5 tips voor normaal haar!

Bezig met laden...
5 tips voor normaal haar!

Heb je ‘normaal haar’? Lucky you! Je hebt dus niet zo veel last van problemen zoals een vette hoofdhuid, snel splijtende punten of altijd pluizig haar. Maar is je haar wel echt gezond? Hieronder geven we je een aantal belangrijke tips die wellicht wat kunnen betekenen voor je normale haar! 

Tip 1. Gebruik leave-in conditioners

Droog na het douchen je haar altijd voorzichtig af met een handdoek. Deppen, niet wrijven. Nog beter is een microvezelhanddoek.  De ruwe stof van een handdoek veroorzaakt meer wrijving waardoor de haarschubben kunnen beschadigen. Het gevolg? Sneller klitten, pluizig haar en gespleten punten. Breng voordat je je haar droogt af en toe eens een leave-in conditioner aan zodat deze goed in kan trekken. Je haar kan soms wel wat extra moisture gebruiken!

Lichte leave-in conditioners in spray of crème vorm

1. CHI Luxury Black Seed Oil Leave-In Conditioner
2. L’Anza Healing Moisture Noni Fruit Leave-in Conditioner
3. Argan De Luxe Keratin Leave In Cream
4. KMS Add Volume Leave-In Conditioner
5. ECRU New York Silk nourishing Spray

Tip 2. Doe je voordeel met intensieve voeding!

Ook al is je haar niet opvallend droog, het kan af en toe wel een intensieve verzorging met een masker gebruiken. Er zijn verschillende soorten haarmaskers. Zo zijn er maskers voor droog haar, wat dikker haar, beschadigd haar of diep verzorgende maskers. Kies wat het beste bij je normale haar past. ‘Normaal haar’ bestaat eigenlijk niet, omdat iedereen een bepaald type heeft (droog, steil, beschadigd, gekleurd, golvend, natuurlijk, krullend haar, etc). Een treatment of masker maak je extra krachtig door je badmuts over je haar te dragen en er vervolgens een warme handdoek omheen te draaien. Geen tijd en zin in? Voeg gewoon af en toe een druppeltje olie toe aan je masker of conditioner. Het resultaat? Gezond haar met een prachtige glans!

Rijk voedende producten voor normaal haar

1. Wella Invigo Nutri Enrich Mask
2. L’Oréal Source Essentielle Nourishing Balm
3. Revlon Be Fabulous C.R.E.A.M. Lightweight Mask
4. ECRU New York Acacia Protein Masque
5. ECRU New York Acacia Protein Oil

Tip 3. Brush it away

Je denkt er misschien niet over na, maar een juiste haarborstel maakt veel verschil voor je haar! Heb je wat dikker of stugger haar met veel klitten? Dan is een borstel met synthetischepennen, zoals nylon, het meest geschikt. Verder is een borstel met natuurlijke (varkens)haren het beste. Deze haren veroorzaken minder wrijving en daardoor heb je minder risico op beschadiging. Daarnaast wordt de vochtbalans behouden doordat de borstel je natuurlijke haarolie verdeelt naar de lagere (en vaak drogere) delen van je haar. Een borstel met natuurlijke varkensharen helpt ook bij statisch haar.

 De perfecte borstels voor jouw haar

1. Denman Large Paddle Brush
2. Label.M Grooming Brush
3. CHI Luxury Medium Round Brush
4. Moroccanoil Ionic Ceramic Paddle Brush
5. Macadamia Boar Bristle Brush 33mm

Tip 4. Watch out for the heat

Ook al raakt jou haar misschien niet zo snel beschadigd, je weet vast wel dat warme stylingtools niet heel erg goed zijn voor je haar. Ze kunnen het haar ook beschadigen bij on-aandachtig gebruik. Dit voorkom je door het goede gereedschap te gebruiken. Een goede föhn bijvoorbeeld, met ionen technologie. Ionen zorgen ervoor dat de haarschubben worden gesloten. Het vocht wordt in het haar gehouden, waardoor het minder uitdroogt, het pluist minder en gaat meer glanzen. Let er bij het föhnen op dat je niet de warmste stand gebruikt. Hoe warmer de lucht, hoe sneller het haar beschadigt. En vergeet niet om altijd een heatprotector te gebruiken!

Haardrogers met ionen en heatprotectors

1. Balmain Paris Professional Fohn
2. Ultron Revolv’it Keramische Krultang 32mm
3. REF Heat Protection Spray Nº 230
4. ECRU New York Acacia Protein Oil
5. Original Best Buy Styleox Hot Brush 40mm

Tip 5. Wees lief voor je haar

Om je haar mooi te houden, zal je extra lief moeten zijn! Bescherm je haar altijd tegen de zon en wees er voorzichtig mee als het nat is. Daarnaast is het beter om, in plaats van een rubberen elastiekje, een Invisibobble te gebruiken. Wil je je haar nog meer verwennen? Geef het af en toe een hoofdhuidmassage. Dit zorgt voor een goede doorbloeding waardoor het haar sneller gaat groeien. 

Wij hopen dat je veel gaat hebben aan onze tips! Mocht je nog vragen hebben of advies willen. Neem dan contact met ons op via service@haarpro.nl.

Liefs,

Tori van Haarpro

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd