Hé? Je hoort je krullen toch juist niet te borstelen? Maar wel als je hiervoor de Denman brush gebruikt! Dit is dé borstel voor krullend haar. Zo krijg jij nog beter gedefinieerde krullen, zonder je haar te beschadigen. In dit blog lees je welke Denman brush jij nodig hebt en hoe je hem gebruikt. 

Wat is een Denman brush?

Het is belangrijk om te weten dat er niet per se 1 Denman brush is, er zijn tientallen soorten. Denman is namelijk een merk, zij produceren al langer dan 80 jaar professionele haarborstels. De Denman brush waar alle krullenbollen het over hebben is de klassieke stylingborstel. Deze is er in verschillende types; D3, D31, D4 etc. 

De styling Denman brush is een lichtgewicht, plastic borstel. Deze borstel heeft geen bolletjes op de uiteindes van de pinnen. Omdat je haar hier dus niet achter kan blijven hangen, kan het niet beschadigen of afbreken. Je kunt de rijen met pinnen er zelf uithalen en weer toevoegen, dit heeft weer een ander effect op je haar. 

Wat doet de Denman brush voor krullen? 

Er zijn een aantal onderdelen die deze borstel perfect maken voor krullend haar. Zo is de borstelkop bijvoorbeeld niet plat, maar halfrond. Dit geeft je haar een mooie vorm en zorgt (met behulp van de juiste techniek) voor beter gedefinieerde krullen. Verder zorgen de afgeronde pinnen voor pijnloos ontklitten en voorkomen ze dat het haar beschadigt. 

De mogelijkheid om de borstel uit elkaar te halen is niet alleen ideaal voor het schoonmaken, maar ook omdat de hoeveelheid rijen effect kan hebben op je haar. Wist je dat je rijen uit de borstel kunt halen? Dan krijg je wat grovere, lossere krullen dan dat je alle rijen erin laat zitten. 

Tenslotte is de Denman borstel gemaakt van antistatisch rubber. Dit maakt de borstel licht, comfortabel en zorgt voor een goede grip. Het rubber voorkomt daarnaast, samen met de nylon pinnen, pluizend haar! 

Denman Brush voordelen

Voordelen Denman brush:
- Betere kruldefinitie 
- Pijnloos ontklitten
- Voorkomt beschadigd haar
- Lichtgewicht en ligt fijn in de hand 
- Voorkomt pluis 
- Makkelijk schoonmaken 

Een groot voordeel is het gemak waarmee je de Denman brush schoon kunt maken. Wij krullenbollen gebruiken nogal wat producten…. Doordat je de verschillende onderdelen van de borstel los kunt halen, kan je de productresten er goed uitwassen. En zo voorkom je vet haar! 

Welke Denman brush heb ik nodig? 

Denman Brush D3

 

 

D3
De Denman brush D3 wordt het meest gebruikt onder de krullenbollen. Deze borstel heeft een gemiddelde grootte en heeft 7 rijen. De D3 is geschikt voor alle krultypes. 

 

 

Denman Brush D4

D4
De Denman brush D4 is een slag groter dan de D3. Hij heeft 9 rijen en is daarom geschikt voor wat dikker en langer haar. De D4 is voor alle krultypes geschikt. 

Wij hebben de Denman brush D4 niet alleen in de klassieke rood zwarte kleur, maar ook in het volledig zwart en in de combinatie wit zwart. Weer eens wat anders ;)
Wil je de borstel vooral gebruiken voor het ontklitten, in plaats van het stylen/definiëren van je krullen? Dan heb je een borstel nodig met minder borstelharen die ver uit elkaar staan, zoals de Denman D31 of D41. 

Hoe gebruik je de Denman brush?

Je kunt de Denman brush voor verschillende doeleinden gebruiken:

1. Ontklitten

Gebruik de Denman bij het ontklitten van je haar. Ik doe dit zelf wanneer ik mijn conditioner in heb, maar je kunt dit bijvoorbeeld ook doen na het aanbrengen van je leave-in. 

2. Producten goed verspreiden

Je kunt de Denman ook gebruiken om producten goed aan te brengen en door je haar te verdelen. Borstel niet te dicht bij je hoofdhuid, zo voorkom je vettig haar. 

3. Kruldefinitie 

Met behulp van verschillende technieken kan je beter gedefinieerde krullen creëren. 

 

Er zijn verschillende technieken om een betere kruldefinitie te creëren:

1. Een halve slag draaien 

Je pakt een pluk haar, haalt vanaf de binnenkant de borstel er doorheen en halverwege draai je hem een halve slag. Wanneer je deze pluk vervolgens scrunched, ontstaat er een krul. 


@art_beauty_n_fitness

2. Combineer met Rake & Shake 

Nadat je de borstel door je haar heen gehaald hebt (inclusief de halve slag, zoals hierboven uitgelegd) ‘hark’ je je handen een keer door de pluk heen, houdt je hem onderaan vast en schud je hem heen weer. Je kunt ook alleen de pluk even bovenaan vasthouden en heen en weer schudden. 

Rake & Shake

3. Al la fingercoiling

Bij fingercoiling draai je de krullen in je haar met je vingers. Je neemt een pluk haar en draait deze met je vingers helemaal vanaf je haarwortel. Hier kun je dus ook de Denman borstel voor gebruiken, zie onderstaande video;


@curly_tanisha

4. Gebruik het handvat

Hetzelfde idee als fingercoiling, maar dan gebruik je het handvat van de borstel. Je creëert hierdoor wat grovere krullen dan bij het gebruikelijke fingercoiling. Hallo pijpenkrullen!


@itscurlybecc

 

Rijen uit de Denman brush halen?
Het is niet altijd nodig om de rijen uit de borstel te halen. Probeer uit wat het effect is op jouw haar. Alle rijen erin laten zitten zorgt voor kleine, strakkere krullen. Door rijen eruit te halen krijg je grovere, lossere krullen. 

Denman brush aliexpress

Er gaan, zeker via Aliexpress, veel namaakedities rond. Ik hoor vaak dat mensen wel degelijk verschil merken met de echte Denman. De neppe zou scherpere pinnen hebben, stugger borstelen en minder definitie geven. Wij hopen dat je de echte maker steunt en kiest voor een eerlijk product voor een eerlijke prijs. Vergeet daarnaast niet dat kwaliteit belangrijk is bij het kiezen van een goede borstel, een slechte kwaliteit borstel kan je haar sneller beschadigen. 

Is de Denman brush wat voor mij? 

Pijnloos ontklitten, geen beschadigd haar, minder pluis en misschien wel het belangrijkste; meer en betere kruldefinitie, ideaal! De Denman brush is voor elk krultype geschikt. Natuurlijk werkt ieder haar anders, dus het blijft (zoals altijd met krullend haar….) een kwestie van vooral veel proberen. Er zijn zoveel verschillende technieken en je kunt de borstel op verschillende momenten in je routine gebruiken. 

Shop de Denman Brush

Wil je meer lezen over het stylen van je krullen? Lees dan eens dit blog met Curly Girl Methode stylingtips. Voor persoonlijk advies of vragen kun je altijd contact met ons opnemen. 

Liefs, 

Sharon van Haarpro.nl