Gekleurd haar: uitgroei bijwerken

Bezig met laden...
Gekleurd haar: uitgroei bijwerken

Leestijd: 4 minuten

Al het gekleurde haar heeft er op den duur last van: uitgroei. Als je zelf gekleurd haar hebt zal je dit vast herkennen! Het is natuurlijk balen als je ziet dat je witte, grijze, blonde, zwarte of bruine haarwortels weer tevoorschijn komen. Helemaal als je vier weken geleden je haar nog hebt gekleurd. Ook al is uitgroei niet onnatuurlijk, je wilt er geen lange tijd mee rond lopen. Er zijn verschillende manieren om je uitgroei bij te werken zonder het direct te moeten verven. Laat me je haarfijn vertellen hoe je dat doet!

 

Gekleurd haar uitgroei

 

Wat is uitgroei?

Wanneer jij je haar kleurt zal je na enkele weken de natuurlijke haarkleur van je haren beginnen te zien. Je haar groeit namelijk vanaf de wortel op de hoofdhuid. Je oorspronkelijke haarkleur komt weer tevoorschijn en dit noemen we uitgroei.

 

Je haar groeit gemiddeld één tot drie centimeter per maand. Het is dus logisch dat je na enkele weken uitgroei kunt zien. Vaak begint vanaf twee centimeter je uitgroei op te vallen. Hoe snel je uitgroei weer tevoorschijn komt ligt aan hoe snel je haar groeit. Dit is per persoon verschillend. Hoe vaak uitgroei bijgewerkt moet worden is dus een persoonlijke haarkwestie. Maar hoe werk je uitgroei bij?

 

Uitgroei bijwerken

Niet alleen met haarverf kun je uitgroei bijwerken. Er zijn verschillende manieren en producten die je kunt gebruiken om het verven nog even uit te stellen.  Benieuwd welke manier jou het meest aanspreekt? Lees dan snel verder!

 

 

Spray

Je kunt uitgroei snel verbergen met uitgroeispray. Dit is een spray waarmee je kleur in je haar spuit. Spuit de spray over de uitgroei die je wilt verbergen en klaar! Niemand die de uitgroei meer ziet. Doordat je alleen de uitgroei wilt verbergen hoef je niet het hele haar vol te spuiten. De spray hoef je alleen op het deel waar je je scheiding hebt te gebruiken. Je kunt dus extra lang met één spray bus doen! Een spray is ook nog eens gemakkelijk in gebruik.

 

 

 

Poeder

Naast sprays heb je ook poederproducten die de uitgroei goed verbergen. Dit is een tijdelijke haarkleuring in poedervorm waarmee je uitgroei binnen no-time bijwerkt. De poeder werkt als make-up op de aanzet van het haar en mengt met de eigen haarkleur. Een poeder is gemakkelijk aan te brengen en laat de uitgroei direct verdwijnen. Ook oogt een poeder heel natuurlijk. Benieuwd hoe je de Color Wow Roots Cover Up gebruikt? Bekijk dit handige filmpje!

 

 

 

Haarstiften

Een haarstift is heel eenvoudig in gebruik. Breng een klein laagje aan op het haar waar de uitgroei zichtbaar is. Even goed uitwrijven en zo heb je snel weer fris gekleurd haar! Met een stift heb je de dosering makkelijker in de hand en bereik je jouw gewenste resultaat. Makkelijker kan haast niet!

 

Highlights

Nog een handige manier om uitgroei minder te laten opvallen: highlights! Het geeft niet alleen meer body en structuur, het laat je haar er ook natuurlijker uitzien. Zelf highlights zetten kan wel een lastig klusje zijn. Je zet streepjes in je uitgroei en trekt na de inwerktijd de kleur iets door in de rest van je haar. Als je behendige handjes hebt kun je dit zeker proberen, maar je kunt dit ook aan je kapper overlaten.

 

Haarverf

Wanneer je je uitgroei gaat bijwerken, hoef je niet je hele haar te verven. Je verft je uitgroei gemiddeld één keer in de vier tot zes weken. Zo blijft je haar gezond en worden je haarpunten niet donkerder.

  

Zelf je uitgroei kleuren

Voor het beste resultaat raden we altijd een bezoekje aan de kapper aan. Maar wil je zelf je uitgroei bijwerken? Zorg dan dat je goede tools in huis hebt! Dit maakt het verven een stuk makkelijker. Op Haarpro.nl hebben we naast haarproducten voor uitgroei ook tools zoals kleurkits. Ben jij klaar om je uitgroei bij te werken?

 

1. De voorbereiding

Leg alle benodigde spullen alvast klaar. Tip: gebruik een oud t-shirt of oude handdoek. Mocht er per ongeluk een verfvlek ontstaan dan zit deze in ieder geval niet in je favoriete top!

 

2. De kleurcrème mengen

Neem een gelijke hoeveelheid activator als kleurcrème. Schud de activator goed en doe de benodigde hoeveelheid in een plastic bakje. Voeg dezelfde hoeveelheid kleurcrème toe en meng dit goed samen.

 

3. Het haar verdelen

Verdeel je ongewassen haar aan de zijkanten in tweeën. Trek hiervoor met de kam en je vinger een horizontale scheiding vanaf je kruin tot net achter je oor. Gebruik eventueel een haarclip om het haar vast te zetten. Doe dit aan beide kanten van je hoofd.

 

4. Vette crème aanbrengen

Dit is een gouden tip! Smeer een beetje vette crème langs de haargrens van je voorhoofd, langs je oren en je nek. Hiermee voorkom je verfplekken op je huid. Trek de plastic handschoenen aan en je kunt beginnen met het kleuren van je uitgroei.

 

5. Uitgroei kleuren

Begin bij de scheidingen en de voorcontouren en verf het haar vanaf daar twee centimeter (of zolang de uitgroei doorloopt). Trek met de achterkant van je kwast scheidingen die je vervolgens inzet met de kleuring. Herhaal dit bij andere delen van je haar.

 

6. De haarverf laten intrekken en uitspoelen

Laat de haarverf ongeveer 30 minuten inwerken en spoel daarna de verf grondig uit je haar. Blijf spoelen totdat er geen verf meer van afkomt. Was daarna je haar volgens jouw routine.

 

In deze 6 stappen heb jij jouw uitgroei met haarverf weer bijgewerkt!

 

Een beste manier uitgroei bijwerken is er niet, want iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. Maar na het lezen van deze blog kun jij zelf aan de slag om je uitgroei bij te werken, zodat jouw haar er weer tip top uit ziet!

 

Liefs,

Rosalie van Haarpro.nl

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd