Curly Girl Producten

Curly Girl Verzorging
Curly Girl Styling

CG producten voor jouw haar!

De kans is groot dat je de termen Curly Girl of CG producten wel eens voorbij hebt zien komen. Misschien ben je al actief met deze methode bezig, maar misschien heb je ook geen idee wat die termen betekenen? We leggen het je uit!

Wat is de Curly Girl methode?

De Curly Girl methode is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. De methode is bedacht door Lorraine Massey. Zij heeft de methode uitgebreid beschreven in haar boek ‘Curly Girl: The Handbook’. Bij de Curly Girl methode komt veel kijken, het is eigenlijk bijna een verandering in je lifestyle. De kern is het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol) in je haarverzorgingsproducten. Daarbij horen ook bepaalde manieren van het wassen, drogen en stylen van je haar. De Curly Girl methode wordt ook wel de CG methode genoemd.

Hoe werkt de CG methode?

De basis van de methode is toepasbaar op elk haartype, maar het is belangrijk om je haareigenschappen te onderzoeken. Aan de hand van deze eigenschappen kun je kijken welke ingrediënten je krullen wel én niet nodig hebt. Je krultype en haardikte bepalen de hoeveelheid producten en of dit lichte of zwaardere CG producten ‘moeten’ zijn. De elasticiteit van je haar bepaalt of je producten mét proteïne, of juist proteïne vrije producten nodig hebt.

Wat zijn CG producten?

CG producten zijn haarproducten die voldoen aan de voorwaarden van de Curly Girl methode. Deze haarproducten bevatten dus geen siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Je leest er meer over in het blog ‘Wat is de Curly Girl methode?’.

Welke CG producten zijn geschikt voor jouw haar?

In de CG methode draait alles om het vermijden van bepaalde ingrediënten, maar proteïne hoort niet bij die ingrediënten. Echter niet iedereen heeft proteïne in het haar nodig, om deze reden is deze categorie met CG producten te filteren op proteïne- of proteïne vrije producten. Je leest in dit blog alles over proteïne in CG producten! Kijk daarnaast altijd even naar een eventuele CG melding in de productomschrijving. Hier staat extra informatie over sommige ingrediënten (een aantal ingrediënten kunnen bijvoorbeeld dezelfde reactie geven als proteïne, ook al valt het product onder proteïne vrije producten).

Controle CG producten op Haarpro.nl

Let op! Wij nemen de CG methode serieus en controleren dan ook stuk voor stuk, élk ingrediënt van elk product handmatig. Wij zijn natuurlijk wel altijd afhankelijk van een up to date ingrediëntenlijst van het betreffende merk en vragen hiervoor begrip.