Hoe start ik met de Curly Girl methode?

Bezig met laden...
Hoe start ik met de Curly Girl methode?

Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Isopropanol…. Wat? Wanneer je de CG methode volgt, zijn dit vast hele bekende woorden voor je. Maar ben je nog niet bekend met deze haarverzorgingsmethode? Lees dan dit blog!

De Curly Girl methode is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Je verzorgt je krullen op een bepaalde manier zodat je (weer) glanzende en gedefinieerde krullen krijgt. In principe is de basis van de methode toepasbaar op elk haartype, maar je kunt er bij steil haar natuurlijk niet vanuit gaan dat je door de methode ineens een krullenbol wordt. Wel is het zo dat je je bewust wordt van de ingrediënten in haarproducten en ontdekt wat wel én niet voor jouw haar werkt.

De Curly Girl methode, ook wel CG, is bedacht door Lorraine Massey. Zij heeft de methode uitgebreid beschreven in haar boek ‘Curly Girl: The Handbook’. De kern van de CG methode is het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol) in je haarverzorgingsproducten. Daarnaast horen er bepaalde manieren van het wassen, drogen en stylen van je haar bij.

Hoe begin ik?
Je begint de methode door eerst een ‘final wash’ te doen. Je wilt namelijk alle slechte ingrediënten uit je haar hebben, zodat je kunt gaan zien wat er gebeurt als jij deze ingrediënten vermijdt. Voor de final wash heb je een shampoo nodig die dus geen siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol bevat. Let op: normaal gebruik je bij deze methode ook geen sulfaten, maar die gebruik je bij een final wash juist wel! Sulfaten zijn reinigers die je haar en hoofdhuid zo agressief strippen dat ze ook de natuurlijke vetten verwijderen. Je haar wordt droog en dof en je gekleurde haar vervaagt sneller.

Bij een final wash gebruik je dus een shampoo zonder al die slechte ingrediënten, maar met sulfaten (dit om er zeker van te zijn dat alles goed gereinigd wordt en uit je haar gaat). 

Shop hier een final wash, deze is ook verkrijgbaar in een kleine verpakking. 


foto via @ikbenjudith

Het onderzoek kan beginnen
Nu ga je je haareigenschappen onderzoeken. Aan de hand van deze eigenschappen kun je kijken welke producten fijn voor jou zouden kunnen werken. 

Dichtheid & dikte
Kijk eerst naar de dikte van je haar en de dichtheid. De dichtheid van je haar staat voor de hoeveelheid haren die je op je hoofd hebt. Kun je je hoofdhuid heel goed zien? Dan heb je dun haar. Wanneer je je hoofdhuid bijna niet kunt zien dan heb je dus dik haar. De dikte van je haar gaat over de dikte van één losse haar, dit kun je voelen en zien. Houd je de haar tegen het licht en zie je hem amper, dan heb je fijn haar. En voel je de haar gemakkelijk tussen je vingers? Dan heb je dik haar. Heb je dit allebei niet? Dan heb je dus een medium dichtheid en/of dikte ;)

Krultype
Je krultype gaat puur om de hoe jouw krul vormt. Dit kan je bepalen aan de hand van onderstaande afbeelding. Natuurlijk kan je ook een combinatie hebben van krultypes, of heb jij nu 2B krullen en verwacht jij door de methode je 2C krullen terug te krijgen.
Blog Curly Girl Methode

Porositeit
Bij de porositeit van je haar gaat het erom hoe goed je haar vocht kan absorberen en vasthouden. Dit wordt bepaald door de buitenste schubbenlaag van je haar. De porositeit is lastig vast te stellen en vaak verschilt dit ook nog een per haar. Heb je beschadigd haar? Dan heeft het waarschijnlijk een hoge porositeit, want de haarschubben zijn beschadigd en dus kan vocht niet goed vastgehouden worden. Slurpt je haar de producten die je aanbrengt zo op, dan heb je waarschijnlijk een hoge porositeit. En andere manier is door te kijken naar hoe lang het duurt voordat je haar droog is wanneer je het aan de lucht laat drogen (dit is natuurlijk ook weer afhankelijk van de luchtvochtigheid in je omgeving, producten, haardikte etc.).

Hoge porositeit: binnen 2 uur droog
Medium porositeit: tussen 4 en 6 uur droog
Lage porositeit: meer dan 8 uur nodig om te drogen

Elasticiteit
Het belangrijkste om te testen is de elasticiteit van je haar. Dit bepaalt of je producten mét proteïne, of juist proteïne vrije producten nodig hebt. De elasticiteit van je haar kan nogal ingewikkeld zijn, daarom zullen we hier later nog een uitgebreider blog over schrijven.

De bekendste manier om elasticiteit te meten is door een haar te pakken en deze uit te rekken. Dit moet op nat, net gewassen haar (maar zonder conditioner te hebben gebruikt). Breekt hij bijna direct af zonder mee te rekken? Dan heeft je haar een lage elasticiteit en bevat het te veel proteïne. Doe (weer) een final wash en gebruik daarna alleen nog maar proteïne vrije producten. Rekt de haar een beetje mee, breekt het niet snel en kan het weer terugspringen in de oorspronkelijke staat? Dan heb je een normale elasticiteit en kies je voor een balans in je producten qua proteïne. Wanneer je haar redelijk ver mee rekt is het hoog elastisch en heeft het een tekort aan proteïne. Gebruik dan producten met proteïne.

Herhaal de test af en toe eens, je haareigenschappen kunnen veranderen.

Blog Curly Girl Methode

Wat heb ik nu nodig?
Om je haar te wassen zijn er verschillende methodes. Een aantal CG-ers wassen het met een conditioner, anderen gebruiken een conditioning wash of een shampoo. Later zullen we meer vertellen over de wasmethodes, maar probeer vooral uit wat voor jouw haar het beste werkt. Vervolgens gebruik je in je haarlengtes een conditioner. Dit kan een leave-in zijn of een normale conditioner, of je gebruikt het beiden. Daarnaast gebruik je ongeveer 1 keer in de week een haarmasker. Ook qua stylingproducten is het echt een kwestie van proberen wat voor jouw haar werkt. Misschien heb je wel een product nodig die je krullen nog wat meer activeert, misschien heb je vooral versteviging van een mousse of gel nodig.

Wil je weten welke producten geschikt zijn voor jouw elasticiteit? Bij elk product in de CG categorie staat vermeld of er wél of geen proteïne inzit.
Blog Curly Girl Methode Wij maken het je makkelijk!
Het kan behoorlijk lastig zijn om uit te zoeken welke producten nou wel en niet CG vriendelijk zijn. Om deze reden hebben wij een speciale categorie aangemaakt met enkel Curly Girl producten. Hier staan ook producten in voor kinderen. Je kunt gemakkelijk selecteren op producttypes en proteïne- of proteïne vrije producten. Kijk daarnaast altijd even naar de CG melding in de productomschrijving. Hier staat soms wat extra uitleg over het product. Daarnaast staat bij elk product de ingrediënten vermeld, zodat je het eventueel zelf nog kunt controleren.

Pfoe wat een verhaal! En dan hebben we nog niet eens een uitleg gegeven over de ingrediënten of over de droog- en stylingtechnieken… In de volgende blogs zullen we stap voor stap nog meer over de CG methode vertellen. We hopen dat, zeker alle krullenbollen, de moeite nemen om deze methode te gaan proberen. Je zult versteld staan van het resultaat!

In ons blog Hoe kies ik CG producten? leer je hoe jij de juiste CG producten voor jouw haar kunt selecteren!

Succes!
Sharon van Haarpro.nl

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Celina
Bezig met laden...
Beste Sharon, Super leuk deze methode en ik ga er binnenkort aan beginnen! Ik hoop dat het bij mij helpt en dat ik eindelijk mijn krullen weer terug krijg. Ik heb nog wel een vraagje, want u schrijft namelijk in de blog dat bij de CG-methode je bepaalde ingrediënten moet vermijden, zoals siliconen, sulfaten, minerale oliën en wax. Ik vroeg mij af wat u met minerale oliën en wax bedoelt. Met vriendelijke groet, Celina
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Celina, Leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! Ik geloof er zeker in dat je mooiere krullen zal krijgen. Minerale oliën en wax vormen, net als siliconen, een laagje om je haar heen. Je haar kan daardoor niet meer goed ademen en geen voedende ingrediënten meer opnemen. Om minerale olie en wax uit je haar te krijgen zijn er sulfaten nodig, en die wil je ook vermijden bij de CG methode! Ik hoop dat het zo wat duidelijker voor je is, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Succes! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Erin
Bezig met laden...
Hallo, Waar kan ik de informatie vinden over haar wassen? Want ik las dat ik met mijn type krullen (3a/b) mijn haar pas om de 7 a 10 dagen zou moeten wassen. Maar wat doe ik dan in de tussentijd? Ik heb een hoge dichtheid en dik haar, medium porositeit en de elasticiteit is normaal. Met vriendelijke groeten Erin
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Erin, Wij zijn momenteel nog bezig om uitgebreid te schrijven over het wassen van je haar bij de CG methode. Er is in principe geen regel over wanneer jij je haar moet wassen, maar het is wel het beste om dit zo min mogelijk te doen. Ben je net begonnen met de CG methode of het gebruik van sulfaatvrije shampoos? Dan raad ik je aan om te beginnen met 1x in de week wassen. Je haar zal vast nog moeten wennen, maar uiteindelijk kun je dit steeds verder uitstellen en richting die 10 dagen gaan. Tips om je haar minder snel vet te laten worden (en het wassen dus verder uit te kunnen stellen): - Gebruik niet te veel producten en wissel niet te veel. Probeer producten eerst een paar weken uit en ga na 1 mislukte wasbeurt niet gelijk over op andere. Vervang daarna eerst 1 product, zo zie je ook makkelijker waar het probleem zit. - Laat producten niet in de buurt van je hoofdhuid komen. Zo zou ik je bijvoorbeeld afraden om te gaan ploppen met een product in. - Maak regelmatig je haarborstel schoon! Zeker als je je haar borstelt met een product in, blijft dit allemaal in je borstel en veroorzaakt dit snel vet haar. - Vervang af en toe je CG vriendelijke shampoo voor een final wash - Gebruik een om siliconen hoofdhuid borstel om je hoofdhuid echt goed te reinigen en build-up te voorkomen (https://www.haarpro.nl/siliconen-shampoo-hoofdhuid-massage-borstel-1.html) - Wil je het nog nét iets langer uitstellen? Gebruik dan een droogshampoo (https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-verzorging/cg-droogshampoo.html) Op de dagen dat je je haar niet wast, slaap je met een 'pineapple knot' en/of een bonnet (https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-accessoires/cg-bonnet.html) zodat je krullen goed blijven zitten. Vaak zal het iets minder goed zitten dan op wasdag, maar bij sommige krullenbollen zit het juist beter. Eventueel kun je je haar dan refreshen. Je maakt hierbij je haar weer een beetje nat met een watermist (https://www.haarpro.nl/sibel-extreme-mist-water-spuit.html) en brengt weer een klein beetje van een stylingproduct aan. Is je krul na het slapen verdwenen of zit het niet mooi meer? Dan stap je onder de douche. Je maakt het volledig nat, gebruikt een conditioner en volgt dan met je stylingroutine. Eigenlijk dus je gebruikelijke routine, maar dan sla je de shampoo en het haarmasker over ;) Ik hoop dat het zo duidelijk is, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Joyce kng
Bezig met laden...
Goedendag, Kan ik ook een filter instellen zodat ik per haarsoort kan zoeken welke producten voor me werken? Ik heb haarsoort 2B
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Joyce, Wij hebben geen filters voor krultypes, dit komt omdat het ook heel erg kan liggen aan hoe jouw haar reageert op bepaalde producten. Zo zullen sommige producten bij jou met krultype 2B erg goed werken, maar zijn ze voor een andere krullenbol met type 2B te licht. Over het algemeen kan je er wel vanuit gaan dat lichte producten beter werken voor krultype 2 dan zwaardere producten. Denk aan een mousse in plaats van een gel, of een leave-in spray in plaats van een cream. Groet, Sharon van Haarpro.nl
Amber
Bezig met laden...
Goeiedag, Ik heb haartype 3a/3b en ik heb vaak last van veel pluis. In het begin zit het goed, maar na een aantal uur begint het gigantisch te pluizen. Wordt dit probleem met de CG techniek ook verholpen? En zijn er misschien extra tips hiervoor? Alvast bedankt voor de reactie! Groet, Amber
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Amber, Dit zou zeker verholpen kunnen worden middels de CG methode! Test bijvoorbeeld eens je porositeit, een hoge porositeit kan de oorzaak zijn van pluis. Door te starten met de CG methode kan dit dus al opgelost worden, maar daarnaast zijn er nog een aantal extra tips die je zou kunnen toevoegen. Vergeet alleen niet dat een beetje pluis altijd bij krullend haar hoort, zeker als je ook nog volume wilt. - Verzorg je haar extra goed, want krullend is dorstig! Gebruik wekelijks een haarmasker. - Zit niet aan je haar terwijl het aan het drogen is, maar wacht tot het 100% droog is. - Gebruik jij nu een normale badhanddoek om je haar te drogen? Dat is vaak ook een veroorzaker van pluis! De ruwe stof beschadigt je haar en neemt te veel vocht op, dit zorgt voor pluis. Switch daarom naar bijvoorbeeld deze: https://www.haarpro.nl/the-hair-towel-microvezel-handdoek-antraciet.html. Deze is van glad geweven microvezel en is dus beter voor je haar. - Borstel je haar zo min mogelijk en gebruik hier eventueel een detangler bij - Je haar schuurt de hele dag langs o.a. je kleding en stoel. Ga hier voorzichtig mee om en draag je haar wanneer mogelijk omhoog om wrijving bij de haarpunten te verminderen. Gebruik hiervoor een zachte sprunchie of haarelastiek van Invisibobble (https://www.haarpro.nl/merken/invisibobble.html). Deze haarelastieken zijn speciaal ontwikkeld om het haar niet te beschadigen als je het vast draagt. - Je haar kan zelfs beschadigen doordat het ’s nachts over je kussen schuurt. Dit kan je voorkomen door een bonnet te dragen (https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-accessoires/cg-bonnet.html). Deze satijnen stof voorkomt klitten, gespleten punten, pluis en laat je haar gehydrateerd. - Kijk ook eens naar je styling: maak clumps met behulp van een Denman borstel, creëer een cast (https://www.haarpro.nl/blog/post/alles-over-gel-cast) en/of probeer verschillende soorten gel uit. Er zijn veel verschillende manieren om pluis te voorkomen, je ontdekt vanzelf wat het beste voor jouw haar werkt. Succes met het starten van de CG methode! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Petra
Bezig met laden...
Hi, Ik heb een erge droge hoofdhuid met veel jeuk. Ik was mn haar 2 x p week. Ik heb een final wash aangeschaft bij jullie. Daar ga ik straks mn haar mee wassen. Doe ik daarna er nog iets anders in? En heb je verder nog tips tegen de jeuk? Ik heb de Hawaiian ginger ook bij jullie gekocht. Gr Petra
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Petra, Wat vervelend! Ik denk dat de CG methode je hier wel bij kan gaan helpen, omdat je dan geen shampoos met sulfaten meer gaat gebruiken. Sulfaten zijn behoorlijk agressief en kunnen je haar en hoofdhuid uitdrogen. Milde shampoos gebruiken is dus al een goede basis. Daarnaast raad ik je aan om af en toe een treatment te doen. Die heb je al aangeschaft lees ik, top! Ik denk dat je een behoorlijk gevoelige hoofdhuid hebt, dus ik heb nog de volgende tips voor je: - Gebruik niet te veel producten en wissel niet te veel. Probeer producten eerst een paar weken uit en ga na 1 mislukte wasbeurt niet gelijk over op andere. Vervang daarna eerst 1 product, zo zie je ook makkelijker waar het probleem zit. - Laat producten niet in de buurt van je hoofdhuid komen. Zo zou ik je bijvoorbeeld afraden om te gaan ploppen met een product in. - Maak regelmatig je haarborstel schoon! Zeker als je je haar borstelt met een product in, blijft dit allemaal in je borstel en kan dit jeuk veroorzaken als het weer in je haar terechtkomt. - Vervang af en toe je CG vriendelijke shampoo weer eens voor een final wash, zo voorkom je product build-up - Ook handig om build-up te voorkomen: een siliconen hoofdhuid borstel. Hiermee kan je je hoofdhuid echt goed reinigen, masseren en stimuleer je daarmee haargroei (https://www.haarpro.nl/siliconen-shampoo-hoofdhuid-massage-borstel-1.html) Succes én veel plezier met het beginnen van de CG methode! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Petra
Bezig met laden...
@sharin Dank je voor je uitleg. Het is mn hoofdhuid inderdaad. Ook heb ik krullend haar. Ik heb de final wash gedaan en wil mn haar zo min mogelijk met shampoo wassen. Ik zag staan dat je beter kunt wassen met een conditioner. Verder heb ik een masker besteld
Petra
Bezig met laden...
Wat is ploppen?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Petra, Ploppen is een manier om je haar te drogen. Je gebruikt hier een microvezel handdoek of een T-shirt van katoen voor. Deze leg je plat neer, vervolgens ga je op de kop hangen en leg je je haar op de handdoek/het T-shirt neer. Je knoopt het vast, waardoor je haar nu bovenop je hoofd onder de handdoek zit. Dit laat je een tijdje zo zitten, waardoor je je ondertussen bijvoorbeeld kunt opmaken of kunt ontbijten. In het volgende blog kan je meer lezen over ploppen (inclusief een voorbeeldfilmpje): https://www.haarpro.nl/blog/post/curly-girl-methode:-styling-tips-and-tricks Mocht je hier nog vragen over hebben dan hoor ik het graag! Groet, Sharon van Haarpro.nl
RB
Bezig met laden...
Porositeit Bij de porositeit van je haar gaat het erom hoe goed je haar vocht kan absorberen en vasthouden. Dit wordt bepaald door de buitenste schubbenlaag van je haar. De porositeit is lastig vast te stellen en vaak verschilt dit ook nog een per haar. Heb je beschadigd haar? Dan heeft het waarschijnlijk een HOGE porositeit, want de haarschubben zijn beschadigd en dus kan vocht niet goed vastgehouden worden. Slurpt je haar de producten die je aanbrengt zo op, dan heb je waarschijnlijk een HOGE porositeit. Moet 1 van beide in dit verhaal niet laag zijn? want nu staat er hoog? ik ben nog maar een leek, maar snap er nu weinig van haha...
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi, Porositeit is ook erg lastig om te begrijpen hoor! In bovenstaand verhaal gaat het in allebei de stukjes over hoge porositeit, de tekst klopt. Ik zal het proberen iets duidelijker uit te leggen: De buitenste laag van je haar bestaat dus uit schubben. Deze schubbenlaag zorgt er o.a. voor dat vocht niet uit je haar kan ontsnappen en dat er niet te veel vocht naar binnen kan komen. Dit omdat je haar altijd een bepaald vochtgehalte nodig heeft om sterk en gezond te zijn. Als je haar een hoge porositeit heeft, dan staan de schubben open of er zijn er zelfs een aantal ‘weg’. Je zou het kunnen zien als dakpannen, die kwijt of kapot zijn. Vocht kan er nu in grote hoeveelheid ‘in komen’, maar ook zo weer uitlopen. Je haar slurpt haarproducten dus heel snel op, maar de moisture kan niet goed vastgehouden worden. Is het zo wat duidelijker? Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Renate
Bezig met laden...
Hi! Superleuk deze methode! Ik heb zojuist mijn eerste producten besteld. Ik ben heel benieuwd! Ik zit alleen met één vraagje: wat doe ik na de final wash? Gebruik ik dan meteen andere producten? Doe ik dan even niks? Dat kon ik niet helemaal ontdekken in de verhaaltjes. Groetjes, Renate
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Renate, Wat leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! Na de final wash gebruik je meteen een haarmasker en je stylingproducten. De volgende keer dat je je haar gaat wassen, gebruik je een shampoo en conditioner in plaats van de final wash en het haarmasker. Ook gebruik je daarbij dus de stylingproducten. Soms gebruik je hier dan ook nog een haarmasker bij, dit kan bijvoorbeeld om de week (probeer te ontdekken hoevaak jouw haar er behoefte aan heeft). Succes! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Renate
Bezig met laden...
Hallo! Ik gebruik nu een tijd de cg-producten en ik loop tegen een probleempje aan. Nadat ik mijn haar gewassen heb, heb ik een hele bos krullen. Maar zodra dit opdroogt zakken ze helemaal weg. Ik dacht eerst dat de gel die ik gebruik dan te zwaar was, maar zonder product gebeurd hetzelfde.. Wat doe ik hier niet goed? Groetjes, Renate
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Renate, Heb je al verschillende soorten stylingproducten geprobeerd? Het kan zijn dat jouw haar een goede hold nodig heeft om de krullen te behouden. Een verzwarende gel kan het probleem zijn (maar dat is het in dit geval dus niet), maar ook juist een te lichte gel kan dit veroorzaken. Ook de manier van stylen kan de reden zijn (praying hands pakt je haar goed in met gel, scrunchend aanbrengen doet dit minder), of de hoeveelheid water die je toevoegd. Je zou ook gel en mousse kunnen combineren of andere stylingmethode zoals 123 gel, of gel-mousse-gel. Ik adviseer je daarom om te gaan spelen met zowel verschillende producten als verschillende stylingmethodes. En hoe droog jij je haar? Als ik mijn haar aan de lucht laat drogen, zakt het namelijk vrij snel uit. Als ik het diffuse, droogt de gel gelijk hard op (gel cast) en behoudt het dus meer definitie. Succes! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Maike
Bezig met laden...
Hoi, Probeer een beetje wijs te worden uit alle info:) Nu las ik ook nog was over de LOC methode en nu duizelt het me helemaal. Ik heb haartype 2. Varierend van a tot c. Van slag in de bovenste laag tot (pijpen) krul in mijn onderste laag. Medium dichtheid en dikte. Hoge porositeit en elasticiteit. Mijn haar is nu erg pluizig. Vooral bovenop en in mijn nek. Ook krijg ik de krul er niet mooi in. Vooral het verzorgen en stylen na het wassen vind ik lastig. Daar gaat het mis (denk ik.) Ik heb ook al diverse dingen zelf geprobeerd. Alleen kokosolie erin. Alleen wat jojoba olie erin. Aunt Jackies Leave in conditioner, daarna olie, gevolgd door Aunt Jackies curl la la curl custard. Ook zonder de olie. Gevolg was dat ik na een dag alweer met vet haar zat en resten op mijn hoofdhuid. Nu las ik dat je bij de LOC methode leave in conditioner op waterbasis moet gebruiken en voor mijn krultype het meest geschikt is een leave in spray. Kun je wat suggesties geven van CG producten die hieraan voldoen? En als ik het goed begrijp is cream niet het meest geschikt als de C van de methode, maar kan ik beter een mousse gebruiken voor mijn haartype en deze moet dan weer niet op waterbasis zijn en moet met proteïne zijn (volgens de CG methode). Kan je hier misschien ook wat suggesties voor geven ? Ik zit echt met mijn handen in het haar, dus ik hoop dat je me kan helpen. Groetjes
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hallo Maike, De CG methode is de overkoepelende methode waarin het gaat over verzorging, styling, ingrediënten etc. De LOC methode is slechts een onderdeel daarvan, een manier om je haar te stylen. Leuk dat je dit ook wilt proberen! Je geeft aan dat je haar erg pluizig is. Ik adviseer je dan om je haar niet te vaak, en vooral niet droog, te borstelen. Oke ik moet toegeven dat ik zelf mijn haar wel droog borstel. Maar dit doe ik voordat ik onder de douche stap, vanaf het moment dat ik het nat maak en producten aanbreng borstel ik dus al niet meer (ik ga dan alleen met mijn vingers of een Denman door mijn haar). Verder gebruik ik een microvezel handdoek (https://www.haarpro.nl/the-hair-towel-microvezel-handdoek-antraciet.html) en zit ik niet meer aan mijn haar totdat het 100% droog is! En helaas, bij krullen hoort nu eenmaal altijd een beetje pluis, dit is heel normaal ;) Je zou ook kunnen kijken of de pluis aan je hoge porositeit ligt. Voor een hoge porositeit heb ik de volgende tips: - Houdt de zuurgraad van je haar op peil, bijvoorbeeld d.m.v. een appelazijnspoeling (https://www.haarpro.nl/creme-of-nature-for-natural-hair-apple-cider-vinegar.html) - Niet je haar stijlen of andere hittetools gebruiken - Gebruik veel sterk verzorgende producten. Producten met veel voedende olieën bijvoorbeeld. Gebruik een leave-in en wekelijks of om de week een haarmasker. - Gebruik olie om gewenst vocht in te sluiten (https://www.haarpro.nl/yari-100-natural-36-in-1-oil.html). Was je haar, breng conditioner aan en daaroverheen de olie. Dit laat je even intrekken en spoel je vervolgens uit. - En gebruik olie om ongewenst vocht buiten te sluiten. Breng bijvoorbeeld olie aan voordat je gaat zwemmen. Zo krijgt je haar minder te verduren. Om je krullen er meer in te krijgen zou je een Denman borstel kunnen gebruiken. In dit blog kan je hier meer over lezen: https://www.haarpro.nl/blog/post/de-denman-brush-voor-krullen. Bekijk vooral de filmpjes onderaan het blog, hierin zie je direct het effect van deze borstel. Over de LOC methode: misschien is deze methode wel te zwaar voor jouw haar. Ik gebruik, met krultype 2b/c, geen leave-in en olie. In plaats daarvan spoel ik mijn conditioner nooit helemaal uit en dat is dan mijn ‘leave-in’. Een leave-in spray op waterbasis? Die hebben wij genoeg! Je kunt in onze leave-in categorie een spray uitzoeken en als ‘aqua/water’ als 1e ingrediënt staat dan is deze op waterbasis. Bijvoorbeeld: https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-rejuvenating-moisture-mist.html of https://www.haarpro.nl/as-i-am-cocoshea-spray.html. Je zou dit zelf nog wat meer kunnen verdunnen door gedestilleerd water met een leave-in te mengen in een spray mist (https://www.haarpro.nl/fimi-fine-mist-spray-bottle-zwart.html). Een mousse met proteïne vind je hier (je kunt in onze categorieën namelijk filteren op bijvoorbeeld proteïne): https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-styling/cg-mousse.html?proteine=1793. Persoonlijk denk ik dat je misschien zelfs wel een stylingproduct met meer hold zou kunnen gebruiken, zoals een gel. Zo nog een hoop extra informatie erbij haha! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Anne Wolfs
Bezig met laden...
Hallo, Ik ben me aan het inlezen over cg methode. Als ik kijk naar het bepalen welke producten je nodig heb kom ik niet ver.. Qua krul zit ik tussen 2b en 2c. Ik zou een product moeten met proteïne en mijn haar is rekbaar. Het ziet er erg droog en futloos uit. Zou je mij kunnen adviseren welke producten ik nodig heb om een begin te maken. Groetjes Anne
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hallo Anne, Er is niet 1 lijn producten die perfect werkt voor een bepaalde haartype. Het is een kwestie van proberen en je ontdekt vanzelf wat voor jou persoonlijk goed werkt. Om het beginners makkelijker te maken, hebben wij starterspakketen gemaakt. Helaas zijn deze momenteel niet op voorraad. Ik heb daarom hieronder de producten uit pakket 1 (en vervangers voor degene die op dit moment niet leverbaar zijn) geplaatst. Deze zullen geschikt voor jou zijn omdat je proteïne nodig hebt. Final wash – https://www.haarpro.nl/sebastian-effortless-reset-shampoo-50ml.html Shampoo - https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-curl-perfect-hydrating-shampoo.html Conditioner - https://www.haarpro.nl/shea-moisture-manuka-honey-yogurt-hydrate-repair-conditioner.html Leave-in - https://www.haarpro.nl/aunt-jackie-s-quench-leave-in-conditioner.html Styling – https://www.haarpro.nl/eco-style-olive-oil-styling-gel.html Haarmasker – https://www.haarpro.nl/eden-bodyworks-coconut-shea-masque.html Veel succes met het starten van de CG methode! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Jolinde
Bezig met laden...
Hoi Sharon, In ben me in de CG methode aan het verdiepen, daarin staat dat ik eerst een final wash moet gebruiken. Hor weet ik welke het beste is voor mijn haar of maakt dat niet uit? En de testen die je uit moet voeren, moet dit na de final wash?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Joline, Als je een final wash vaker dan 1x gaat gebruiken, zou je kunnen kijken welke het beste bij jouw haar past. Zo hebben we bijvoorbeeld een zilvershampoo final wash en een final wash tegen roos. De testen zou ik inderdaad uitvoeren na een final wash. De elasticiteitstest moet zelfs op nat, net gewassen haar (maar zonder conditioner te hebben gebruikt). Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Charissa
Bezig met laden...
Hai Sharon, Ik ben mij aan verdiepen in de Cg methode en ik vroeg me af wat je moet doen al ik mijn haar verf. Ik ben 31 en nog niet aan toe om mijn haar grijs re laten worden. Wat zijn de stappen die je moet volgen? Groet, Charissa
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Charissa, Als je je haar wilt verven, is het verstandig om dit bij een kapper te laten doen. Zij kunnen dit op een professionele manier en gebruiken hoogwaardige producten. Je kunt dan ook Olaplex toe laten voegen en thuis je haar behandelen met Olaplex. Olaplex maakt je haar sterker, gezonder en de kleur blijft langer houdbaar. Als de haarverf siliconen, minerale olie of wax bevatte, dan is het verstandig om een final wash te doen. Wacht hier na het verven wel eerst even een paar dagen mee. Vervolgens gebruik je een final wash en een lekker voedend masker (bijvoorbeeld olaplex: https://www.haarpro.nl/olaplex-hair-perfector-1.html). Daarnaast zijn er nog meer CG vriendelijke producten om je haarkleur te behouden en verzorgen. Deze vind je hier: https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-verzorging/cg-kleurshampoo.html?p=1 Groet, Sharon van Haarpro.nl
Marrij verhoef
Bezig met laden...
Hallo, Zijn er tussen de producten die jullie aanraden ook verpakkingsvrije soapbars etc. Deze mis ik hierin
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Marrij, Yes, wij hebben sinds kort ook CG vriendelijke shampoo- en conditionerbars. Deze vind je hier: https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-verzorging.html. Naast een ‘gewone’ shampoobar en conditionerbar, hebben wij ook shampoobars voor gekleurd haar. Groet, Sharon van Haarpro.nl
Eva
Bezig met laden...
Hoi Sharon, Ik heb dun, fijn krullend haar, type 3c denk ik. Voorheen maakte ik m’n haar iedere dag nat onder de douche en waste het dan met conditioner, 1x per week gebruikte ik shampoo. Mijn haar had altijd weinig volume en ik merkte dat ik veel haar verloor en het snel pluizig was. Nu probeer ik m’n haar max twee keer per week nat te maken onder de douche en dan te wassen met sulfaat-vrije shampoo, conditioner (en 1 keer per week een deep conditioner te doen). Ik merk alleen dat m’n haar heel snel vettig wordt door het niet dagelijks nat maken/ wassen met conditioner en van de styling-producten die weer nodig zijn om de heftige pluis te bestrijden.. ik slaap al op m satijnen kussensloop om m’n krullen te behouden maar moet s ochtends wel refreshen (met licht vocht aanbrengen en een beetje product). Als styling gebruik ik CG-producten (gel of mousse). Heb jij misschien nog advies voor me? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet dagelijks mijn haar nat maak, maar ook geen vet en pluizig haar heb op dag 2/3?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Eva, Ik denk inderdaad dat je haar nu wat sneller vet wordt, doordat je steeds weer wat product toevoegt. Je zou kunnen kijken naar een manier om je krullen tijdens het slapen nog beter te behouden. In dit blog (https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat) lees je daar meer over. Draag je bijvoorbeeld je haar al in een pineapple knot? Je zou ook het stylingproduct kunnen mengen met water en met een watermist aan kunnen brengen bij het refresen. Op deze manier is het product wat lichter en kan het makkelijker verdeeld worden. Je hebt dan minder product nodig en dus wordt het minder snel vet. Let er goed op dat je het niet te dicht bij je hoofdhuid aanbrengt, want dit verhoogt weer het risico op vet haar. Daarnaast is het helaas vaak zo dat je haar nou eenmaal wat minder goed zit op de ‘tweede’ dag (dit geldt niet voor iedereen). Dit is logisch; je doet niet je volledige stylingroutine en hebt al een hele nacht op je krullen geslapen. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Eva
Bezig met laden...
Hoi, Ik ben een leek en kan dus wel wat advies gebruiken. Heb krultype 3b, normale elasticiteit en denk hoge poreusiteit. Welke producten kan je mij aanraden om mee te starten? Bedankt voor je hulp!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi, Leuk dat je gaat beginnen met de CG methode! Als je een normale elasticiteit hebt, raden wij aan om producten met proteïne af te wisselen met producten zonder proteïne. Wel is het lastig om productadvies te geven, omdat een product voor de ene krullenbol heel anders kan werken dan voor ander, ook al hebben ze dezelfde haareigenschappen. Zeker als je net start met de CG methode, is het een enorme zoektocht en ontdek je vanzelf wat fijn werkt voor jouw haar. Je zou kunnen starten met de volgende producten: Shampoo / Co-wash - https://www.haarpro.nl/curls-creamy-curl-cleanser-shampoo.html Conditioner - https://www.haarpro.nl/eden-bodyworks-jojoba-revitalizing-conditioner.html Leave-in - https://www.haarpro.nl/aunt-jackie-s-quench-leave-in-conditioner.html Styling – https://www.haarpro.nl/curls-goddess-curls-botanical-gel.html Haarmasker – https://www.haarpro.nl/eden-bodyworks-coconut-shea-masque.html Succes! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Els Visscher
Bezig met laden...
Hoi, Ik ben nieuw in de CG methode.Ik heb haattype 2a,2b Medium prioriteit en normale elasticiteit.Welke produkten zou ik kunnen gaan gebruiken en in welke volgorde. En na een nacht slapen hoe krijg ik mijn haar dan weer netjes.Borstelen of alleen met mijn vingers,produkt aanbrengen?Ik zou graag wat tips krijgen. Gr Els Visscher
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Els, Leuk dat je gaat beginnen met de CG methode. Het is echter lastig om productadvies te geven, want hetzelfde product kan voor iedereen (met dezelfde haareigenschappen) anders werken. Zeker aan het begin van de CG methode is het een zoektocht en ontdek je vanzelf wat fijn werkt voor jouw haar. Omdat je een normale elasticiteit hebt, raden wij je aan om producten met proteïne af te wisselen met producten zonder proteïne. Bijvoorbeeld de volgende producten: Shampoo - https://www.haarpro.nl/curls-creamy-curl-cleanser-shampoo.html Conditioner - https://www.haarpro.nl/eden-bodyworks-jojoba-revitalizing-conditioner.html Leave-in - https://www.haarpro.nl/aunt-jackie-s-quench-leave-in-conditioner.html Styling – https://www.haarpro.nl/curls-goddess-curls-botanical-gel.html Haarmasker – https://www.haarpro.nl/eden-bodyworks-coconut-shea-masque.html Je gebruikt het ook in de deze volgorde. Het haarmasker gebruik je om de één of twee weken, dit doe je dan tussen de shampoo en conditioner in. Probeer verder je krullen zo goed mogelijk te behouden tijdens het slapen, bijvoorbeeld door een knot en/of bonnet te dragen (lees er meer over in ons blog: https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat). Borstel het nooit droog door! Dan haal je de krullen er juist uit. Breng je haar met je vingers in model en gebruik eventueel een product in sprayvorm als dat nog nodig is. Dit heet ‘refreshen’ en staat ook uitgelegd in het blog over slapen met krullen. Succes! Groet, Sharon van Haarpro.nl
Britt
Bezig met laden...
Hoi, Na 3 jaar lang mijn haar steilen, draag ik nu een jaar mijn eigen krullen! Ik ben er heel blij mee en het is al een stuk gezonder maar ik denk dat er meer mee kan gebeuren. Ik ga al naar een super krullen kapper en gebruik een shampoo en conditioner van het merk Moroccanoil, ook hun krullen crème en mouse gebruik ik. Verder een flaxseed gel van Pretty Curly girl. Zijn dit wel de juiste producten? Vooral die van Moroccanoil. Haar type; 3A Haardikte; medium Elasticiteit: laag (haar rekt iets mee maar breekt uiteindelijk) Porositeit: medium Ik merk vaak dat in de loop van de dag mijn haar veel pluist.. Kun jij mij wat aanraden om te beginnen met de Curly Girl Methode? Alvast bedankt!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Britt, Wat goed dat je je eigen krullen weer draagt! De krullenlijn van Moroccanoil bestaat uit goede producten dus deze zijn zeker juist voor jouw haar. De producten zijn alleen niet CG (de mousse wel trouwens!), dus als je hier mee wilt beginnen dan zal je andere producten moeten proberen. Met een lage elasticiteit zou je dit startpakket kunnen proberen: https://www.haarpro.nl/cg-pakket-3-zonder-proteine.html. Deze bevat alleen maar producten zonder proteïne. Wat betreft het pluizige haar zou een microvezel je ook al kunnen helpen (https://www.haarpro.nl/the-hair-towel-microvezel-handdoek-antraciet.html). Een gewone badhanddoek trekt veel vocht uit je haar en beschadigd het door de lusjes. Een microvezel handdoek is zacht en glad voor je haar en voorkomt daarmee pluis. Ook zou je in de loop van de dag de Moisture Mist van ECRU New York kunnen gebruiken (https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-rejuvenating-moisture-mist.html). Deze voedende nevel geeft je krullen een boost en maakt ze vrij van pluis. Maar vergeet niet; bij krullen hoort nu eenmaal altijd een beetje pluis ;) Groet, Sharon van Haarpro.nl
Jetty
Bezig met laden...
Hoi, Sinds een aantal maanden ben ik bezig met de Cg methode. Hiervoor heb ik een start pakket bij jullie besteld, deze producten gebruik ik nu nog steeds. Ik bemerk dat mijn haar wat stugger wordt waardoor er snel en veel klitten in komen. Is er een product wat jullie kunnen adviseren waardoor dit minder wordt. Haartype 2c/ 3a haardikte: dun Elasticiteit: gemiddeld Porositeit: hoog Alvast bedankt.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Jetty, Leuk dat je ons startpakket gebruikt! Gebruik je producten met of zonder proteïne? (of misschien beiden). Het klinkt namelijk alsof je haar daarop reageert. Herhaal nog eens de elasticiteit test en probeer te ontdekken of het door te weinig of te veel proteïne kan komen. Het kan ook zijn dat jouw haar gevoelig is voor het soort proteïne. Lees daarvoor ons nieuwste blog: https://www.haarpro.nl/blog/post/proteine-haarproducten-blog Stug haar met veel klitten kan ook veroorzaakt worden door bepaalde ingrediënten. Zo krijg ik mijn haar bijvoorbeeld niet meer uit de knoop, zodra ik iets met kokos heb gebruikt. Ook dit zou je dus na kunnen lopen. Om de klitten er op een milde manier uit te krijgen kan je een detangler gebruiken (bijvoorbeeld: https://www.haarpro.nl/taliah-waajid-for-children-easy-herbal-comb-out.html). Begin bij het borstel altijd onderaan en werk zo langzaamaan naar boven. Waar het stugge haar eventueel ook door zou kunnen komen, is je hoge porositeit. Een aantal tips om haar met een hoge porositeit te behandelen: - Ontklit zo mild mogelijk en niet te vaak. Zelf borstel ik mijn haar uit op droog haar, voordat ik onder de douche stap en gebruik ik verder alleen mijn vingers. Je kunt hier eventueel een detangler bij gebruiken. - Houdt de zuurgraad van je haar op peil, bijvoorbeeld d.m.v. een appelazijnspoeling (https://www.haarpro.nl/creme-of-nature-for-natural-hair-apple-cider-vinegar.html) - Niet je haar stijlen of andere hittetools gebruiken - Gebruik veel sterk verzorgende producten. Producten met veel voedende olieën bijvoorbeeld. Gebruik een leave-in en wekelijks of om de week een haarmasker. - Gebruik olie om gewenst vocht in te sluiten (https://www.haarpro.nl/yari-100-natural-36-in-1-oil.html). Was je haar, breng conditioner aan en daaroverheen de olie. Dit laat je even intrekken en spoel je vervolgens uit. - En gebruik olie om ongewenst vocht buiten te sluiten. Breng bijvoorbeeld olie aan voordat je gaat zwemmen. Zo krijgt je haar minder te verduren. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Roos
Bezig met laden...
Moet je het met een föhn doen wat die heb ik op dit moment niet
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Roos, Een föhn is niet noodzakelijk, maar het kan zeker wel helpen om je krullen beter te definiëren. Misschien is de Bellissima Diffon iets voor jou? Budgetproof en heel fijn in gebruik: https://www.haarpro.nl/merken/bellissima.html (je kunt hem eventueel ook in een voordeelset bestellen met andere benodigdheden voor de CG methode) Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Yengny
Bezig met laden...
Hoi, ik ben sinds kort pas aan het inlezen over de cg methode en wil hiermee gaan beginnen. Ik heb twee dochters van 4 en 6 jaar die ontzettend krullend haar hebben en ik niet weet wat het juiste product is voor hen. Zij zijn een mix van half Maleisisch en half Surinaams. Ze zitten op krultype 3B. Haardikte: dun, hoge porisiteit en elasticiteit: normaal (denk ik) en merk bij het borstelen dat er veel haar uitvalt Zelf lees ik hele goeie reviews over de hele lijn van novex my curls superstar. Is dit iets wat jullie kunnen aanraden voor Mijn dochters op basis van deze info?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Yegny, Wat leuk dat je de CG methode bij je dochters gaat uitproberen! Wij horen inderdaad ook veel mensen over de positieve ervaringen met Novex producten. Deze zullen dan ook vast goed werken voor jouw dochters. Wel wil ik erbij zeggen dat de Novex producten niet meer 100% CG vriendelijk zijn, de meeste producten bevatten namelijk alcohol. Dit is slechts zo’n klein percentage dat het niet voor een negatief effect zal zorgen. Wat betreft de haaruitval bij het borstelen, adviseer ik je om een detangler te gebruiken (bijvoorbeeld deze: https://www.haarpro.nl/shea-moisture-coconut-hibiscus-kids-extra-moisturizing-detangler.html). Gebruik daarbij een borstel die het haar niet kan beschadigen, zoals een Denman of een Tangle Teezer. Ook raad ik aan om bij het borstelen onderaan te beginnen en zo voorzichtig per pluk naar boven te werken. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Yengny
Bezig met laden...
Hoi, Is er anders een andere merk dat je kunt adviseren die wel 100% CG is? En is het te adviseren om bij een lijn te blijven van het zelfde merk? En datgene wat je voorstelt is dat een leave in conditioner?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi, De merken Shea Moisture en Imbue zijn ook heel geschikt voor krultype 3B. Door naar de CG categorie (https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten.html) te kijken, zie je welke producten daarvan 100% CG zijn. Het is niet per se nodig om producten uit eenzelfde lijn te gebruiken. Wel kan het zijn dat de producten elkaar soms extra kunnen versterken (zoals bij Olaplex het geval is). Het product dat ik aanraad is een detangler. Deze bevat ook wel verzorgende elementen, maar is niet zo sterk verzorgend als een leave-in conditioner. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Vivianne
Bezig met laden...
Hi, ik heb een grove slag in mijn haar. Echter door de zwangerschap en het geven van borstvoeding (nu nog, 10 maanden) merk ik dat mijn haar helemaal futloos is. Mijn slag is aan het verdwijnen, het zakt als een pudding in, verlies nog aardig wat haar. Ben ten einde raad. Ik hou van slag en het liefst zoveel mogelijk. Hebben jullie tips hoe ik mijn haar weer kan boosten/activeren? Ik hoor het héél graag!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Vivianne, Wat vervelend dat je haar zo is veranderd! Persoonlijk zou ik nu niet gelijk te veel willen focussen op slag en volume, omdat je haar waarschijnlijk nog in deze ‘fase’ van het veranderen zit. Geef het nog even wat rust i.v.m. het haarverlies. Ik adviseer je om eens te kijken naar de Hair Restoration lijn van Mediceuticals (https://www.haarpro.nl/merken/mediceuticals/hair-restoration-vrouwen.html). Deze dermatologische producten zijn speciaal voor vrouwen met (tijdelijke) hormonale stoornissen zoals een zwangerschap. Ze herstellen de vochtbalans, versterken de haarfollikel en stimuleren de doorbloeding van de hoofdhuid om je haar weer gezond en sterk te maken. Eventueel zou je ook alleen de Mediceuticals Cellagen Hair Stimulator kunnen proberen (https://www.haarpro.nl/mediceuticals-cellagen-hair-stimulator-125ml.html). Deze producten zijn niet allemaal CG trouwens, maar werken écht tegen de haaruitval. Wil je toch nu al meer slag creëeren, dan raad ik je aan om niet gelijk met veel stylingproducten te beginnen. Dit kan juist verzwarend werken. Kies een licht sprayproduct die je krullen boost en eventueel een product met stevige hold om ze vast te houden. De ECRU New York Curl Perfect Moisture Mist werkt bijvoorbeeld fijn en is ook nog eens verzorgend (https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-rejuvenating-moisture-mist.html). Daarnaast zou je verschillende technieken kunnen proberen met een Denman borstel: https://www.haarpro.nl/blog/post/de-denman-brush-voor-krullen. Ook kan een microvezelhanddoek werken (https://www.haarpro.nl/the-hair-towel-microvezel-handdoek-antraciet.html). Deze is in ieder geval al een stuk beter voor je haar dan een normale handdoek, omdat hij je haar niet beschadigd. Maar daarnaast geeft deze mij zelfs ook meer kruldefintie als ik al srunchend mijn haren droog met deze handdoek. Ik hoop dat deze tips je al helpen, succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Vivianne Mulders
Bezig met laden...
Hi Sharon, Hartstikke bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik heb zojuist de shampoo en de mist besteld. Ben heel benieuwd. Ben ook begonnen met haar vitamines, in de hoop dat dit elkaar versterkt. Indien nodig kan ik dat nog altijd met de Stimulator aan de slag. Al je tips zijn iig opgeslagen! Groetjes, Vivianne
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Vivianne, Leuk om te horen, ik hoop dat het je gaat helpen! Succes Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Hanne
Bezig met laden...
Hi, in ben Hanne (van België) en ik zou graag de CG methode uitproberen want nu was ik mijn haar gewoon met producten voor het haar type 1 en dat is natuurlijk niet goed voor mijn haar en mijn haar ziet er ook echt niet goed uit. Mijn haar informatie: Dichtheid: dik Dikte: dik Krultype: 2a en ik hoop dat ik een haartype 2B of 2c kan bereiken Porositeit: medium porositeit Elasticiteit: normale elasticiteit Ik hoop dat je met deze informatie me een beetje kan helpen met de juiste producten uit te kiezen Alvast bedankt Hanne
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Hanne, Je kunt een balans kiezen tussen producten met en producten zonder proteïne. Verder raad ik je aan om niet te veel producten te gebruiken en uit te proberen of een leave-in niet te verzwarend werkt voor je. Starterspakket 6 (https://www.haarpro.nl/cg-professional-pakket-6-mix-met-zonder-proteine.html) en pakket 2 (https://www.haarpro.nl/cg-pakket-2-mix-met-zonder-proteine.html) zijn geschikt voor jou. Pakket 2 is momenteel niet op voorraad, maar komt dit binnenkort wel weer. Eventueel zou je de producten natuurlijk los kunnen bestellen met een vervanger, als je nu al graag wilt beginnen. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Iske
Bezig met laden...
Hoi, Mijn naam is Iske. Ik zou dit graag uitproberen om me haar gezonder te krijgen. Mijn haar info is: Dichtheid: dik Dikte: dik Krultype: 3A hoop naar 3B te gaan Porositeit: medium porositeit Elasticiteit: normale elasticiteit. Hoop dat je me kan helpen welke producten ik nodig heb. Groetjes, Iske
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Iske, Wat goed dat je je haareigenschappen al hebt uitgezocht! In dit blog (https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten) vind je meer uitleg en kan je zien welke producten jij nu nodig hebt. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Liesje
Bezig met laden...
Goedeavond, Mijn krullen zijn de weg kwijt.. (snik, snik) Ben vanaf maart bezig met de CG methode, in de zomer ging het redelijk... maar het blijft slap! Mijn krullen blijven na een (co)wasbeurt 5 min zitten en alles zakt uit. M'n haar is zo zacht... Ik heb veel producten gebruikt met proteïne... maar het nu het gevoel dat 't tegenwerkt..? Zit letterlijk met m'n handen in m'n slappe slag... ipv in m'n krullend haar :( Ik heb gewoon nooit geen hold in m'n haar. -type 2a/b -dun -fijn -hoge porositeit -lage elastischeteit (denk ik) Dit zijn mijn haar eigenschappen. Zou jij mij kunnen helpen/adviseren? Alvast super bedankt voor de moeite! Groetjes Liesje
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Liesje, Wat balen! Ik vind het lastig om je aan de hand van dit verhaal te adviseren. Het klinkt namelijk alsof je een tekort aan proteïne hebt. Zwaar en slap haar is een teken dat je meer proteïne nodig hebt. Het feit dat jij dit al veel hebt gebruikt maar het blijkbaar niet werkt, zou kunnen betekenen dat je een lage porositeit hebt. In dit blog (https://www.haarpro.nl/blog/post/proteine-haarproducten-blog) vind je meer informatie over wat je moet doen bij een lage porositeit (gebruik een heatcap) en welke proteïne jij precies moet gebruiken. Echter geef jij zelf aan een hoge porositeit en lage elasticteit te hebben en zou dit dus niet opgaan. Toch raad ik je aan om het te proberen. Wie niet waagt, wie niet wint ;) De CG methode blijft immers een kwestie van veel proberen. Mocht dit ook niet werken, dan raad ik je een om de producten van ECRU New York Curl Perfect (https://www.haarpro.nl/merken/ecru-new-york/curl-perfect-collection.html) te gaan gebruiken. Deze producten bevatten zowel proteïne als vocht en zo krijg je je haar misschien weer in balans. En gebruik je al gel als stylingproduct? Het klinkt alsof jij een sterke hold nodig hebt. Ook hier kan je nog mee spelen door de perfecte cast proberen te creëeren. Hier kan je meer tips vinden: https://www.haarpro.nl/blog/post/alles-over-gel-cast. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Anne
Bezig met laden...
Hallo, Mijn 16-jarige dochter en ik, beiden haartype 3b/c, medium poreus, medium tot hoog elastisch, doen sinds paar maanden de cg-methode met goed resultaat. Echter: allebei hebben we opeens last van een jeukende hoofdhuid en shilfers. We gebruiken Yari girl activater als leave-in conditioner, Yari cremespoeling en kruidvat haarmasker. Wassen doen we af en toe met Andrelon cocos boost (max 1x per week). Verder om de dag met een denham borstel wat extra helpt tegen het pluizen. Heeft iemand een tip voor hoe we van die jeuk afkomen? Het is echt verschrikkelijk soms, nooit eerder gehad ook. Groet van Anne
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Anne, Wat ontzettend vervelend! De jeuk zou door verschillende dingen kunnen komen. Misschien is het build-up. Jullie gebruiken nu waarschijnlijk meer en andere producten dan normaal. Probeer af en toe weer eens een final wash te doen. Let er verder goed op dat je niet in de buurt van je hoofdhuid komt met de producten. Ga dus bijvoorbeeld ook niet ploppen terwijl je leave-in in je haar hebt. Daarnaast zijn er CG producten die hiertegen helpen. Bijvoorbeeld deze: https://www.haarpro.nl/mielle-organics-hawaiian-ginger-moisturizing-scalp-treatment.html of deze: https://www.haarpro.nl/k-pour-karite-detox-mist.html Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Anne
Bezig met laden...
Vee dank! We gaan met de tips aan de slag :-). Groet van Anne
Danique
Bezig met laden...
Goedeavond, Hoi, Ik zou de CG producten wel willen proberen maar weet niet zo goed wat ik nodig heb. Vind ook dat ik wel haar verlies en het slap is. Hoe kan ik ook 3 dagen of langer me krullen behouden en niet na 1 dag al weer weg is. Ik heb wel beetje slag van me zelf maar moet er wel elke ochtend wat voor doen. Heb nu kappers shampoo maar daar word me haar eerder ver van en het schuimt niet. Heb er ook veel van nodig per was beurt. Dichtheid : gemiddeld Dikte: gemiddeld Krultype: 2C denk ik Porositeit: medium porositeit Elasticiteit: normale elasticiteit. Groetjes Danique
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Danique, Wij hebben een uitgebreid blog geschreven over hoe jij de juiste producten voor jouw haar kunt uitzoeken: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten. Als jij je krullen langer dan 1 dag wilt behouden, raad ik je aan om een gel met een sterke hold te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om op de ‘juiste’ manier te slapen, zodat de krul er zoveel mogelijk in blijft. Onze tips hierover vind je hier: https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat. Probeer je haar, zeker als het al redelijk slap is, niet te veel te verzwaren. Gebruik lichte producten en gebruik vooral ook niet te veel. Een leave-in conditioner heb jij misschien niet nodig. Of ga voor een spray zoals deze (https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-rejuvenating-moisture-mist.html), hiermee kun je ook heel goed je krullen refreshen (weer tevoorschijn toveren na een nacht slapen). Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Amber
Bezig met laden...
Goedenavond, Ten eerste wil ik even vermelden dat ik nu een tijdje bezig ben met de CG-techniek, en het super goed bevalt! Dus dat is fijn. In de loop van de dag beginnen mijn 3b/c krullen alleen wel flink te pluizen... Voordat ik begin met bepaalde producten die dat zouden kunnen verminderen, wil ik me eerst even verdiepen in mijn slaapgewoonte. Omdat ik dagelijks fysiek zwaar werk doe en daarbij “vies” word, douche ik elke avond vlak voor het slapen gaan. Ik ga dus met zeiknat haar slapen elke avond. Ik heb tegenwoordig wel een groot T-shirt op m’n hoofd geknutseld, maar beweeglijk als ik ben ligt dat binnen de kortste keren ook weer naast m’n bed. Ik heb voor dat probleem zelfs een zijden kussenhoes! Zou dit alsnog een oorzaak kunnen zijn van de pluis? Zo ja, wat zou dan een goede oplossing zijn? Dan heb ik nog een vraag over krullen en chloor. Voor de Corona-periode was ik een fanatiek (amateur)zwemmer, maar ik begin me nu af te vragen of dat wel zo gunstig is voor mijn haar. Ik heb zóveel haar dat dat haast niet onder zo’n mutsje zou passen (zonder bijvoorbeeld topzwaar te worden ;)). Als dat mijn haar erg aantast, zoek ik liever een andere sport op... Of toch een badmuts... Ik ben erg benieuwd naar de reactie, alvast bedankt! En een fijne dag. Groet, Amber
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Amber, Wat leuk om te horen dat de CG methode zo goed werkt bij je! Elke avond met volledig nat haar slapen is niet heel erg goed voor je haar en hoofdhuid… Maar ik begrijp dat je ’s avonds wil douchen. Ik raad je aan om wel eerst even het meeste vocht eruit te halen. Dit kan door te scrunchen met een microvezelhanddoek of T-shirt, zo knijp je het overtollige vocht eruit. Daarnaast zou je ook nog even de diffuser kunnen gebruiken. Tijdens het slapen zou je dan een satijnen bonnet kunnen dragen. Deze heeft een extra voordeel t.o.v. een zijden kussenhoes; hij houdt je haar goed bij elkaar. Een knot, pineapple of slapen met cast zou ook kunnen helpen! Hier lees je meer over in ons blog: https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat Wat ook kan helpen tegen pluis is door je krullen bij het stylen goed te bundelen. Dit kan met behulp van een Denman borstel (https://www.haarpro.nl/denman-classic-styling-brush.html). Wat betreft het zwemmen: Chloor is inderdaad niet heel gezond voor je haar. Maar persoonlijk zou ik echt geen andere sport gaan doen om je krullen hoor ;) Ik zou toch een badmuts uitproberen. Wat ook nog kan helpen is om je haar van te voren goed nat te maken met kraanwater, zo kan er minder chloorwater opgenomen worden. Het helpt ook om een beetje sealende olie (bijvoorbeeld: https://www.haarpro.nl/yari-100-pure-castor-oil.html) aan te brengen voordat je gaat zwemmen. Dit vormt een laagje en sluit daarmee ongewenst vocht buiten. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Eva Nahumury
Bezig met laden...
Hi mijn naam is Eva Nahumury en ik zou dit graag uitproberen. Dichtheid/dikte: medium Krultype: 3c/4a Porositeit: hoog Elasticiteit: gemiddeld Daarnaast heb ik enorm veel last van schilvers op mijn hoofdhuid, heb je daar tips voor? Ik hoor het graag, Groetjes, Eva Nahumury
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Eva, Wat leuk dat je de CG gaat uitproberen! Goed dat je je haareigenschappen al hebt uitgezocht. In dit blog (https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten) vind je meer uitleg en kan je zien welke producten jij nu nodig hebt. Wat betreft je hoofdhuid, adviseer ik je om een scalp treatment of olie te gebruiken. Wij hebben een aantal soorten zoals deze (https://www.haarpro.nl/matrix-biolage-raw-rebalance-scalp-oil.html) of deze (https://www.haarpro.nl/nature-s-little-secret-herbal-hair-and-scalp-oil.html). Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Kim
Bezig met laden...
Hoi, ik had een vraagje. Ik was 1keer per week mijn haren met cg shampoo, daarna een masker. Daarnaast heb ik nog conditioner van loving blends en een co wash. Deze wissel ik af. Is dit goed of kan ik bijv ook de conditioner doen en daarna een co wash erachter aan? En op mijn wasdag met shampoo, moet hier dan eigenlijk ook nog een conditioner bij, naast het masker?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Kim, Een co-wash is niet hetzelfde als een conditioner. Een co-wash is een reinigend product (lijkt op een shampoo, maar dan extra mild en verzorgend). Een conditioner is verzorgend en gebruik je na het wassen van je haar, omdat deze de haarschubben weer sluit. Je hoeft bij het haarmasker geen conditioner te gebruiken. Een haarmasker sluit namelijk ook al de haarschubben, nadat je het met de shampoo gewassen hebt. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Kim
Bezig met laden...
Hallo, Ik ben bij mijn dochter van 7 ook sinds kort begonnen met de cg methode. Ik gebruik de shampoo, leave-in en de detangler en haar haar is al zo veranderd! Ik zie alleen wel dat haar haar minder krult dan voorheen. Zou het helpen om na de leave-in een curl activator te gebruiken? Ik heb goede dingen gelezen over de curl activator van cantu maar van yari green heb je ook een curl maker. Alvast bedankt!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Kim, Wat fijn dat het al zo'n positief effect heeft! Het zou kunnen dat je nu te veel producten gebruik waardoor haar haar te zwaar wordt en minder kan krullen. Ik zou eens proberen wat er gebeurd als je de leave-in en/of de detangler weghaalt (of gebruik je geen 'normale' conditioner? In dat geval zou ik wel een leave-in gebruiken). Eventueel zou je de producten ook verdund aan kunnen brengen door het te mengen met water. Dat werkt ook al minder verzwarend. Daarnaast zou je inderdaad een curl activator kunnen gebruiken. De Curl Maker van Yari Green is meer een gel, dus dat is denk ik niet zo geschikt voor je dochter. Wat ook goed helpt om het haar meer te laten krullen is een Denman borstel (https://www.haarpro.nl/blog/post/de-denman-brush-voor-krullen) of scrunchen met een gladde microvezelhanddoek (https://www.haarpro.nl/the-hair-towel-microvezel-handdoek-antraciet-1-st.html) Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Hieke Kropman
Bezig met laden...
Hallo, Ik ben Hieke, Ik heb zelf haartype 2a en wil graag 2c, mijn haar is niet heel dik en hangt soms wat slap . Wat moet ik precies in mijn haar doen zodat het goed blijft zitten en hoe moet ik het verzorgen? Zou je misschien de links erin kunnen zetten voor welke producten ik moet halen. Groetjes Hieke
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Hieke, Wat leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! Je geeft aan dat je graag 2c krullen zou willen. Dit moet dan echter wel jouw natuurlijke haartype zijn (het kan zijn dat je dus vroeger 2c had). Wat betreft slap haar adviseer ik je om een product met een sterke hold te gebruiken. Daarnaast zou je met behulp van een Denman borstel en ‘root clipping’ meer volume kunnen krijgen. Aan de hand van je haareigenschappen kan je uitzoeken welke producten jij het beste kunt gebruiken. Daar hebben wij een uitgebreid blog over geschreven: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Marjanne Kars
Bezig met laden...
Hallo mijn naam is Marjanne. Deze eigenschappen heb ik: Veel haar, medium dikte Medium porositeit: tussen 4 en 6 uur droog Elasticiteit vind ik lastig. Ik heb dat net getest na het gewassen te hebben met shampoo met proteine erin. Mijn haar rekte redelijk ver mee nadat het knapte. Welke producten kan ik het beste gebruiken? Met vriendelijke groeten, Marjanne
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Marjanne, Wat goed dat je al onderzoek hebt gedaan naar je haareigenschappen. Als je haar redelijk ver mee kon rekken heb je waarschijnlijk een hoge elasticiteit en heb je dus proteïne nodig. Wij hebben een uitgebreid blog geschreven over hoe jij de juiste producten voor jouw haar kunt uitzoeken: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Ressa
Bezig met laden...
hey hey! Ik had vroeger heel lang haar met best wat pijpenkrullen, en eigenlijk nadat ik het geknipt hebt zijn die krullen echt zo erg verminderd en is mijn haartype 2c geworden. Ik vraag me af hoe dit kan, en dat als ik aan de Cg methode ga beginnen de pijpenkrullen terug komen.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Ressa, Wat jammer dat je pijpenkrullen verdwenen zijn! Dit zou kunnen komen door een verkeerde knipbeurt maar je haar kan gedurende de tijd ook veranderen door bijvoorbeeld invloed van hormonen. Het zou goed kunnen dat de krullen weer terugkomen als je aan de CG methode begint. Het is het proberen waard! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Tara Muskita
Bezig met laden...
Hee hee, Ik heb haartype 3a, 3b. Mijn haar is super droog en niet mooi glanzend wat kan ik het beste gebruiken en hoe? Me haar droogt snel binnen 2 uur is het wel droog. Groetjes!!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Tara, Wat goed dat je al gekeken hebt naar je haareigenschappen. Ik heb een uitgebreid blog geschreven over hoe jij de juiste producten voor jouw haar kunt uitzoeken: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Melissa de cock
Bezig met laden...
Hoi hoi! Ik heb haar type 2c. Ik heb dik haar en een hoge porostiteit en een normale elasticiteit! Wat kan ik het beste gebruiken en hoe begin ik met de cg methode? Alvast bedankt!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Melissa, Goed dat je al hebt gekeken naar je haareigenschappen. Ik heb een uitgebreid blog geschreven over hoe jij de juiste producten voor jouw haar kunt uitzoeken: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Jeanette van der spoel
Bezig met laden...
Hallo Ik heb haar type 3a Elasticiteit en porostiteit is normaal. Maar mijn krullen zitten super na het wassen Maar de volgende dag als ik het nat maak met water of een verfrissende voor de volgende dag dan wordt mijn haar vet zeg maar heb al vanalles geprobeerd maar het blijft een probleem.het ziet er uit of het weer gewassen moet worden erg vervelend. Ik was mijn haar 1x in de week soms 2x als ik bv weg ga naar een verjaardag Is hier iets aan te doen???
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Jeanette, Wat vervelend dat je haar zo reageert bij het refreshen. Gebruik je enkel water bij het refreshen? Het zou kunnen dat het aanbrengen van nieuwe producten of het gebruik van een borstel voor een vet effect zorgt. En wat voor stylingproduct gebruik je? Sommige gels kunnen ook een sneller een vet effect geven. Probeer verschillende producten uit om te kijken of daar het probleem zit. Een favoriete spray om te refreshen is de Moisture Mist van Ecru New York, misschien kan je die eens proberen? https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-rejuvenating-moisture-mist.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Jeanette van der spoel
Bezig met laden...
Hoi hoi Dankje voor je antwoord. En ja ik gebruik alleen water. Ik heb dat in zo,'n mist spray fles dus een beetje erover kneden en klaar. Maar ik zal het product wat je aanbeveelt bestellen en kijken of dat beter werkt. Gr jeanette
Melissa De Cock
Bezig met laden...
Hallo, Ik heb haartje 2b 2c Ik heb dun haar en een mediumporostiteit en een normale elastiteit. Welke producten kan ik het best gebruiken? Mijn krullen ziiten super na het wassen maar na 1 x slapen in een hoge staart is alle Krul er zowat uit en als ik ze refresh is het na een aantal uur de krul er al weer een beetje uit en ziet me haar uit als losse sliertjes. Wat kan ik het beste hier tegen doen en welke producten moet ik gebruiken zodat Me Krul niet zo snel wegvalt?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Melissa, Wat betreft het kiezen van producten heb ik je de vorige keer verwezen naar: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten. Dat blog kan je daarbij helpen. Om de 'losse sliertjes' te voorkomen zou je een Denman borstel kunnen gebruiken. Krullen zijn meerdere haren die met elkaar een bundel maken. Als de bundels verbroken worden, krijg je allemaal ‘aparte’ haren. Een Denman kan helpen om je krullen weer in bundels te krijgen: https://www.haarpro.nl/blog/post/de-denman-brush-voor-krullen. Om te voorkomen dat je krul snel uitzakt zou je een gel met een sterke hold kunnen gebruiken en het drogen met een diffuser. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Esther
Bezig met laden...
Hallo, Ik ben me al een tijdje aan het inlezen over de CG-methode. Van mezelf heb ik een bos krullen variërend van 3a, 3b tot 3c. Ook weleens wat 2c ertussen bijvoorbeeld. Helaas heb ik last van eczeem op mijn hoofdhuid en nu vroeg ik me af of ik om die reden nog ergens rekening mee moet houden met de CG-methode? Moet ik bijvoorbeeld andere producten aanschaffen of een bepaald merk? Of zijn er eventueel mensen die ervaring hebben met eczeem op de hoofdhuid (seborroïsch eczeem) in combinatie met de CG-methode? Ik hoop dat iemand me hier verder mee kan helpen. Alvast bedankt! Groetjes Esther
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Esther, Wat leuk dat je met de CG methode wilt gaan beginnen! Het is begrijpelijk dat je twijfels hebt i.v.m. eczeem. Ik zou je aanraden om niet gelijk te veel nieuwe dingen en producten uit te gaan proberen. Probeer alles stap voor stap, zodat je rustig kunt ontdekken of je hoofdhuid goed blijft reageren. Daarnaast denk ik dat bijvoorbeeld ploppen niet heel erg geschikt is voor jou. Verder zijn er inderdaad wel een aantal merken die geschikt zullen zijn voor jouw haar en hoofdhuid, bijvoorbeeld Mediceuticals of de Dry & Itchy lijn van As I Am. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Nadia Popova
Bezig met laden...
Hello, My hair is mostly a 3a-3b but varies from 2C to 4a on a good day or after a swim in the ocean. A few months ago I suffered the autoimmune disorder Alopeci areata, most likely caused by stress, and I lost a lot of hair. I had to use steroids on my scalp to cover the bald patch and it worked. Now my hair is better but it is a lot less - I can see my scalp and I could never see it before this. I already tried so many things - masks with eggs, aloe vera, different oils, black castor oil, derma roller, etc. My hair also has always been very dry, it turns blond easy from the sun. Are there products that can help replenish my hair and have it grow back to cover my scalp again? I am trying to grow a long hair as well, but also I am vegetarian and my low protein and iron diet is not helping, but I take supplements and B12 makes my nails grow like crazy, I hope it helps the hair too. Please advise me what is bets for my case. I love my hair and I felt terrible when this happened.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hello Nadia, How awful that this happened to you. Unfortunately, ther are no miracle cures. It’s the right way to tackle the problem from inside and to take a look at your vitamins. The effect on your nails is the proof, your hair needs a little more time. Be patient and kind to your hair. For example, by always brushing carefully and not using stylingtools with heat. In addition, you can prevent damage to your hair by using a microfibre towel: https://www.haarpro.nl/the-hair-towel-microvezel-handdoek-antraciet-1-st.html We recommend you to use the Rejuvenating Shampoo from ECRU New York. This shampoo contains biotin, an ingrediënt that stimulates hairgrowth. https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-rejuvenating-shampoo.html Good luck, Sharon from Haarpro.nl
Carolien
Bezig met laden...
Hoi wat fijn om zoveel informatie te lezen. Ik wil namelijk ook beginnen met cg maar heb toch nog een vraag. Ik sport veel en zweet dan natuurlijk. Nu ga ik na het sporten douchen en was mijn bezwete hoofd en haar. Maar met cg is het beter om dat niet te doen maar wordt mijn haar dan niet heel vies van het zweet? Of kan ik het dan met iets anders wassen?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Carolien, Het is volgens de CG methode inderdaad beter om je haar niet te vaak te wassen. Maar ik begrijp dat dat lastig is i.v.m. het vele sporten. Ik heb een aantal tips voor je: - Probeer in ieder geval zoveel mogelijk zweet in je haar te voorkomen, draag het bij elkaar in een staart of knot - Kijk hoe je shampoo zoveel mogelijk kunt voorkomen. Misschien is het bijvoorbeeld wel voldoende om op de 1e en 2e sportdag alleen uit te spoelen met water? - Vervang op sportdagen de shampoo door een milder product zoals een co-wash - Er zijn ook een paar CG droogshampoos die je haar en hoofdhuid weer op kunnen frissen (https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-verzorging/cg-droogshampoo.html) Ik wil je meegeven dat je vooral moet kijken naar wat jouw haar nodig heeft. Als je merkt dat het toch echt nodig is om het elke sportdag met shampoo te wassen, dan moet je dat doen. Dan maar een extra verzorgend maskertje in het weekend ;) Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Sanne van Wanrooij
Bezig met laden...
Hee! Na veel gelezen te hebben wil ik nu toch maar eens de CG methode gaan proberen. Het lastige is alleen dat ik 4 dagen in de week zwemles geef en dan dus eigenlijk mijn haar wel moet wassen ivm chloor enz. Heb je misschien tips hoe ik dit het beste op kan lossen? Aangezien te veel wassen ook niet goed is. Ik hoop dat ik toch een manier kan vinden dat de CG methode ook voor mij zal werken :)
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Sanne, Leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! Veel wassen is inderdaad niet goed voor je haar, maar chloor ook niet ;) Ik heb een aantal tips voor je verzameld: - Áls het mogelijk is om nat haar te voorkomen, probeer dat dan. Draag je haar in een hoge knot en blijf zoveel mogelijk boven water. - Draag een badmuts - En/of verzadig je haar van tevoren. Dit doe je door ongeveer een uurtje van tevoren een leave-in, conditioner of olie aan te brengen in je haar. Draag het dan in een vlecht of knot. - Is de vorige tip geen optie? Doorweek dan je haar van tevoren volledig met kraanwater. Zo kan het minder chloorwater opnemen (neem daarvoor een waterspray mee naar het zwembad: https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-accessoires/cg-waterspuiten.html) - Spoel je haar na het zwemmen direct uit met kraanwater. Was het daarna en gebruik een sterk verzorgend haarmasker. Probeer een balans te vinden tussen de hoeveelheid wassen en het product dat je daarvoor gebruikt. Misschien kan je 2 keer in de week wassen met een CG shampoo en een haarmasker, en 2 keer in de week wassen met een co-wash? - Lees dit blog (https://www.haarpro.nl/blog/post/proteine-haarproducten-blog) om te kijken of jij proteïne in je haarmasker nodig hebt en eventueel een heat cap dient te gebruiken Het is een kwestie van proberen wat voor jou het beste werkt. Maar je hoeft de CG methode echt niet 100% te volgen. Als jij maar een fijne manier ontdekt waar je tevreden mee bent. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Sanne, Ik ontdekte net nog een product die jij misschien wel kunt gebruiken! Deze spray van Curly Secret beschermt namelijk tegen chloor: https://www.haarpro.nl/curly-secret-moisturizing-protection-spray-3-in-1.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Josephine
Bezig met laden...
hi! ik heb volgens mij 2b of 2c krullen, en ik wil wel beginnen met de CG-methode. kunnen jullie mij misschien nog even duidelijk de routine op een wasdag en een non-wasdag uitleggen? ik snap namelijk vooral de non-wasdag niet. ik heb nu best frizzy haar met soms ook een beetje pijpenkrullen, maar wil graag mn haar een boost geven. kunnen jullie mij helpen?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Josephine, Wat leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! De routine op een wasdag: 1. Was je haar met shampoo 2. Breng een conditioner aan, laat intrekken en spoel uit 3. Gebruik, als jouw haar dat nodig heeft, een leave-in conditioner. 4. Tenslotte gebruik je een stylingproducten zoals een mousse of een gel. 1 keer in de 1 à 2 weken gebruik je ook een haarmasker: breng na het wassen een haarmasker aan. En wat betreft de manier van drogen, dat is vooral kijken wat jij fijn vindt. Zelf scrunch ik mijn haar een beetje droog met een microvezelhanddoek vóór stap 4. Na stap 4 föhn ik het helemaal droog met een diffuser. De routine op een non-wasdag? Die is heel erg afhankelijk van wat jouw haar nodig heeft. Als ik op wasdag een stylingproduct met voldoende hold heb gebruik, hoef ik de volgende dag mijn alleen maar even uit te schudden (’s nachts draag ik mijn haar met een scrunchie in een knot). Op dagen dat mijn haar meer is uitgezakt, maak ik het nat met een waterspray, voeg ik krullencreme toe en scrunch ik veel. Dit is dus echt zelf uitvinden. Vergeet namelijk niet dat dit een voorbeeldroutine is, je hoeft je hier niet 100% aan te houden. De CG methode is echt een kwestie van vooral heel veel uitproberen en kijken wat voor jouw krullen het beste werkt. Als ik jouw haar zo lees, pluizig met soms wat pijpenkrullen, denk ik dat jij veel aan een Denman brush kunt hebben. In dit blog lees je daar meer over: https://www.haarpro.nl/blog/post/de-denman-brush-voor-krullen Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Roelof
Bezig met laden...
Hallo. Ik ben een man en mijn krullen gaan naar verloop van tijd pluizen. ik wil nu de CG-methode gebruiken om te verbeteren, werkt deze methode ook voor mannen. Ik betreed hier nu onbekend terrein en heb geen verstand van haar verzorging, etc etc. Mijn haartype: 3a & 3b Medium prosperiteit Dik haar Normale elasticiteit Hebben jullie voor dit type haar een bepaalde routine en haarproducten? Bij voorbaat bedankt. Mvg, Rolf Knibbe
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Rolf, Natuurlijk werkt de CG methode ook voor mannen! Het zal je vast helpen om het pluizen te verminderen. In ons andere blog over de CG methode lees je welke producten je nodig hebt voor jouw haartype: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Mocht je daar nog vragen over hebben, laat het gerust weten. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Nina
Bezig met laden...
hi! Volgens mij heb ik 3A of 3b krullen, en ik wil graag beginnen met de CG-methode. Kunnen jullie me misschien tips geven over hoe ik dit nou precies moet doen?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Nina, Leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! In het volgende blog: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten kan je gemakkelijk lezen welke producten je nodig hebt voor jouw krullen. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Isabelle
Bezig met laden...
Hi! Hoe bepaal je wanneer een was dag is of no-wash dag? Ben net gestart met de CG-methode. En nog een vraag, het is best oke gelukt, maar boven op mijn haar is het best wel een klittige bedoeling. Hoe voorkom ik dat? Groetjes,
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Isabelle, Door te kijken wanneer je haar gewassen moet worden ;) Zelf probeer ik dit echt zo lang mogelijk uit te stellen en was ik het 1 of 2 keer in de week. Ik was het op de dag dat mijn haar vet is geworden of als het nodig is om mijn krullen volledig opnieuw te stylen. Op een non-wash dag refresh ik deze namelijk slechts een klein beetje dus na een aantal dagen worden ze slapper en pluiziger. Wat betreft de knopen en klitten bovenop; het kan helpen door zelf de krulbundels te maken. Dat betekent dat je je haar tijdens de conditioner eerst volledig ontwart. Vervolgens maak je zelf de bundels met behulp van je vingers of bijvoorbeeld een Denman brush. In ons andere blog (https://www.haarpro.nl/blog/post/de-denman-brush-voor-krullen) vind je hier voorbeeldfilmpjes van. Mocht je nog vragen hebben, laat het gerust weten. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Noa
