Droog of beschadigd haar? 7 tips van kappers en klanten!

Bezig met laden...
Droog of beschadigd haar? 7 tips van kappers en klanten!

Beschadigd haar

Droog en/of beschadigd haar is erg vervelend. Het ziet er al snel minder mooi uit en is moeilijker te stylen. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om je haarstructuur te verbeteren. Wij vroegen klanten en kappers om hun beste tips en delen die hier graag met je. Lees je snel verder?

Krista (kapster): “Moisture shampoos en maskers gebruiken en proberen om maximaal eens per week je haar te wassen”

Dit is volgens ons een supergoede tip! Te vaak je haar wassen droogt het alleen maar meer uit, dus probeer dat te vermijden. Onze tips voor een goede moisture shampoo en een masker zijn deze van Waterclouds:

Waterclouds shampoo Waterclouds mask

Loes (klant): “Stop met het gebruiken van hittetools. Gewoon niet meer doen”

Duidelijker hadden wij het niet kunnen zeggen. Veel mensen gebruiken hittetools en als je dit met mate doet en een goede heat protector gebruikt, dan kan dat ook. Maar als je haar al flink beschadigd is, dan kun je er beter ver bij uit de buurt blijven. 

Maria (klant): “Voor krullen: eens per twee weken een proteïne masker na het douchen en die 20 tot 25 min. laten inwerken”

Zeker een goede! Een proteïnemasker zorgt ervoor dat je haar een diepe voeding krijgt. Onze favoriet is deze van OP|Blonde:

OP Blonde Regenerating Mask

Isabella (kapster): “Voorzichtig borstelen, een zijden kussensloop gebruiken en je haar niet teveel in aanraking laten komen met wol. Vermijd bijvoorbeeld wollen sjaals”

Wat een goede tip! Je moet ook echt op dit soort kleine dingen letten. Een wollen sjaal met droog haar is hét recept voor klitten en pluis. Wil jij een zijden kussensloop proberen? Je kunt dit superfijne exemplaar van Sleep.On.Silk kopen bij Haarpro.nl:

zijden kussensloop

Eva (klant): “De transformational infusion van I.C.O.N. gebruiken”

Je kunt natuurlijk ook gewoon zo’n goede ervaring hebben met één specifiek product dat je daar volledig bij zweert. Wij snappen dat als geen ander. Dit geweldige masker van I.C.O.N. is niet voor niets een bestseller! Je shopt hem hier:

ICON Transormational Infusion         

Chiara (klant): “Regelmatig naar de kapper gaan en investeren in goede producten”

Helemaal mee eens! Laat het niet te ver komen en ga regelmatig naar je kapper om dode punten te laten wegknippen. Goede producten zijn daarbij inderdaad essentieel. Je kunt ons ook altijd om advies vragen. 

Kim (kapster): “Zorg dat je met zwaar beschadigd haar naar de kapper gaat voor een herstelbehandeling met bijv. OP|Blonde of Olaplex”

Wij vinden dit een hele sterke tip als afsluiter. Als je haar niet alleen droog, maar echt beschadigd is, laat het dan goed behandelen. Merken als OP|Blonde en Olaplex hebben specifieke ingrediënten waarmee je zwaar beschadigd haar (grotendeels) kunt herstellen. Shop beide merken hier:

OP Blonde Olaplex


Wij willen nogmaals iedereen bedanken die ons van tips heeft voorzien! We denken dat het heel fijn is om verschillende meningen te horen, want niet iedereen heeft baat bij dezelfde producten en handelingen. Hopelijk kun jij er iets uit halen dat voor jou werkt!


Liefs, 

Chantal van Haarpro.nl

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd