10 vragen over droogshampoo

Bezig met laden...
10 vragen over droogshampoo

Je staat op in de ochtend, loopt nietsvermoedend naar de badkamer toe en ziet tot je verbazing dat je haar vet is! Tijd om je haar te wassen is er helaas niet want je moet naar je werk of die ene belangrijke afspraak… wat nu? Vandaag beantwoord ik 10 veelgestelde vragen over dit bijzondere product die in verschillende situaties jouw lifesaver kan zijn!

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een poeder die ervoor zorgt dat overtollig vet geabsorbeerd wordt. Precies hetgeen dat je nodig hebt bij haar dat vet wordt of is. Naast poeder zie je tegenwoordig ook steeds vaker andere varianten zoals een droogshampoo mousse. Je haar té vaak wassen is niet goed voor je haar en hoofdhuid en met een droogshampoo kan je er toch voor zorgen dat het vet uit je haar verdwijnt. Je moet het dus zien als een tijdelijke oplossing om je wasbeurt iets wat uit te kunnen stellen. Op ten duur zal je haar dan ook minder snel vet worden, want hoe vaker je het wast, hoe meer talg je hoofdhuid zal produceren. Zonder je haar te wassen creëer je met een droogshampoo dus toch een frisse look!

Jaren geleden was droogshampoo puur een praktisch product om je haar een opfrisbeurt te geven tussen wasbeurten door. Maar de laatste jaren is dit product steeds meer veranderd in een stylingproduct. Want het ontvet niet alleen je haar, het geeft tegelijkertijd veel volume en textuur. Iets wat we allemaal graag willen!

Droogshampoo, hoe werkt dat?

Onze hoofdhuid bevat allemaal talgklieren die, zoals de naam al doet vermoeden, talg produceren. Veel talg zorgt ervoor dat je haar vet wordt. Dat aanmaken van talg is overigens een natuurlijk proces om ons lichaam gezond te houden en dus iets wat bij iedereen gebeurt. Bij sommige mensen of in sommige situaties kan het echter zo zijn dat je talgklieren meer talg produceren waardoor je haar dus sneller vet wordt. De poeder die vrijkomt wanneer je droogshampoo op je haar sprayt zorgt ervoor dat dit overtollige vet opgenomen wordt.

Hoe gebruik je droogshampoo?

Droogshampoo breng je aan bij de haarwortels van het haar, op de hoofdhuid dus. Spray een kleine hoeveelheid droogshampoo van ongeveer 20 centimeter afstand op de haaraanzet en laat het even intrekken, zo’n 1 á 2 minuten voordat je verder gaat met het stylen van je haar. Droogshampoo kan je niet zomaar in je haar laten zitten nadat je het aangebracht hebt, je moet er nog wel wat mee doen. Schrik dan ook niet gelijk van de witte waas die droogshampoo mogelijk kan achter laten op je haar, dit is de poeder die de olie gaat absorberen. Deze poeder wil je uiteindelijk wel verwijderen, maar geef het product eerst even de tijd om zijn werk te kunnen doen. Door je haar vervolgens te schudden, kammen of eventueel kort te föhnen, vervliegt de poeder mét het vet dat zojuist geabsorbeerd is uit je haar.

Droogshampoo is echt alleen te gebruiken op droog haar. Wanneer je het op nat haar spuit kan het product gaan ophopen en kunnen er ‘klontjes’ product ontstaan. Absoluut niét wat je wilt! En zorg bij het aanbrengen dat je de droogshampoo niet alleen bovenop je hoofd aanbrengt maar verdeel je haar in een aantal lagen. Zo kan je het over je hele hoofdhuid sprayen en blijft je hele haar langer fris.

Breng je droogshampoo ‘s ochtends of ‘s avonds aan?

Er wordt vaak gedacht dat je droogshampoo moet gebruiken op het moment dat je haar al vettig is, maar eigenlijk ben je dan al te laat. Wist je dat je droogshampoo beter preventief kunt gebruiken als je weet wanneer je haar vet gaat worden? 

Spray het in de avond voordat je gaat slapen alvast in je haar, dat is vele malen effectiever! Door een nachtje met de droogshampoo in je haar te slapen zonder het eruit te schudden of kammen, heeft het alle tijd om zijn werk goed te doen en overtollige olie uit het haar op te nemen. ‘S ochtends zal je haar niet vettig aanvoelen en kan jij je wasbeurt nog een tot twee dagen uitstellen.

Droogshampoo of je haren wassen?

Is droogshampoo een goede vervanger voor gewone shampoo? Het antwoord is heel simpel: nee. Droogshampoo kan je perfect gebruiken als tijdelijke oplossing tegen vettig haar of om je wasbeurt iets uit te stellen maar het is zeker geen vervanger van een normale shampoo. Droogshampoo absorbeert overtollig vet maar reinigt je haar niet!

Kan droogshampoo op bruin haar worden gebruikt?

De poeder van droogshampoo is vaak wit van kleur. Je kunt je voorstellen dat je deze poeder op een donkerdere haarkleur sneller ziet liggen. Je zal dus iets meer aandacht moeten besteden aan het vervagen van de poeder. Er bestaan ook droogshampoos die speciaal ontwikkeld zijn voor bruin haar, bijvoorbeeld de Moroccanoil Dry Shampoo Dark Tones. Deze zorgt dat je bruine haar niet dof wordt maar juist diep en sprankelend blijft!

Is droogshampoo alleen geschikt voor vet haar?

Nee droogshampoo kan je ook gebruiken op haar dat niet vet is. Wist je bijvoorbeeld dat droogshampoo ook ideaal is om meer volume te geven aan je haar? Spray in dat geval een kleine hoeveelheid bij de haaraanzet en toupeer het haar een klein beetje. De poederachtige spray legt een stroef laagje om je haar heen waardoor je meer volume krijgt.

Wat is het verschil tussen een droogshampoo en volume poeder?

Alle soorten droogshampoos zorgen er indirect voor dat je meer volume krijgt doordat er textuur wordt toegevoegd aan je haar. Maar er zijn ook speciale droogshampoos die nog stugger zijn en zorgen voor extra volume. Droogshampoo wordt dan ook steeds meer gezien en gebruikt als stylingproduct. 

Het grootste verschil tussen een droogshampoo en volume poeder is dat een droogshampoo vet absorbeert en een volume poeder niet. Daarnaast maakt volume poeder je haar véél stroever dan een droogshampoo zal doen en is dus echt bedoeld om je haar veel textuur en volume te geven. Je stelt je haar wassen dus niet uit door het gebruik van een volume poeder.

Wat zijn de nadelen van droogshampoo?

Waar je met droogshampoo vooral op moet letten is dat de poeder waaruit het product bestaat bij te veel gebruik ervoor kan zorgen dat de poriën in je hoofdhuid kunnen gaan verstoppen. Uiteindelijk kan dit voor irritatie en jeuk gaan zorgen. Daarnaast kan overmatig gebruik van droogshampoo zorgen dat je hoofdhuid uitdroogt. Ook dit veroorzaakt jeuk, roodheid en op den duur zelfs schilfers. Gebruik droogshampoo dus niet dagelijks maar alleen op de momenten dat het nodig is! 

Welke droogshampoo is het beste voor jouw haar?

Dat kan afhangen van het type haar dat jij hebt. Heb je slap en futloos haar dan is het fijn om een droogshampoo te gebruiken die wat extra volume aan je haar kan geven. Daarnaast zijn er speciale varianten die geschikt zijn voor blond, gekleurd en bruin haar. Deze droogshampoos sluiten aan bij jouw haarkleur en zorgen ervoor dat je haartint diep en helder blijft.

Heb jij krullend haar? Ook dan kan je gewoon een droogshampoo gebruiken. Het enige verschil is dat je de droogshampoo niet wilt uitborstelen. Verdeel het product, nadat het even de tijd heeft gehad om in te trekken, voorzichtig met je vingertoppen over je hoofdhuid. Gebruik overigens niet te veel en vaak droogshampoo op krullend haar, dit kan je krullen sneller beschadigen en uitdrogen. Wist je dat wij op Haarpro.nl ook droogshampoos hebben die Curly Girl proof zijn? Bekijk ze hier.

Er zijn ook een hele hoop droogshampoos die bij ieder haartype gebruikt kunnen worden. Ik heb drie van onze favorieten op een rijtje gezet voor je: De Redken Triple Dry 15, de TIGI Bed Head Oh Bee Hive! en als laatste de ECRU New York Texture Dry Shampoo.

              


Het kan zijn dat je haar minder goed reageert op de ene droogshampoo dan op de ander. Werkt een droogshampoo voor jou niet? Probeer er dan eens een van een ander merk uit, wellicht geeft die wel het resultaat dat jij verwacht.

Hopelijk heb ik in dit blog jouw vraag over droogshampoo kunnen beantwoorden. Zo niet, stel hem dan gerust hieronder! En ik ben benieuwd, gebruik jij vaak droogshampoo?

 

Liefs,

Tori van Haarpro.nl

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Adriana
Bezig met laden...
Ik gebruik ook een volume droogschampoo.maar me haar is heel slecht geworden. En dunner. Geworden. Komt dat door de droogshampoo?
Isabella van Haarpro
Bezig met laden...
Hi Adriana, Wat vervelend om te horen. Droogshampoo hoort niet schadelijk te zijn voor je haar, dit ligt natuurlijk ook wel een beetje aan het merk dat je gebruikt. Ook is het afhankelijk van hoevaak je het gebruikt, het word namelijk afgeraden om dagelijks te gebruiken. Hieronder een aantal blogs die je kunnen helpen om je haar weer te herstellen! https://www.haarpro.nl/blog/deze-producten-helpen-je-beschadigd-haar-te-herstellen https://www.haarpro.nl/blog/herstel-je-haar-binnen-no-time-met-k18 https://www.haarpro.nl/blog/hoe-gebruik-ik-olaplex-thuis Hopelijk heb je er iets aan! Groetjes Isabella van Haarpro.nl