Bezig met laden...
Hoi! Ik heb het haar 2c ik wil graag beginnen met de CG- methode! Kunnen jullie mij tips geven?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Noa, Wat leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! In dit blog vind je veel tips over de producten die je nodig hebt: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten. Daarnaast hebben wij ook nog andere blogs met tips zoals deze: https://www.haarpro.nl/blog/post/curly-girl-methode:-styling-tips-and-tricks of deze: https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Kris
Bezig met laden...
Hey! Wat een leuke site, boordevol tips en tricks. Ik wil ook van start gaan met de CG méthode. Ik wil er graag wat meer krul in krijgen. Na een nacht slapen, word ik steevast wakker met een ontploft kapsel. Iedere ochtend maak ik mijn haar dan nat, maar dat is heel tijdrovend. Naar het einde van de dag toe is mijn haar ook heel erg pluizig op mijn hoofdhuid. Ligt het aan mijn producten? Ik gebruik producten van Davines voor krullen (shampoo, crème), en een leave in conditioner van Lush. Zijn dat correcte producten om te gebruiken voor de CG methode? Bedankt! Kris
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Kris, Dankjewel! Leuk dat je met de CG methode gaat beginnen. Van de producten kan ik niet zeggen of zij CG vriendelijk zijn, daarvoor zal je zelf de ingrediënten moeten onderzoeken. Ik mis nog wel een stylingproduct in je lijstje. Ik adviseer je om een gel of een mousse te gaan gebruiken. Dit zou ook al kunnen helpen om meer krul in je haar te krijgen en te houden én om pluis tegen te gaan. Tenslotte heb ik in dit blog (https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat) een aantal tips geschreven om je haar tijdens het slapen beter in model te houden. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Annette
Bezig met laden...
hoi hoi, beste wensen! Ik ben voor mijn dochter aan het zoeken op de site, ze is 17 en heeft heel dik haar, met een beetje slag en we willen hier de krullen in gaan activeren. Het is geblondeerd en geverfd geweest, maar dan is ongeveer wel weer 10 cm uitgegroeid, en dan hangt het haar tot op haar schouders. (wel heel ongelijk geknipt door de kapper, komt misschien ook door haar slag, het lijkt of er happen uit zijn. Wat kan ik het beste voor haar doen? Ik wil de Denham D4 bestellen, maar de cleansing shampoo waar ze mee moet beginnen en misschien andere shampoo voor de volgende keren wassen? Ook conditioner en andere verzorgingsproducten wil ik wel informatie over en hulp bij bij het bestellen. Volgens mij zijn er ook wat shampoos op de site uitverkocht, dit maakt het ook moeilijker. Het haar van mijn dochter is heel lang nat als ze het gewassen heeft, het is ook erg dik en zwaar, en daardoor ook wat zweterig op haar hoofd. De elastischiteit heb ik nog niet uitgetest, moet ik dat eerst even doen voordat we gaan bestellen? Ik hoor graag van je, evt via de mail, dan kan ik ook een foto van hoe het nu is mailen? vrgr en vast bedankt! Annette
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Annette, Dankjewel, jij ook nog de beste wensen! Wat leuk dat jullie met de CG methode aan de slag gaan. Als het haar geblondeerd en geverfd is geweest, heeft het veel behoefte aan proteïne. Daar kan je in dit blog meer over lezen: https://www.haarpro.nl/blog/post/proteine-haarproducten-blog De Denman borstel is een goed idee. En qua producten zou ik inderdaad een final wash bestellen, maar ook een shampoo, conditioner, haarmasker en een stylingproduct. In dit blog lees je meer over producten: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Tenslotte is het sowieso goed om, als het straks weer mag, een bezoekje te brengen aan een krullenkapper. Niet alleen om het haar weer gelijk te laten knippen, maar ook om de krul te activeren. Ik raad je aan om alles eerst eens rustig aan, stap voor stap uit te proberen. Je hoeft niet gelijk de perfecte routine en producten te vinden. Vaak is het fijner om juist af en toe een nieuw product toe te voegen, zodat je weet wat het effect is. En vergeet niet, bij de CG methode is geduld belangrijk ;) Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Janneke Kleiman
Bezig met laden...
Hoi! Ik vroeg me af of het uitmaakt welke droogshampoo je gebruikt. Alle andere producten die ik heb komen van jullie webshop en zijn CG vriendelijk. Ik gebruikte af en toe droogshampoo van het merk CoLab, maar deze heb ik na aanschaf van de CG producten niet meer gebruikt. Kan ik deze gewoon gebruiken? Bedankt!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Janneke, Ja, dat maakt uit. Ook in droogshampoo kunnen namelijk ingrediënten zitten die 'verboden' zijn bij de CG methode. Je kunt de ingrediënten van jouw huidige droogshampoo checken om te kijken of je hem nog wel zou kunnen gebruiken. Maar wij ook hebben ook CG vriendelijke droogshampoos ;) https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-verzorging/cg-droogshampoo.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Mirte Kenter
Bezig met laden...
Hi! Ik ben sinds 2 weken begonnen met de CG methode en ik krijg er super mooie krullen van! Nou merk ik dat de haren dichter bij mijn hoofdhuid er erg vet uitzien en ook zo voelen... eigenlijk al na 1 dag. Doe ik dan iets verkeerd? Moet mijn haar wennen? Ik gebruik momenteel 4 producten van boucleme, een curl cleanser die ik met een hoofdhuidmassageborstel aanbreng, dan een curl conditioner die ik deels uitspoel, daarna borstel ik mijn haar en doe ik er een curl cream en een curl gel in. Ik probeer de producten zoveel mogelijk aan te brengen op de punten maar dat lukt niet helemaal als ik mijn haar wat uitknijp. Heb je hiervoor misschien tips? Ik wil namelijk heel graag de CG methode blijven gebruiken maar ik merk dat ik nu vaak mijn haar in een staart of knot doe zodat je het 'vette sliertige haar' niet ziet. groetjes!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Mirte, Wat leuk om te horen dat je mooie krullen krijgt van de CG methode! Ik denk dat het vette haar inderdaad komt omdat je haar moet wennen. Je bent waarschijnlijk ineens meer én andere producten gaan gebruiken. Het zou ook kunnen zijn dat je last hebt van build-up. Een aantal tips: - Begin eerst weer eens met een final wash. Dit is dus een sterk reinigende shampoo mét sulfaten, maar zonder siliconen, minerale olie, wax en uitdrogende alcohol. - Daarna kan je gaan kijken of het misschien door je producten komt. Voeg stap voor stap nieuwe producten toe. Gebruik bijvoorbeeld eerst een tijdje alleen maar shampoo en conditioner (en spoel de conditioner goed uit), daarna shampoo en conditioner maar laat je de conditioner deels zitten, daarna de curl cream etc. Probeer het één voor één, zodat je weet vanaf wanneer je haar weer snel vet wordt. Check dan ook gelijk de ingrediënten. Misschien reageert jouw haar bijvoorbeeld wel verkeerd op kokos? Zo kan je uitproberen waar het aan zou kunnen liggen. Misschien werkt een andere shampoo voor jou wel beter? - Houd je haarborstel schoon. Door de productresten die hierin achterblijven, kan je bij het borstelen je haar vet maken. - Let er echt goed op dat er geen product bij je hoofdhuid in de buurt komt. Zo lees ik dat je nog een beetje conditioner in je haar hebt op het moment dat je het borstelt. Dit komt dan dus alsnog in aanraking met je hoofdhuid. Spoel je haarborstel goed uit tussendoor. En hoe droog jij je haar? Doe je dit ploppend? Ook dat zou vet haar kunnen veroorzaken. De CG methode is een kwestie van veel uitproberen en geduld hebben ;) Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Mirte Kenter
Bezig met laden...
Dankjewel! Ik heb nu een paar producten op waterbasis geprobeerd en het gaat beter! Ik ga met de tips aan de slag
emma
Bezig met laden...
Hoi! Ik ben begonnen. Ik vraag me af hoe een weekschema eruit ziet, hoe vaak doe je wat? Wat doe je maandag en dinsdag etc? Misschien kan iemand mij helpen.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Emma, Een weekschema is heel erg afhankelijk van jouw eigen planning en waar jouw haar behoefte aan heeft. Ik raad je aan om 1 tot 3 keer in de week een volledige routine te doen. Daarbij gebruik je dan shampoo, conditioner, eventueel een leave-in conditioner en stylingproducten. De dagen daartussen hoef je je haar enkel te 'refreshen' (tip, houd onze blogs in de gaten want daar schrijven wij binnenkort iets over). Dat betekent dat je het een klein beetje nat maakt of een sprayproduct gebruik om je krullen weer een boost te geven. Het is dan wel belangrijk om je krullen ook goed te beschermen tijdens het slapen. Daar lees je in dit blog meer over: https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat 1 keer in de 1 of 2 weken voeg je aan die volledige routine trouwens ook een haarmasker toe. Maar het is aan jou om te ontdekken wat het beste bij je past. Wanneer wil je jouw haar schoon en met de 'mooiste' krullen hebben? Hoe snel wordt het vet? Etc. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Ingrid
Bezig met laden...
Ik heb vrij dik haar met een slag erin (type 2b/c. Afgelopen vrijdag voor het eerst geknipt volgens cg en met mooie krullen weer naar huis gegaan.Ik gebruikte tot nu toe volgens mij best verantwoorde kappershampoos. Maar zijn deze CG? Be curly shampoo van aveda > bevat Sodium Coco/ Babassu Sulfate, dat lijkt op sulfaat, maar kan ik me bij merk niet voorstellen? Kevin Murphy Hydrate Me en Joico blonde is sulfaat vrij? Mijn favo styling product is Texturiser, van Sebastian. Raden jullie deze combi van producten nu aan, of moet het roer om voor mooiere krullen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Ingrid, Wat leuk om te horen dat het krullen knippen zo goed heeft uitgepakt! De producten die je nu gebruikt zijn niet CG: - Sodium Coco Sulfate is wel degelijk een sulfaat. - Bedoel je van Kevin Murphy en Joice Blonde de conditioners? Deze zijn wel sulfaatvrij, maar niet CG vriendelijk. Ze bevatten namelijk uitdrogende alcohol en de Keving Murphy bevat daarnaast ook een silicoon. - Ook de Texturizer bevat een silicoon. Mocht je echt 100% CG vriendelijke producten willen gebruiken om te kijken of je daar mooiere krullen van krijgt, dan raad ik deze producten dus niet aan ;) Maar als deze producten voor jouw krullen goed werken, dan zou ik ze zeker blijven gebruiken! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Charlotte
Bezig met laden...
Hallo! Toen ik 16j was, had ik mooie pijpenkrullen maar ik ben deze intussen kwijt (ben nu 32j). Ik heb wel nog type 2b krullen en wil deze graag beter gaan verzorgen. Maar ik gebruik als stylingproduct de curls rock amplifier van Catwalk by Tigi, bevat deze schadelijke ingrediënten? Groetjes.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Charlotte, Wat leuk dat je beter voor je krullen wil gaan zorgen en daar de CG methode bij gaat gebruiken! De Curls Rock Amplifier van Tigi bevat geen schadelijke ingrediënten, maar is helaas niet CG vriendelijk. Als deze goed voor jou werkt, zou ik hem gewoon blijven gebruiken. Maar heb je het idee dat een ander product beter bij jou past en/of mocht je je volledig aan de CG methode willen houden, dan zal je deze even aan de kant moeten zetten. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Annelies
Bezig met laden...
Hallo Sharon, Wat is de reden dat de Tigi zoals hierboven benoemd miet CG vriendelijk is, terwijl je aangeeft dat het geen schadelijke ingediënten bevat?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Annelies, Omdat de ingrediënten die een product niet CG vriendelijk maken, niet schadelijk zijn ;) Bij de CG methode wordt er gefilterd op ingrediënten die niet zo geschikt zijn voor de meeste krullenbollen, zoals siliconen. Maar dat wil niet zeggen dat die ingrediënten dan voor iedereen schadelijk zijn. Siliconen zijn voor sommige haartypes bijvoorbeeld juist heel fijn. Dat is ook het geval bij de Curls Rock Amplifier van Tigi, deze bevat siliconen en uitdrogende alcohol. Dat maakt het niet CG vriendelijk, maar dat betekent dus niet dat het schadelijk is. Ik hoop dat het zo duidelijk is. Mocht je nog vragen hebben, laat het gerust weten. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
jeada
Bezig met laden...
hoi! ik ben nu al 2 jaar aan het werken van me krul en heb nog wel kleine problemen zoals haaruitval, kale plekken en een platte haar om me hoofdhuid. maar dat is voor een andere keer! is curlygirlmovement milk en gel goed? ook sheamoisture hydrate and repair shampoo en conditioner goed?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Jeada, Wat vervelend dat je last hebt van haaruitval, kale plekken en weinig volume. Heb je onze andere blogs ook al gelezen? Daarin geven wij veel tips, ook over deze onderwerpen. Of een bepaald merk of product goed is, valt niet zomaar te zeggen. Elk product werkt voor ieder haartype anders. Ik raad je aan om ons andere blog goed door te nemen: https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten. Zo ontdekt je welke producten het beste bij je passen. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Isabel B
Bezig met laden...
Hi! Ik heb type 2b/c waves en zou graag opstarten met de curly girl methode. Ik heb reeds de shampoo voor final wash & de CG producten in m'n winkelmandje staan. Maar vroeg me nu af hoe je te werk gaat bij die final wash. Was je je haar met deze shampoo, onmiddellijk gevolgd door dan de CG methode (dus in 1 wasbeurt: final wash shampoo, CG shampoo, CG conditioner,...). Of zijn de final wash en eerste CG wash twee verschillende wasbeurten? Alvast bedankt! Grtjs, Isabel
