5 tips voor beschadigd haar!

Bezig met laden...
5 tips voor beschadigd haar!

De zon, zeewater, chloor of je haar regelmatig stylen of verven, het kan je haar allemaal beschadigen! Beschadigd haar herstellen lijkt soms een onmogelijke klus. Je haar heeft gespleten punten, is droog, pluizig en breekt snel. Hieronder geven we je een aantal belangrijke tips die veel kunnen betekenen voor je beschadigde haar!  

Tips voor beschadigd haar

Tip 1. Begin bij de basis

Het is belangrijk om met de juiste shampoo en conditioner te beginnen, dit is je basis. Anders hebben de stylingproducten die je gebruikt ook geen enkele zin. Gebruik de producten uit een lijn die speciaal op beschadigd haar gericht is. Je kunt ook zelf naar de ingrediënten kijken en testen wat voor jou wel en niet werkt. Zo sluiten (onoplosbare) siliconen je haar af en blijven ze zich opstapelen waardoor je haar uiteindelijk zwaarder wordt. Máár siliconen leggen een laagje om je haar heen, waardoor het gaat glanzen en zachter wordt. Het kan dus ook zo zijn dat het voor jouw haar wel fijn is om te gebruiken. Sulfaten zijn wel beter om te vermijden; deze reinigen het haar te agressief en zorgen daarmee voor droog haar. Kijk voor belangrijke ingrediënten ook naar tip 4. 

Producten speciaal voor beschadigd haar

1. ECRU Acacia Protein shampoo 
2. ECRU Acacia Protein conditioner 
3. Kerastase Resistance Ciment Anti-Usure
4. L’Anza Healing Color Preserving Shampoo 
5. L’Anza Healing Color Preserving Trauma Treatment 

Tip 2. Brush it away

Je denkt er misschien niet over na, maar een juiste borstel maakt al veel verschil voor je haar! Wanneer je beschadigd haar hebt, kun je het beste kiezen voor een borstel met natuurlijke varkensharen. Deze haren veroorzaken minder wrijving en daardoor heb je minder risico op beschadiging. Daarnaast verdeelt het je natuurlijke haarolie naar de lagere (en vaak drogere) delen van je haar. Wees altijd voorzichtig wanneer je je haar borstelt, vooral als het nat is. Ontklit eerst bij de punten en werk dan stukje bij beetje naar boven toe.

De perfecte borstels voor jouw haar

1. Denman Natural Grooming Brush
2. Label.M Grooming Brush
3. Sibel Brush Classic
4. Moroccanoil Ionic Ceramic Paddle Brush
5. Macadamia Boar Bristle Brush 

Tip 3. Watch out for the heat

Beschadigd haar

Je weet vast wel dat warme stylingtools niet heel erg goed zijn voor je haar. Ze kunnen het haar ook beschadigen bij onaandachtig gebruik. Dit kun je voorkomen door goed gereedschap te gebruiken. Een goede föhn bijvoorbeeld, met ionen technologie. Ionen zorgen ervoor dat de haarschubben worden gesloten. Het vocht wordt in het haar gehouden, waardoor het minder uitdroogt. Het haar wordt minder blootgesteld aan de hitte, pluist minder en glanst meer. Let er bij het föhnen op dat je niet de warmste stand gebruikt. Hoe warmer de lucht, hoe sneller het haar beschadigt. En vergeet niet om altijd een heatprotector te gebruiken!

Haardrogers met ionen en heatprotectors

1. Balmain Paris Professional Fohn
2. Ultron Revolv’it Keramische Krultang 
3. REF Heat Protection Spray Nº 230 
4. ECRU Acacia Proteine Oil 
5. Original Best Buy Styleox Hot Brush 

Tip 4. Make it stronger!

Voor de hand liggend maar héél erg belangrijk om je beschadigde haar te herstellen; voed je haar met haarmaskers en olie. Let erop dat deze producten Proteïne of Keratine bevatten. Wanneer je haar beschadigd is door een chemische behandeling, zoals kleuren of permanenten, dan gaat dat ten koste van de kwaliteit van het haar omdat de natuurlijke Proteïne of Keratine uit het haar gaat. Echter zijn dit belangrijke bouwstenen van het haar, die het sterk en veerkrachtig maken. Om het poreuze, droge haar te herstellen zijn deze ingrediënten dus nodig. Laat het haarmasker een nachtje intrekken voor een extra krachtige werking. Heb je een haarmasker gebruikt? Spoel je haar goed na met koud water en het zal extra glanzen!

Verzorgingsproducten die Keratine bevatten

1. ECRU Acacia Protein Masque 
2. Indola Innova Kera Restore Treatment 
3. L’Anza Keratin Healing Oil Masque 
4. Schwarzkopf Bonacure Smooth Perfect Treatment 
5. L’Oreal Serie Expert Liss Unlimited Masker

Tip 5. Wees lief voor je haar

Je beschadigde haar is gevoelig, dus wees extra lief! Bescherm je haar altijd tegen de zon en wees er voorzichtig mee als het nat is. Droog je haar zachtjes met een handdoek, door het met een handdoek uit te knijpen en niet te wrijven. Wrijven veroorzaakt beschadingen aan het haar.  Daarnaast is het beter om, in plaats van een rubberen elastiekje, een invisibobble te gebruiken wanneer je je haar in een staart wil dragen. Wil je je haar nog meer verwennen? Geef het af en toe een hoofdhuidmassage. Dit zorgt voor een goede doorbloeding waardoor het haar sneller gaat groeien.

Tips voor beschadigd haar

Wij hopen dat je veel gaat hebben aan onze tips! Mocht je nog vragen hebben of advies willen. Neem dan contact met ons op via service@haarpro.nl.

Liefs,

Channa van Haarpro

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd