Last van je hoofdhuid? Gebruik een scrub!

Bezig met laden...
Last van je hoofdhuid? Gebruik een scrub!

Leestijd: 3 minuten

Een heerlijke lichaamsscrub of een scrub voor je gezicht, je kent ze vast. Maar wist je dat er ook een hoofdhuid scrub bestaat? Een hoofdhuid scrub, ook wel haarscrub, helpt om een gevoelige hoofdhuid te reinigen, kalmeren en de vochtbalans te herstellen. Ideaal om de gevoelige hoofdhuid én het haar extra verzorging te bieden. Ik vertel je meer over deze scrubs voor de hoofdhuid en hoe je deze gebruikt!

Voorkom hoofdhuidproblemen met een scrub

Een gevoelige hoofdhuid scrubben? Is dat wel zo slim? Ik hoor het je denken, maar het scrubben van de hoofdhuid zorgt juist voor een schone hoofdhuid en een gezonde bos haar. Een haarscrub verwijdert niet alleen restjes van stylingproducten, een hoofdhuid scrub helpt ook de doorbloeding van de hoofdhuid te verbeteren, waardoor de haarzakjes beter gevoed worden. Dit draagt allemaal bij aan het voorkomen van een jeukende hoofdhuid, schilfers (roos) of een hoofdhuid die snel vet wordt.

Voordelen van een hoofdhuid scrub:

  • Verwijdert dode huidcellen, bacteriën, overtollige oliën en restjes van stylingproducten
  • Houdt de hoofdhuid en het haar gezond en sterk
  • Kalmeert de hoofdhuid en herstelt de vochtbalans
  • Voedt de haarzakjes & stimuleert de celvernieuwing


Heb je last van hoofdhuidproblemen maar weet je niet precies wat er aan de hand is? Lees dan eerst ons blog ‘7 hoofdhuidproblemen + dé oplossing!’.

Hoe scrub je je hoofdhuid?

Het scrubben van de hoofdhuid is heel eenvoudig. De ene scrub werkt echter wel anders dan de andere scrub. De haarscrubs zijn in twee varianten te onderscheiden: de pre-shampoo scrub en de scrub cleansers.

Pre-shampoo hoofdhuid scrub: de pre-shampoo haarscrub is een scrub die je gebruikt voordat je je haar gaat wassen. Deze scrub breng je aan op nat haar en je masseert het zachtjes op de hoofdhuid. Je spoelt de scrub uit en wast daarna het haar met een shampoo.

Scrub cleansers: deze haarscrub wast ook direct het haar. Je brengt de scrub aan op de hoofdhuid, masseert het zacht in en spoelt het vervolgens weer uit. Je hoeft haar en hoofdhuid hierna niet meer te wassen met een shampoo.

Hoofdhuid scrubben

Welke hoofdhuid scrub is geschikt voor mijn hoofdhuid?

Welke scrub past er bij jouw hoofdhuid? Een belangrijke vraag, waarbij je in ieder geval rekening moet houden met het volgende: hoofdhuid scrubs zijn niet geschikt voor mensen met aandoeningen op de hoofdhuid zoals seborroïsch eczeem of psoriasis. Scrubben maakt de hoofdhuid in dit geval alleen maar onrustiger. Heb je last van een jeukende hoofdhuid, schilfers (roos) of een hoofdhuid die snel vet wordt? Probeer dan eens één van de onderstaande scrubs:

2-in-1 haarscrubs

1Davines Solu Sea Salt Scrub Cleanser is gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten. Deze scrub biedt een diepe maar milde reiniging, verwijdert onzuiverheden uit het haar om je een prachtig schoon resultaat te geven. Tekenen van haarveroudering worden geminimaliseerd en het haarvolume vanaf de wortel wordt gestimuleerd.

Davines Solu Sea Salt Scrub Cleanser

2. Kérastase Fusio Scrub Apaisant is de ideale scrub om resten van o.a. stylingproducten te verwijderen. De zachte geltextuur is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige hoofdhuid om roos, schilfers en droogheid tegen te gaan. De scrub vervangt een shampoo en reinigt de hoofdhuid en het haar.

Davines Solu Sea Salt Scrub Cleanser

3. Kérastase Fusio Scrub Énergisant is een scrub, op basis van zeezout, die de traditionele shampoo vervangt. De scrub zorgt voor een diepe reiniging van de hoofdhuid en het haar. De reinigende structuur is specifiek ontworpen voor hoofdhuid en haar dat gevoelig is om vet te worden.

Kérastase Fusio Scrub Énergisant

Pre-shampoo haarscrubs

4. Umberto Giannini Scalp Scrub Exfoliating Anti-Dandruff Treatment is een scrub die vol zit met natuurlijke exfolianten van fruitenzyme zit. Deze haarscrub gaat een droge, schilferige en jeukende hoofdhuid tegen. De scrub verwijdert dode huidcellen, bacteriën en overtollige oliën om schilfers te voorkomen en de hoofdhuid te herstellen.

Umberto Giannini Scalp Scrub Exfoliating Anti-Dandruff Treatment

5. Balmain Homme Scalp Scrub is een luxe scrub/detox voor haar en hoofdhuid. Een diep reinigende haarscrub, verrijkt met oplosbare kristallen die effectief productresten en overtollig talg verwijderen. De reinigende formule werkt tegen roos, stimuleert de bloedcirculatie en voorkomt schilfering.

Balmain Homme Scalp Scrub

Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze informatie of wil je meer weten over merken en producten? Stel je vraag dan gerust in een reactie onder dit blog!

Liefs,

Channa van Haarpro.nl

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Christa Gmelig Meijling
Bezig met laden...
Ik heb last van een jeukende hoofdhuid maar geen roos. Wat is nou beter om te gebruiken , een pre shampoo scrub of een shampoo scrub?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Christa, Het verschil tussen een pre shampoo scrub en een shampoo scrub is dat de laatste iets milder is, omdat je dan na het scrubben geen shampoo meer hoeft te gebruiken. Maar wat beter is om te gebruiken, is niet zo zwart wit te zeggen. Het is vooral belangrijk om een passend product te zoeken. Als ik naar de producten in het blog kijk, denk ik dat de Umberto Giannini Scalp Scrub Exfoliating Anti-Dandruff Treatment geschikt is voor jou. Deze haarscrub gaat namelijk o.a. een jeukende hoofdhuid tegen. https://www.haarpro.nl/umberto-giannini-scalp-scrub-exfoliating-anti-dandruff-treatment.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl