Hoe kan ik mijn dunne haar dikker krijgen?

Bezig met laden...
Hoe kan ik mijn dunne haar dikker krijgen?

Leestijd: 3 minuten

Een mooie volle bos haar is iets waar menig iemand van droomt, maar helaas is niet iedereen hier mee gezegend. Heb jij dun haar en vraag jij je af hoe je dikker en voller haar krijgt? Dan is dit blog voor jou!

 

Wat betekent dik haar?

Eerst moeten we het hebben over wat dik haar nou eigenlijk is. Want wat betekent het om dik haar te hebben? Dik haar beschrijft de dichtheid van het haar en niet zozeer hoeveel haren je op je hoofd hebt. Het is dus zeker mogelijk om veel maar dun haar te hebben. Wil je weten of jij dik haar hebt? Pak een haar van jezelf en wrijf deze tussen je vingers. Voel je de haar overduidelijk? Dan heb jij waarschijnlijk dik haar. Voel je de haar niet? Dan heb jij dun haar.

Sommige mensen hoeven zich geen zorgen te maken over de dikte van hun haar omdat dit genetisch bepaald is. Het is een kwestie van je hebt dik haar of je hebt het niet. Maar ook gezondheid speelt een grote rol in de lengte en dikte van je haar. Denk hierbij niet alleen aan gezonde voeding, maar ook bijvoorbeeld als je last hebt van haaruitval. Hierdoor worden de dikte en lengte van je haar ook aangetast. Daarnaast heb je ook nog eens invloeden zoals hormonen en stress die erg aan het haar kunnen vreten. Maar dit betekent niet dat je je haar niet gezonder, voller en sterker kunt maken! Lees verder hoe je dit resultaat bereikt.

Vergeet de hoofdhuid niet!

Alhoewel verzorging voor je haar belangrijk is, moet je ook zeker niet je hoofdhuid vergeten! Een gezonde, volle bos haar begint bij de hoofdhuid. Haarzakjes, die net onder je hoofdhuid zitten, maken cellen aan dankzij voedingsstoffen die door hele kleine bloedvaatjes worden aangeleverd. Wees dus extra lief voor je hoofdhuid.

Eén van de oorzaken van haaruitval is een voedingstekort. Je kunt je haarzakjes voeden door zo gevarieerd mogelijk te eten. Magere eiwitten, gezonde vetten en veel groenten en fruit zijn essentieel voor dit voedingspatroon. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kunnen haarvitamines je een handje helpen. Dit is dé perfecte oplossing om natuurlijke vitaminen, mineralen en plantenextracten, die de groei van vol en gezond haar stimuleren, binnen te krijgen.

Een volle bos haar

Naast voeding zijn er nog een aantal tips die je kunt volgen om je haardos te verbeteren. Dit heeft alles te maken met hoe je met je haar omgaat.

De wasbeurt

Een belangrijk onderdeel om de groei van dikker en voller haar te stimuleren is de juiste hoeveelheid van wassen. Was jij je haar vaak? Dan kun je best eens een wasbeurt overslaan. Je moet namelijk proberen het haar niet overmatig te wassen. Als je je haar te veel wast drogen je lokken en je hoofdhuid uit, waardoor je haar broos wordt en gemakkelijk breekt. Ditzelfde geldt voor je haar wassen met té warm water. Wij raden aan om maximaal 2 keer per week het haar te wassen met shampoo. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. In ons blog over je haar wassen lees je meer over het uitstellen van een wasbeurt.

Weg met hitte

Pas op met hittetools! Ja, ze zijn geweldig om leuke looks mee te creëren, maar tegelijkertijd ook zeer schadelijk voor je haar. Tools zoals de föhn, stijl- en krultang kunnen de buitenste beschermende laag van het haar verstoren, waardoor het vocht binnenin kan ontsnappen. Hierdoor is je haar vatbaarder voor breuk en gespleten punten. Wil je toch echt één van deze styling tools gebruiken? Gebruik dan altijd een hittebeschermer.

Slaap zacht

Wist je dat je kussensloop kan bijdragen aan het dunner worden van je haar? De meeste kussenslopen zijn gemaakt van katoen, waardoor ruwe vezels de hele nacht over je haar wrijven. Hierdoor kan je haar beschadigd en breekbaar worden. Maar er is een oplossing! Vervang je katoenen kussensloop voor een zijden kussensloop.

De Sleep.On.Silk Zijden Kussensloop beschermt je haar en huid tijdens het slapen. De zijden kussensloop van 100% Mulberry zijde is zacht en glad en zorgt ervoor dat er minder wrijving tussen het kussen en het haar ontstaat. De kans op haarbreuk en klitten wordt hierdoor vermindert.

Pump up the volume

Laten we het nu eens over haar producten hebben. Broos haar kan ook veroorzaakt worden door agressieve verzorgingsproducten. Kies daarom voor milde en natuurlijke haarproducten zonder agressieve sulfaten en uitdrogende alcohol. Er zijn veel producten die jouw dunne haar een volume boost kunnen geven. Voor meer power in je haar is de beste keuze een volume shampoo. Wees zuinig met een conditioner of haarmasker. Als je te veel hiervan gebruikt word je haar slapper en oogt het sneller vet.

Ook door styling kun je slappe lokken een stuk voller laten lijken. Let bij het gebruik van stylingproducten goed op het type product dat je gaat gebruiken. Je wilt je haar natuurlijk niet vet of zwaarder maken. Ga dus niet voor een olie of wax maar voor een fijne lichte spray of poeder. Deze haarproducten zorgen voor meer volume, structuur en stevigheid, zonder het haar zwaar te maken. Een droogshampoo is bijvoorbeeld aan te raden! Dit is precies hetgeen wat volume geeft en ook nog eens zorgt dat overtollig vet geabsorbeerd wordt. Zo kun je weleens een wasbeurt langer uitstellen. Lees hierover meer in het blog 10 vragen over droogshampoo.

 

 

Hopelijk blaas jij met deze tips nieuw leven in jouw dunne haar, succes!

 

Liefs,

Rosalie van Haarpro.nl

 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd