Curly Girl Producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

248 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Ecoslay Moonshine Hair And Body Oil - 30ml
  Rating:
  0%
  € 4,95
 2. Ecoslay Orange Marmalade - 30ml
  Rating:
  0%
  € 4,95
 3. Rizos Curls Deep Conditioner
  Rating:
  0%
  € 25,95
 4. Aztec Secret Indian Healing Clay
  Rating:
  0%
  € 10,99
 5. Tabitha James Kraan Clean Conditioner - Amber Rose
  Rating:
  0%
  € 41,50
 6. Tabitha James Kraan Clean Shampoo - Amber Rose
  Rating:
  0%
  € 32,50
 7. DevaCurl DevaFuser
  Rating:
  0%
  € 54,95
 8. Tabitha James Kraan Clean Shampoo – Golden Citrus
  Rating:
  0%
  € 32,50
 9. Ultron Intrekbare Diffuser Roze
  Rating:
  0%
  € 11,95
 10. Tabitha James Kraan Hair Oil Amber Rose
  Rating:
  0%
  € 49,00
per pagina
Curly Girl Producten

De Curly Girl methode is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. De methode is bedacht door Lorraine Massey. Zij heeft de methode uitgebreid beschreven in haar boek ‘Curly Girl: The Handbook’. Bij de Curly Girl methode komt veel kijken, het is eigenlijk bijna een verandering in je lifestyle. De kern is het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol) in je haarverzorgingsproducten. Daarbij horen ook bepaalde manieren van het wassen, drogen en stylen van je haar 

De basis van de methode is toepasbaar op elk haartype, maar het is belangrijk om je haareigenschappen te onderzoeken. Aan de hand van deze eigenschappen kun je kijken welke ingrediënten jij wel én niet nodig hebt. Je krultype en haardikte bepalen de hoeveelheid producten en of dit lichte of zwaardere producten ‘moeten’ zijn. De elasticiteit van je haar bepaalt of je producten mét proteïne, of juist proteïne vrije producten nodig hebt.

Om deze reden is deze categorie met Curly Girl producten te filteren op proteïne- of proteïne vrije producten. Kijk daarnaast altijd even naar een eventuele CG melding in de productomschrijving. Hier staat extra informatie over sommige ingrediënten (een aantal ingrediënten kunnen bijvoorbeeld dezelfde reactie geven als proteïne, ook al valt het product onder proteïne vrije producten). 

Let op! Wij nemen de CG methode serieus en controleren dan ook stuk voor stuk, élk ingrediënt van elk product handmatig. Wij zijn natuurlijk wel altijd afhankelijk van een up to date ingrediëntenlijst van het betreffende merk en vragen hiervoor begrip.

Lees hier meer over de CG methode!