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Isabel, Wat leuk dat je met de CG methode gaat beginnen! Na de final wash kan je gelijk doorgaan met de CG methode. Alleen de CG shampoo is bij deze wasbeurt niet nodig, omdat je al een final wash hebt gedaan. Je doet dus; final wash, CG conditioner (of haarmasker) en daarna de CG stylingproducten. Bij de eerstvolgende wasbeurt is het dan; CG shampoo, CG conditioner en CG styilngproducten. Mocht je nog vragen hebben, laat het gerust weten. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Stephanie George
Bezig met laden...
Ik heb geblondeerd haar en moet het dus af en toe met zilver schampoo wassen om niet oranje te worden. Is het mogelijk zo iets te verwerken in een CG ritueel? Of is geblondeerd haar(blijven houden) sowieso niet geschikt voor CG?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Stephanie, Dat is zeker mogelijk! Er zijn ook CG vriendelijke zilvershampoos, deze bevatten dus ook geen siliconen, sulfaten, uitdrogende alcohol etc. Je kan zo'n shampoo dus ook in een CG routine gebruiken. Onze CG vriendelijke zilver- en kleurshampoos vind je hier: https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-verzorging/cg-kleurshampoo.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
audrey kieft
Bezig met laden...
mijn dochtertje van 2 jaar oud heeft 3a/3b krullen. ik heb er zelf helemaal geen en ben opzoek hoe ik ze het mooiste kan houden. ze zijn nu 1 dag mooi en de dag erna al zo uitgezakt overal dat het onverzorgd uitziet en ik ze maar in een staartje doe. ik gebruik nu andrelon krul shampoo en aunt jackies curly en twisterr custart (roze baby kids variant) ik weet ook totaal niet wat ik allemaal zou moeten gebruiken en in welke volgorde lees op internet veel leave inn conditioner en maskers etc. wat is nu echt goed om die geweldige krullenbos te behouden.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Audrey, Wat leuk dat je dochtertje krullen heeft! Maar het kan inderdaad wel lastig zijn om die mooie krullenbos te behouden. Ik raad je echter aan om niet te veel producten te gebruiken bij je dochter. Ze is nog zo jong! Gebruik in ieder geval alleen maar kinderproducten (en dus niet de andrelon shampoo). Op de niet-wasdagen, wanneer het haar uitgezakt is, kan je het natmaken en een stylingproduct aanbrengen (dit is onze favoriet: https://www.haarpro.nl/little-green-kids-curly-hair-cream.html). Gebruik daarna eventueel eventueel een Denman borstel (https://www.haarpro.nl/blog/post/de-denman-brush-voor-krullen). Vergeet ook niet dat de haren van kinderen nou eenmaal warrig en pluizig mogen zitten ;) Dat valt ook niet te ontkomen. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Maria V.
Bezig met laden...
Ik heb best lastig haar vind ik zelf, ik heb en shag cut met side bangs. Aan de voorkant krult het heel erg (type 3a als ik het niet borstel), de rest van m’n haar heeft wel een beetje slag maar is toch vooral stijl en kan het tot nu toe echt met geen mogelijkheid krullender krijgen. Ik vind m’n haar echt niet mooi als ik het los draag. Heb je misschien tips?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Maria, Wat vervelend dat je haar aan de achterkant niet krult! Het is lastig om hier tips voor te geven, omdat ik jouw haar niet kan zelf kan zien en voelen. Daarom adviseer ik je om naar een goede krullenkapper te gaan. Ik denk dat de kniptechniek Curlsys het beste bij jouw haar past. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Mathilde Muis
Bezig met laden...
Tot 2 jaar geleden had ik 3a krullen. Nu, na de menopauze, heb ik weinig en heel fijn (baby) haar. Ik kan er nog wel een krul in krijgen maar deze is na enkele uren verdwenen. Helaas heb ik een allergie voor parfum en conserveringsmiddelen. Welke productlijn kun je mij aanraden?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Mathilde, Wat vervelend dat dit zoveel effect heeft gehad op jouw krullen! Hopelijk lukt het om je haar weer iets sterker en meer gekruld te krijgen, maar het kan zijn dat hormonen voor een andere haarstructuur hebben gezorgd. De merken waar ik aan denk; - De Blueberry Bliss lijn van Curls (deze is vrij van sulfaten, siliconen, parabenen, synthetische olie, kleur- en geurstoffen) - Jessicurl (dit merk heeft van elk product ook een versie zonder parfum) - Mas Newen (deze shampoo en conditioners bestaan enkel uit natuurlijke extracten) Je zou ook eerst kunnen werken aan het dikker en sterker maken van je haar. Daarvoor moet je de CG methode misschien tijdelijk even loslaten. De producten van het merk Mediceuticals kunnen goed helpen bij haaruitval en dunner wordend haar. En zo hebben we ook een hele goede tonic die de haargroei bevordert; https://www.haarpro.nl/natucain-natural-hair-activator-tonic.html Controleer natuurlijk wel zelf altijd nog goed de ingrediëntenlijst i.v.m. jouw allergie. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Rebecca
Bezig met laden...
Hoi hoi, Ik probeer de CG methode vol te houden, maar wat mij enorm stoort is dat wanneer ik mijn haar ondersteboven scrunch en het vervolgens (voorzichtig) terug naar achter breng, m'n haar op m'n kruin één grote klitboel is. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen? P.s. wanneer ik ondersteboven hang kan ik gewoon met m'n vingers door m'n haar gaan zonder één klit tegen te komen.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Rebecca, Wat vervelend dat je krullen zo snel in de knoop raken. Ik denk dat dit dan simpelweg niet de juiste manier voor jouw haar is ;) Ik adviseer je om gewoon rechtop te blijven tijdens het scrunchen. Zijn er misschien andere trucjes om voor meer volume te zorgen? (ik neem tenminste aan dat dat de reden is dat je op ondersteboven wilt scrunchen) - Je zou de Denman Brush kunnen proberen. Door deze bij je aanzet te gebruiken en daarbij naar buiten toe te draaien, creëer je volume. - Er zijn ook trucjes toe te passen tijdens het drogen. Bijvoorbeeld je haar bij de aanzet omhoog 'duwen' met de diffuser of root clippen. - Na het drogen een afro kam gebruiken, eventueel samen met volumeproducten zoals een spray of volumepoeder. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit blog; https://www.haarpro.nl/blog/post/volume-in-je-krullen-zo-doe-je-dat Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Rebecca Klaassen
Bezig met laden...
Hoi Sharon, bedankt voor je uitleg! Toch heb ik nog een vraag waar ik niet uitkom: Bij de testjes die je kunt doen voordat je met de CG-methode begint, blijk ik laag poreus haar te hebben (als ik mijn haar nat maak duurt het even voordat het water in m'n haar trekt en het duurt lang voordat mijn haar helemaal droog is). Dus zou ik kennelijk proteïne moeten vermijden/zo min mogelijk gebruiken. Maar bij de elasticiteit-test blijkt dat ik richting de hoge elasticiteit ga (M'n haar rekt best ver op en breekt vervolgens af) en zou ik dus proteïne nodig hebben
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Rebecca, De porositeit van je haar zegt niets over het vermijden van proteïne. Als uit de elasticiteit van je haar blijkt dat je proteïne nodig hebt, kan je de porositeit juist gebruiken om het soort proteïne te kiezen. Daar lees je meer over in ons proteïne blog: https://www.haarpro.nl/blog/post/proteine-haarproducten-blog Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Nelleke
Bezig met laden...
Hallo Sharon, Dankjewel voor je uitleg over de CG methode. Inmiddels heb ik al heel wat gelezen en het duizelt me een beetje, gewoon maar beginnen denk ik... Ik heb nog wel een vraag. Ik lees verschillende berichten over hoe vaak je een bepaalt haartype wel/niet moet wassen. Ik heb type 3a/b en sport minimaal 3x per week en ik zweet dan zo dat ik echt wel mijn haar wil wassen. Wat past dan bij de CG methode? Echt wassen of alleen uitspoelen? iets anders? Ik ben heel benieuwd. Dankjewel alvast. Groetjes, Nellek
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Nelleke, Het is veel informatie, maar het is inderdaad slim om gewoon te beginnen ;) Zo ga je vanzelf ontdekken wat het beste voor jouw haar werkt. Het is inderdaad het beste om je haar zo min mogelijk te wassen (1 a 2 keer in de week). Je zou het dus 2 keer met shampoo kunnen wassen en de andere dagen het extra goed met water uit kunnen spoelen. Eventueel zou je natuurlijk ook droogshampoo kunnen gebruiken of af en toe een milder product zoals co-wash (in plaats van shampoo). Probeer in ieder geval ook al zoveel mogelijk zweet in je haar te voorkomen, draag het bijvoorbeeld bij elkaar in een staart of knot. Ik wil je wel meegeven dat je vooral moet kijken naar wat jouw haar nodig heeft. Als je merkt dat het toch echt nodig is om het elke sportdag met shampoo te wassen, dan moet je dat doen. Dan maar een extra verzorgend maskertje in het weekend ;) Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Elise Plettinx
Bezig met laden...
Hallo ik ben hier nog maar net nieuw, ik vind mijn natuurlijk haar (krullen) echt niet mooi en daarom stijl ik het dus vaak. Maar vanaf dit weekend start ik met 'proces' om het zo even te noemen. Mijn haar is dus nu wel beschadigt. Maar mijn vraag is dus als ik mijn krullen hou dan ontstaat er na dag 2 echt veel knopen langs de binnenkant, terwijl ik bij stijl haar enzo nooit last heb van knopen. Alvast bedankt!! groetjes Elise
Rosalie van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Elise, Wat vervelend dat er knopen in je krullen ontstaan! Knopen & klitten in krullend haar is een algemeen krullenprobleem. Met krullen krijg je nou eenmaal sneller klitten dan een ander haartype (of als je dus in jouw geval je haar steilt ;) Knopen in krullend haar kunnen door verschillende redenen komen: zo kan het zijn dat je té weinig conditioner gebruikt in je haarpunten of dat je niet met de juiste borstel je haren ontwart wanneer het nat is. Slaap je toevallig met je krullen los? Dan raden we aan om je haar in een pineapple knot te binden voordat je gaat slapen. Meer lezen over slapen met krullen? Lees dan het volgende blog: https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat Ook hebben we een algemeen blog waarin we advies geven om eenvoudig knopen en klitten uit je haar te halen. Deze kun je hier lezen: https://www.haarpro.nl/blog/post/zo-haal-je-eenvoudig-knopen-en-klitten-uit-het-haar Groetjes, Rosalie van Haarpro.nl
Laura Hendrickx
Bezig met laden...
Hoe werkt deze methode als de haren ook geverfd worden ivm grijze uitgroei? Verven is natuurlijk niet vriendelijk voor de haren. Maar voor mij persoonlijk met 30 jaar wel noodzakelijk.
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Laura,    Deze methode kan ook gewoon gebruikt worden als het haar geverfd wordt. Is het haar erg poreus of droog geworden door alle kleur behandelingen? Dan kan het zijn dat de methode minder goed werkt. Verzorg daarom je haar goed. Groetjes, Isabella van Haarpro.nl
Al
Bezig met laden...
Haii, Bij mijn krullend haar duurt het tussen de 4 en 6 uur om op te drogen, want ik doe er allerlei producten in anders werken me krullen niet mee. Maar doordat het zo lang moet drogen moet ik er wel mee slapen, maar dat is totaal niet goed. Tips?
Isabella van Haapro.nl
Bezig met laden...
Hi, Je zou er voor kunnen kiezen om je haar met een diffuser te föhnen. Mocht je dit om wat voor reden ook toch niet prettig vinden zou je de blog ' Slapen met krullen, hoe doe je dat?' kunnen lezen. In deze blog vind je verschillende tips! Helemaal onderaan vind je een stukje over douchen voor het slapen gaan en het gebruiken van een ' gel cast'. Mocht je nog niet bekend zijn met een gel cast, vind je een linkje in de alinea die je weer doorstuurt naar een blog over gel cast. Hieronder de link van de 'Slapen met krullen, hoe doe je dat?' blog. https://www.haarpro.nl/blog/post/slapen-met-krullen-hoe-doe-je-dat?gclid=EAIaIQobChMI__3jsoah_AIVj9Z3Ch0AZg9bEAAYASAAEgI6L_D_BwE Groetjes, Isabella van Haarpro.nl
al
Bezig met laden...
Hoe krijg ik natuurlijke krullen, want mijn normale haar is nu golvend. Maar ik wil het krullend maken
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi, Helaas kun je natuurlijke krullen niet echt maken..als je haar niet van nature krult. Wel zijn er een aantal dingen die je zou kunnen proberen om te kijken of het meer kan gaan krullen. Zo kun je langs een krullen kapper gaan. Als je haar goed geknipt is, is er een kans dat je haar meer gaat krullen. Ook zou ik je willen adviseren om alle stappen van dit blog te doorlopen en goede producten te gebruiken. Mocht je nog opzoek zijn naar fijne producten dan kun je een kijkje nemen op het blog ' Hoe kies ik CG producten?'. https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Groetjes, Isabella van Haarpro.nl
Isabel
Bezig met laden...
hallo ik ben op zoek naar een goede curly hair routine voor mij want mijn onderste haar ik zeker gekruld en de volgende laag is wavy maar dan aan de voorkant droogt het altijd stijl op. Iemand tips?
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Isabel, Ik zou je adviseren om eens langs een krullen kapper te gaan, het is namelijk zo dat als je haar goed geknipt is het vaak ook beter krult. Ook zou je een kijkje kunnen nemen op het blog ' Hoe kies ik CG producten?'. Hopelijk vind je hier producten die jou kunnen helpen. https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten Groetjes, Isabella van Haarpro.nl
Rigt Anne
Bezig met laden...
hallo ik zoek goede producten om proberen zelf mijn krullen te activeren ik heb zelf ongeveer crultype 2a en ik zoek welke producten het beste zijn om deze beter te maken weet iemand iets?
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi, Super leuk dat je met je krul aan de gang wilt gaan! Onderstaand zal ik een paar blogs linken waar fijne producten in vermeld worden en goeie tips in staan. https://www.haarpro.nl/blog/post/hoe-kies-ik-cg-producten https://www.haarpro.nl/blog/post/tips-voor-krullend-haar Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Mocht je er niet uitkomen en je wil graag advies, dan kun je een mailtje sturen naar service@haarpro.nl Groetjes, Isabella van Haarpro.nl