Inmiddels volgen steeds meer krullenbollen de CG methode. Het is een kwestie van vooral veel producten uitproberen en kijken wat voor jouw haar werkt. Maar vergeet niet dat de styling- en droogtechniek ook heel belangrijk is! Met dezelfde producten kan je, door middel van een andere techniek, alsnog een heel ander resultaat bereiken. In dit blog ga ik jullie alles vertellen over het stylen van je krullen volgens de CG methode!

Let op, ieder haar is anders. Ik ga hieronder een aantal technieken toelichten. Probeer ze uit, pas een andere volgorde toe, combineer technieken of geef er je eigen draai aan. Alleen op die manier ontdek je wat voor jouw haar werkt.

Onderstaande uitleg gaat dus alleen over het stylinggedeelte. Na het wassen en verzorgen van je haar stap je dus de douche uit en dan;

 

Stap 1: Leave-in of Squish To Condish

Je begint met een leave-in. Wavy’s kunnen deze stap meestal beter overslaan, omdat het je haar zwaarder kan maken. Je kunt ook, in plaats van het aanbrengen van een leave-in, de Squish To Condish methode toepassen. Wanneer je conditioner in je haar hebt zitten, maak je het nat (met de douchekop of een watermist). Het water en de conditioner die uit je haar spoelt, vang je op in je handen. Vervolgens scrunch je dit weer terug in je haar. Wat scrunchen precies is, staat verderop in het blog uitgelegd.

Stap 2: Het aanbrengen van producten en stylen

Vervolgens ga je stylingproducten aanbrengen. Je kunt er voor kiezen om enkel een gel of mousse te gebruiken voor hold. Maar je kunt ook andere stylingproducten toevoegen, zoals een curl defining cream of een volumepoeder.

Er zijn verschillende manieren om je producten aan te brengen in je haar, maar in principe doe je dit op nat haar. Merk je dat je haar tijdens het stylen al opdroogt, dan kun je een watermist  gebruiken om het weer nat te maken. Hoe nat je haar moet zijn, verschilt per haartype. Lorrraine Massey (dé vrouw achter de CG methode) raadt zelf aan om eenmaal uit de douche eerst je haren even scrunchend uit te knijpen met een microvezel doek.

 

Praying hands

Bij praying hands houd je je handen op elkaar alsof je,
zoals de naam al zegt, aan het bidden bent. Je brengt 
het product aan op je handpalmen en 'schuift' zo 
over je haar heen. 
Curly Girl Methode praying hands styling

 

Raking

Bij raking breng je het product aan op je handen en 'kam' je dit
door je haar heen. Je gebruikt hier je vingers voor, die je als
een soort hark door je haar heen haalt. 
Curly Girl Methode praying hands styling

 

 

Rake & shake

Bij de rake & shake methode begin je hetzelfde als bij de raking methode. Je brengt het product kammend met je vingers aan. Is het product goed verdeeld? Dan 'hark' (met je vingers bedoel ik, niet echt een hark uit de schuur gaan halen nu! ;) ) je nog een laatste keer door je haar. Zodra je vingers aan het einde van de pluk haar zijn (dus je laat ze er nog in zitten), schud je de pluk even heen en weer. 
Curly Girl Methode rake and shake styling

 

 

Scrunchen

Je duwt je haren met je handen richting je hoofdhuid en knijpt er dan voorzichtig in. Je gebruikt deze techniek niet alleen om producten aan te brengen, maar ook om je krullen meer definitie te geven. Dus voor en na het aanbrengen van producten scrunch je ook. Je kunt dit bijvoorbeeld ook doen terwijl je de conditioner uit je haar spoelt.
Curly Girl Methode scrunchen



Tip: meer kruldefinitie door de Denman borstel
Een Denman borstel kan bijdragen aan de definitie van je krullen. Je pakt een pluk haar, haalt vanaf de binnenkant de borstel er doorheen en halverwege draai je hem een halve slag. Wanneer je deze pluk vervolgens scrunched, ontstaat er een krul. Houd onze blogs in de gaten, want binnenkort verschijnt er een uitgebreid blog met alles wat je moet weten over de Denman borstel.

 

Stap 3: Drogen

En dan is het tijd om je haar te drogen! Ook hier zijn vele verschillende manieren voor en ze worden vaak gecombineerd. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om eerst een halfuurtje te ploppen en daarna te diffusen.


Scrunchen met handdoek

Gebruik hier een microvezel of katoenen handdoek voor, geen normale handdoek! Wat ik zelf altijd doe is het overtollige water uit mijn haar scrunchen met een microvezel doek. Dit zorgt ook nog eens voor extra kruldefinitie!

Ploppen
Bij ploppen gebruik je een microvezel handdoek of een T-shirt van katoen. Je legt deze plat neer, gaat op de kop hangen en legt je haar op de handdoek neer. Vervolgens knoop je dit vast op je voor- of achterhoofd. Je haar ligt nu dus bovenop je hoofd onder de handdoek en dit laat je een tijdje zo zitten. Je kunt je nu even rustig opmaken of een bakje koffie nemen. Daarna kan je voorzichtig nog wat vocht eruit scrunchen en föhn je het tenslotte 100% droog.

Curly Girl Methode scrunchen

Diffusen
De beste manier om je krullende haar droog te föhnen? Ga op de kop hangen, laat een pluk haar in de diffuser zakken en breng deze aan tegen je hoofdhuid. Föhn op de laagste stand, met koude of lauwwarme lucht. Let er op dat je de föhn uitzet terwijl je wisselt naar de volgende pluk en ga tussendoor niet teveel met je handen door je haar.  

Air-dry
De makkelijkste manier is natuurlijk om je haren aan de lucht te laten drogen. Je laat het dan dus gewoon los hangen. Het enige nadeel is dat je krul hierdoor wat meer uit kan zakken en het kan behoorlijk lang duren. 

Tip! Raak je haar tijdens het drogen niet meer aan, zo voorkom je pluis.

Wil je meer volume bovenop?
Gebruik dan de Deva clipping methode, ook wel root clipping genoemd. Leun opzij zodat je haar ‘los’ valt en breng dan de clips met de punt tegen je hoofdhuid aan. De clip staat nu dus eigenlijk rechtop op je hoofd. Laat je haar op deze manier drogen en hallo volume!

Wanneer je haar 100% is opgedroogd kan je ook meer volume creëren met behulp van een afrokam. Deze kam zet je bij je haaraanzet. Je kunt je haar dan wat omhoog liften en los schudden. 

Stap 4: Scrunch Out The Crunch

We zijn aangekomen bij de laatste stap. Heb je gel of mousse gebruikt en zijn je krullen daardoor hard geworden? Dan moet je dit er voorzichtig een beetje uit scrunchen. En zelfs hier zijn weer verschillende manieren voor! Het makkelijkste is om dit er gewoon voorzichtig met je handen uit te scrunchen en hier een beetje olie bij te gebruiken.

Naast producten hebben dus ook de styling- en droogtechnieken veel invloed op je krullen. Ben je op zoek naar CG accessoires zoals watermists, afrokammen of rootclips? Bekijk ze hier!

Shop hier Curly Girl producten

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Stuur ons gerust een berichtje of laat hieronder een bericht achter.

Tot de volgende!
Sharon van Haarpro.nl