Zo creëer je eenvoudig volume in fijn & dun haar!

Bezig met laden...
Zo creëer je eenvoudig volume in fijn & dun haar!

Leestijd: 4 minuten

Heb je fijn of dun haar en is er geen volume in te krijgen? Daar gaan we verandering in brengen! Helaas is niet iedereen gezegend met een volumineuze bos haar, maar er zijn genoeg tips en tricks om meer volume te creëren! Met de onderstaande tips blaas jij volume in fijn en dun haar.

Volume creëren in fijn & dun haar

Fijn en dun haar is vaak kwetsbaar en is daarom lastiger in een volumineus model te brengen. Het is dus tijd om wat meer aandacht aan het haar te besteden zodat je uiteindelijk over straat kan met een kapsel dat voller lijkt en meer ‘body’ heeft.

Kies de juiste (niet verzwarende) haarverzorging

Het creëren van volume begint bij de basisverzorging van het haar. Wil je meer volume, gebruik dan in ieder geval een goede volumeshampoo en –conditioner. Deze haarproducten zijn vrijwel altijd vrij van ‘verzwarende’ siliconen. Siliconen kan je zien als een soort vloeibaar rubber of plastic dat een laagje om het haar vormt. Dit laagje is beschermend en waterafstotend, maar maakt het haar ook zwaarder. Als je volume in het haar wilt creëren is dit dus een no-go! Volume shampoos en conditioners bevatten vaak géén of wateroplosbare siliconen (lees hier meer over siliconen), zodat deze het haar niet verzwaren.

Volume shampoos & conditioners
Wanneer je gebruikt maakt van een volume shampoo en conditioner zorg er dan voor dat je één van de meest voorkomende fouten niet gaat maken. Bij fijn en dun haar is het belangrijk dat de shampoo en conditioner niet aanbrengt van wortel tot de haarpunt. Masseer de shampoo alleen op de hoofdhuid (bij de wortels) en breng de conditioner aan in de haarlengte vanaf je oren tot de haarpunten. Zo voorkom je vet haar dat snel gaat hangen en dus geen volume heeft.

 

 

Snelle tips voor meer volume in het haar

Heb je de basisverzorging op orde, dan is het tijd om volume in het haar te creëren. Dit kan op verschillende manieren, met verschillende stylingproducten en met verschillende  tools.

Droog het haar op de juiste manier

Laat jij altijd je haar aan de lucht drogen? Gebruik dan eens een föhn. Het aan de lucht laten drogen van het haar zorgt ervoor dat haar langer kwetsbaar is. Nat haar breekt sneller en er ontstaan gespleten haarpunten, maar nog vervelender: nat haar is zwaarder waardoor het gaat hangen, weg volume! Met een föhn droogt het haar sneller en creëer je eenvoudig volume in het haar. 

Volume creëren

 

Extra volume met een volumespray
Ga je aan de slag met een föhn? Combineer dit dan direct met het gebruiken van een volumespray.  Zoals de naam al zegt zorgen deze sprays voor meer volume. De meestal volumesprays kan je op droog en nat haar gebruiken. Extra volume creëer je door de spray bij de aanzet van het haar te sprayen en vervolgens het haar droog te föhnen.

 

Volume spray

 

Tips & tricks

-       Föhn het haar ondersteboven
Is het je wel eens opgevallen dat kappers het haar vaak ondersteboven föhnen? Dit zorgt ervoor dat het haar aan de onderkant ook droogt, maar nog belangrijker het creëert meer volume. En als de kapper het kan, dan kan jij het ook!

-        Föhn & maak een hoge knot
Heb je haast en heb je geen tijd om je haar helemaal droog te föhnen? Föhn het dan voor tenminste 80% droog en maak een knot bovenop je hoofd. Laat je haar vervolgens drogen, maak je knot los en ontdek hoeveel volume dit aan jouw haar toevoegt!  

Volume creëren in droog haar doe je zo!

Ook als je haar niet nat is kan je volume creëren. Dit kan op hele simpele manieren met en zonder stylingproducten.

Verplaats je scheiding
Heb jij je scheiding altijd aan de linkerkant, verplaats deze dan eens naar de rechterkant. Een kleine moeite, maar zeker al een verschil in volume. Je geeft je haar een volume boost bij de wortels zonder dat er een tool of stylingproduct bij komt kijken. Deze tip werkt ook als je altijd een midden scheiding draagt, probeer dan eens een scheiding aan de linker- of rechterkant.

Gebruik volumepoeder
Volumepoeder is ideaal om meer volume te creëren in fijn en dun haar. Het gebruik is heel eenvoudig: breng een kleine hoeveelheid volumepoeder aan op de aanzet van het haar (bij de wortel). Stijl het haar vervolgens zoals jij het wil en geniet van de volume boost!

 

Volume poeder

 


Toupeer bij de haaraanzet
Touperen is alweer heel wat jaren oud! Het is een hele effectieve manier om het haar een volume boost te geven. Maar let goed op, touperen kan het haar beschadigen dus doe dit heel voorzichtig. Neem een pluk haar en houd het omhoog. Kam het haar vervolgens met een vloeiende beweging terug naar de hoofdhuid. Fixeer het haar met haarlak en je hebt volume in het haar.

Verfrissen en stijlen tegelijk
Een onmisbaar product in je badkamer: droogshampoo. De kans is groot dat je een droogshampoo gebruikt om het haar op te frissen tussen twee wasbeurten door, maar een droogshampoo is ook ideaal voor het creëren van meer volume in het haar. Droogshampoo zorgt voor een stugge structuur in het haar, wat zorgt voor meer volume. 

 

Droogshampoos

 

Ga voor een nieuw kapsel
En de laatste tip: breng een bezoek aan de kapper. Een haarstylist is de aangewezen persoon om jou van het juiste advies en het juiste kapsel te voorzien. Het geheim voor volume is soms heel eenvoudig: laat je haar in laagjes knippen. Door het haar in verschillende lagen te knippen oogt het haar optisch voller.

Liefs,

Channa van Haarpro.nl

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd