De 9 meest irritante problemen met dik haar (en oplossingen!)

Bezig met laden...
De 9 meest irritante problemen met dik haar (en oplossingen!)

Leestijd: 4 minuten

Dik haar, voor de één is het een zegen en voor de ander een vloek. Een volle bos haar oogt vaak ontzettend mooi, behalve wanneer het zo dik is dat het onhandelbaar is. Dik haar zorgt soms voor meer problemen dan je denkt! In dit blog bespreken wij de meest voorkomende problemen én de oplossingen! Lees je mee?

1. Geen enkele kam wint het van je klitten

Dik haar heeft vaak een eigen willetje; het is vaak droog, pluizig én moeilijk door te kammen. Een goede basisverzorging kan het aantal klitten verminderen, maar het aantal klitten heeft ook te maken met de textuur van dik haar. Met een kam klitten uit je haar halen is dan vaak onmogelijk en ook heel pijnlijk. Maar, gelukkig is er een oplossing!

De oplossing:
Wanneer je pijnvrij klitten uit het haar wilt borstelen dan is de Tangle Teezer Thick & Curly de oplossing! Met de Tangle Teezer Thick & Curly borstel je heel eenvoudig door dik haar heen. Met deze zachte, pijnloze borstel kom je met minimale moeite én zonder haarbreuk of schade van je klitten af. Het resultaat? Glanzend en zacht haar zonder klitten!

 

 

De Tangle Teezer is te gebruiken op zowel nat als droog haar en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Tip! De Tangle Teezer is ook ideaal om mee te nemen in je handtas om het haar zo af en toe eens door te borstelen om klitten te voorkomen.

2. Je conditioner is binnen no-time op

Je hebt slechts een beetje shampoo nodig in vergelijking met conditioner, tenminste als je dik haar hebt dan. Voor elke klodder shampoo die je op je hoofdhuid gebruikt, heb je wel een handpalm vol conditioner nodig voor de haarlengtes en haarpunten. Je conditioner is op deze manier dus binnen no-time op!

De oplossing:
Het is niet de grootte van de conditionerfles die ertoe doet, maar de inhoud ervan. Wanneer je dik haar hebt, volstaat een conditioner voor normaal haar niet. Dik haar heeft andere eigenschappen en dus een andere verzorging nodig. Als je een sterk geconcentreerde conditioner voor dik haar kiest dan heb je geen volle handpalmen conditioner meer nodig.

Gebruik je geen conditioner? Lees dan in dit artikel waarom je dat wel zou moeten doen: Dit is waarom jouw haar een conditioner nodig heeft!

3.Met nat haar naar buiten is de hel

Met nat haar naar buiten gaan is geen succes, dat heb je wellicht zelf al eens ondervonden. Dik haar is kwetsbaarder wanneer het nat is. De watermoleculen in je haar kunnen uitzetten of zelfs stollen als het vriest. Het resultaat? Pluis, klitten en breekbaar haar.

De oplossing is heel simpel en toch ook weer niet! De oplossing ligt voor de hand, niet met nat haar naar buiten. Föhn je haar voordat je de deur uit stapt om pluis, klitten en breekbaar haar te voorkomen. Eenvoudig toch? Of is het niet zo eenvoudig en herken jij je in het volgende probleem?

4. Je haar is nooit helemaal droog

Je bent om half 8 onder de douche gestapt, maar om 9.00 uur lijkt het nog steeds alsof je net onder de douche vandaan komt. En ook om 14.00 uur is je haar nog steeds niet droog. Dik haar heeft vaak wel uren nodig om helemaal te drogen en dat is soms best irritant!

De oplossing:
Douche in de avond en breng het in de ochtend in model. Dik haar heeft dus soms wel uren nodig om te drogen, dat kan dus prima ’s nachts. Laat gewassen haar tijdens je nachtrust aan de lucht drogen en breng het in de ochtend in model. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een krultang om direct een volumineuze bos haar te creëren.

5. Je haar föhnen duurt een eeuwigheid

Wil je toch liever direct na het douchen je haar drogen? Houd er dan rekening mee dat dik haar föhnen een eeuwigheid kan duren. Oké, het duurt niet echt eeuwen, maar je snapt vast wat ik bedoel! Je bent een stuk langer bezig dan iemand met fijn of dun haar.

De oplossing:
Om de droogtijd van dik haar te verkorten is het belangrijk dat je dik haar op de juiste manier föhnt. In het blog ‘Hoe föhn je dik haar?’ leg ik je stap voor stap uit hoe je dit het beste kan doen.

6. Geen elastiek is sterk genoeg voor je paardenstaart

Elastiekjes gebruik je liever niet, want ze houden je dikke haarbos toch niet in model. Of het elastiekje past slechts twee keer om je paardenstaart waardoor deze uitzakt. En alsof dat nog niet genoeg is, de meeste haarelastiekjes beschadigen dik haar. Het is allemaal waardeloos en niet wat je wil! 

De 9 meest irritante problemen met dik haar (en oplossingen!)

De oplossing:
Gebruik de Invisibobble Original Volumizer Cyrstal Clear! Dit telefoonkoord-achtige elastiek is gemakkelijk in gebruik en blijft de hele dag goed in het haar zitten. De Invisibobble laat geen knik achter in het haar door zijn unieke vorm. De vorm verdeelt de druk op het haar op een gelijkmatige manier waardoor het geen duidelijke afdruk achterlaat. Dit elastiek bevat ook geen metalen onderdelen, waardoor het dik haar niet beschadigt.

7. Halflang dik haar ziet eruit als een helm

Dik haar ziet er vaak prachtig uit, maar niet altijd! Dik haar dat schouderlang is ziet er soms uit als een helm, waarschijnlijk niet wat je in gedacht had toen je je haar korter liet knippen.

De oplossing:
Laat je altijd goed adviseren voordat de schaar in je haar gaat. Dik haar kan er heel ‘opgeblazen’ uit zien wanneer het niet in het juiste model wordt geknipt. Als je toch je haar op schouderlengte wil laten knippen ga dan voor een bob met lagen. Een ideaal model wat goed te stylen is met wax.

8. Je haar is zwaar en volume is ver te zoeken

Dik haar is vaak zwaar en heeft totaal geen volume. Naast het gebrek aan volume doet zwaar haar regelmatig ook echt pijn. Pijn na het dragen van een paardenstaart of knot of pijn na het douchen wanneer het haar nat is en nog zwaarder.

De oplossing:
Breng een bezoek aan de kapper en laat je haar uitdunnen. Hierdoor valt het lichter en is het makkelijker om volume in het haar te creëren. Bespreek je wensen vooraf goed met de kapper om teleurstelling te voorkomen.

9. Je hebt op vakantie nooit genoeg aan de reisverpakkingen

Zeker als je op vakantie gaat met het vliegtuig neem je liever geen grote flessen shampoo en conditioner mee, maar met de travel sizes (reisverpakkingen) met 50 tot 100ml inhoud red je het ook niet! Gelukkig hebben wij een oplossing die op vakantie gaan een stuk makkelijker maakt!

De 9 meest irritante problemen met dik haar (en oplossingen!)

De oplossing:
Was je haar met een shampoo bar en verzorg het extra goed met een conditioner bar! Deze shampoo en conditioner in vaste vorm (dus niet vloeibaar) mogen mee in je handbagage. Daarnaast staat 1 shampoo bar gelijk aan zo’n 4 flessen shampoo. Zo weet je zeker dat je genoeg mee hebt. Meer weten over de shampoo bar? Je leest het in dit blog: Dé shampoo bar, wat is het & hoe werkt het?

Liefs,

Channa van Haarpro.nl 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd