: uitgroei bijwerken’ lees je alles over de sprays, poeders en haarstiften die je kan gebruiken om je uitgroei (tijdelijk) bij te werken.

Tressa Watercolors Root Concealer            Color Wow Root Cover Up

Probeer eens de Tressa Watercolors Root Concealer Uitgroeispray of de Color Wow Root Cover Up.

 

Tip 2: Plan je kappersbezoeken alvast in

Het klinkt heel logisch, maar niet iedereen staat er bij stil. Hoe meer lengte je van je haar laat afknippen, hoe sneller je geverfde haar is verdwenen. Je kan in één keer een flink stuk van je geverfde haar laten knippen of je kan alvast meerdere afspraken inplannen om de punten te laten knippen. Je weet ondertussen hoe hard je haar ongeveer groeit, hier kan je dan ook prima op plannen.

Ga je niet regelmatig naar de kapper en laat je je haar gewoon doorgroeien? Dan zal je dus ook moeten accepteren dat je langer tegen je geverfde haarlokken aan moet kijken.

 

Tip 3: De geverfde haarkleur aanpassen

Kom je niet uit de voeten met de bovenstaande tips? Ben je bijvoorbeeld van heel donker haar naar heel licht haar gegaan of juist andersom? Dan is het in sommige gevallen toch aan te raden om je haar nog een (aantal) keer te verven. Doe dit altijd in goed overleg met een haarspecialist.

Het is afhankelijk van je natuurlijke haarkleur, de uitgroei en het reeds geverfde haar hoe je dit het best kunt aanpakken. Het hele haar in je eigen haarkleur verven is vaak geen goede optie, omdat het weer verven van de reeds geverfde haren geen eenvoudig kleurproces is. In sommige gevallen zullen low- of highlights een natuurlijke overgang kunnen bewerkstelligen, maar overleg dit altijd met een specialist. Samen kan je een concreet plan maken om je geverfde haren te laten uitgroeien.

 

Ga voor gezond en natuurlijk haar!

Tot slot nog één tip: onthoud waar je het voor doet! Het laten uitgroeien van geverfd haar kan een lang en vervelend proces zijn, maar het heeft ook veel voordelen. Zo ben je een stuk goedkoper uit als je alleen je natuurlijke haarkleur hoeft te verzorgen. Maar het allerbelangrijkste is wel de gezondheid van je haar, want hoe je het went of keert je haar verven betekent je haar beschadigen. En dat wil je niet!

 

Liefs,

Channa van Haarpro.nl

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Petra Schelling
Bezig met laden...
Dit was erg duidelijk