Zo kom je de lockdown door mét mooi haar!

Bezig met laden...
Zo kom je de lockdown door mét mooi haar!

Leestijd: 6 minuten

Helaas, de salons moeten weer dicht! Dit betekent gespleten haarpunten, uitgroei en saaie kapsels tijdens de lockdown! Of toch niet? Wij hebben een aantal tips voor je om de lockdown door te komen, mét mooi haar! 

Zelf je haar knippen, ja of nee?

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je van plan bent om zelf je haar te knippen. Toch adviseren wij om dit niet te doen! Je kunt beter de knipbeurt uitstellen dan met een verknipt kapsel rondlopen. Zelf je haar knippen lijkt eenvoudig, maar dat is het niet! Haarstylisten volgen hier niet voor niets een opleiding voor en doen veel ervaring op tijdens deze opleiding. We begrijpen de frustraties, maar met de juiste verzorging ga jij toch met gezond en mooi haar door de coronacrisis heen komen. 

Verzorg het haar op de juiste manier

Mooi en gezond haar begint bij de juiste verzorging. De juiste verzorging voorkomt droog, zwak of beschadigd haar. Dit zijn vaak de oorzaken als je last hebt van gespleten haarpunten, pluizend haar,etc. Begin dus bij de basis en verzorg het haar met een shampoo en conditioner, gebruik een juiste haarborstel en pas op met stylingtools (of gebruik een heat protector). 

Tip! Wil jij weten welk haarproducten geschikt zijn voor jouw haar? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, selecteer je haartype en ontvang een e-book met tips speciaal voor jouw haar!

Help, mijn haar heeft een verfbeurt nodig!

Heb je last van uitgroei of is je haarkleur vervaagd? Dat is vervelend, maar wist je dat je zelf je uitgroei kan bijwerken? En dat zonder het te verven! En ook je Je haarkleur langer mooi houden kun je ook vanuit huis doen.

Zelf thuis je uitgroei bijwerken, het is heel eenvoudig!

Met een uitgroeispray kan jij in enkele seconden zelf jouw uitgroei bijwerken! Een uitgroeispray verbergt de uitgroei volledig na het sprayen en is zelfs geschikt voor grijs haar. De spray mengt zich met het haar zodat de kleur mooi overloopt en het resultaat natuurlijk oogt. Zo stel je jouw bezoek aan de kapper nog even uit! Dit zijn onze favorieten: 

Tressa Watercolors Root Concealer Spray Toppik Root Touch Up Spray

 

Bescherm je blonde of grijze haren met een zilvershampoo!

Je haar wassen en je blonde of grijze haar mooi houden, het kan met een zilvershampoo. Deze shampoos zorgen ervoor dat je kleur langer mee gaat en mooier blijft, zo kan je het bijwerken van je haarkleur langer uitstellen. Je hoeft er geen extra stappen voor aan je haarroutine toe te voegen, je hebt alleen wel de juiste shampoo nodig! Favoriet bij onze klanten:

Kevin Murphy Angel Inebrya No Yellow Nak Blonde

 

Tip! Is je haar iets te paars geworden na het gebruik van een zilvershampoo? Geen nood, was je haar daarna 1 of 2 x met een "gewone" shampoo en de kans is groot dat je kleur weer perfect is.

Gebruik een kleurmasker voor een tijdelijke kleuring!

Kleurmaskers zijn haarmaskers die pure pigmenten afgeven en tegelijkertijd het haar intens voeden en verzorgen zoals een conditionerend haarmasker ook doet. Kleurmaskers zijn semipermanent (tijdelijk) en zijn daarom ideaal om je haartint op te frissen, te experimenteren met verschillende haarkleuren of om jouw verfbeurt bij de kapper uit te stellen. Dit zijn onze favorieten: 

Moroccanoil Color Depositing Mask Jean Paul Myne Inebrya Kromask

 

Hoe kies ik de juiste kleur?

Heb jij op dit moment een ongewenste kleur in het haar? Bijvoorbeeld een rode gloed in jouw donkerbruine haar of lichtbruin haar met een goud/gelige gloed? Probeer dan eens een tegengestelde kleur in het haar te doen om jouw haarkleur te corrigeren. Onze geheime tip, het kleurenwiel!

Hier zie je precies welke kleurentinten je het best kunt gebruiken. Heb je last van een oranje gloed in het haar? Gebruik dan bijvoorbeeld de Fanola No Orange Shampoo. Deze shampoo is geformuleerd met speciale blauwe pigmenten, perfect voor het neutraliseren van een ongewenste koperen of oranje gloed. 

Heb je juist last van een rode gloed in het haar, corrigeer dit dan met Jean Paul Mynè Cumin Shampoo. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om rood te neutraliseren. Wil jij je haarkleur niet corrigeren maar verfrissen? Gebruik dan de kleur die je graag in het haar hebt, bijvoorbeeld Inebrya KROMASK kleurmasker Cherry Red om rood haar op te frissen. 

Wil je meer weten over kleurmaskers? Je leest het hier: Verfris je haarkleur met een kleurmasker!

Breng je haar in het gewenste model!

Als je haar maar goed zit, geldt ook nog steeds in deze coronatijd! En je haar in het gewenste model brengen kan eenvoudig met een stylingtool. Creëer volume, maak prachtige krullen of stijl het haar. Wij hebben de handigste tools voor je op een rijtje gezet! 

Breng volume in slap & futloos haar!

Met de ECRU New York Ceramic Styling Brush breng jij op een eenvoudige manier volume in het haar. Deze keramische borstel wordt snel en gelijkmatig warm en is ideaal voor het creëren van meer volume. De borstel zorgt ook nog eens voor een glanzend en glad resultaat. De verschillende borstelformaten zorgen ervoor dat ze geschikt zijn voor elke haarlengte en -structuur. Tip! Gebruik de stylingborstel in combinatie met de ECRU New York Ionpower Fohn voor een optimaal resultaat.

Maak het haar steil met deze handige stijltang

Heb je liever steil haar dat ook nog eens glad, glanzend en zijdezacht is? Probeer dan eens de CHI Luxury 1" Hairstyling Iron. Met zijn extra lange keramische platen, die verrijkt zijn met Black Seed Olie, kun je het haar makkelijk in het gewenste model brengen. De temperatuur is instelbaar en dit maakt de stijltang geschikt voor ieder haartype! 

Maak prachtige krullen met de Ultron Revolv'it Keramische Krultang

De Ultron Revolv'it Keramische Krultang bevat een speciaal rotatiesysteem waardoor het creëren van de krullen super makkelijk wordt! Deze krultang brengt het haar altijd in het gewenste model. Bij de krultang krijg je een speciale isothermische bescherm etui om de krultang in op te bergen, zelfs als deze nog warm is.

Let op! Maak je gebruik van een stylingtool, vergeet dan niet om het haar te beschermen met een Heat Protector!

Hopelijk kan je uit dit artikel een aantal handige tips halen om thuis aan de slag te gaan! Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust in de reacties hieronder of neem contact op met onze klantenservice

Liefs,

Channa van Haarpro.nl 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd