Stylingtips voor dik haar

Bezig met laden...
Stylingtips voor dik haar

Leestijd: 3 minuten

Het hebben van een dikke bos haar klinkt voor de meeste mensen fantastisch. Maar wanneer je dik haar hebt weet je maar al te goed dat het knap lastig kan zijn om dik haar onder controle te krijgen en te houden. Je haar drogen en stylen neemt je halve ochtend in beslag. Irritant! In dit blog deel ik een aantal tips die je dikke haar hopelijk wél weten te temmen.

Wat is dik haar? 

Of jij dik haar hebt, kan je eenvoudig testen door een enkele haar tussen je duim en wijsvinger te houden en deze een beetje heen en weer te rollen. Voel je de haar overduidelijk tussen je vingers? Dan heb jij dik haar! De dikte van je haar is dus afhankelijk van de diameter van één enkele haar. Wanneer je een volle bos haar hebt hoeft het dus niet te betekenen dat je ook dik haar hebt. Zo kan je ook heel veel, maar wel fijn haar hebben.

Verzorgen van dik haar

Het onderhouden van dik haar kost veel tijd en werk. Om te beginnen is het belangrijk om dik haar met de juiste producten goed te verzorgen. Je haar heeft over het algemeen meer verzorging nodig dan andere haartypen. Hoe je dik haar het best kunt verzorgen lees je in ons blog ‘Tips voor dik en weerbarstig haar.’

Problemen met het stijlen van dik haar

Of je nu man of vrouw bent, het hebben van dik haar kan voor veel irritaties zorgen. Zo vraag je je iedere dag weer af wat je met ál dat haar aan moet. Of ben je de halve ochtend kwijt aan het krullen van je haar terwijl het na nog geen uur weer uitgezakt is...

De volgende punten zijn typerend voor dik haar en zal je hoogstwaarschijnlijk wel herkennen:

  • Het haar is zwaar
  • Blijft lang nat
  • Gaat snel pluizen
  • Te veel volume
  • Moeilijk in model te krijgen en houden

Dik haar is zwaar waardoor het een stuk lastiger is om het in model te brengen en te houden. Daarnaast is jouw haar geneigd om snel te pluizen waardoor het misschien wat onverzorgd oogt en niet valt zoals je graag zou willen. Probeer pluis zo veel mogelijk te voorkomen en niet te lang door te lopen met gespleten haarpunten. Hierdoor kan die dikke bos haar namelijk nog dikker lijken. 

Volume

Volume; iets wat iedereen normaal gesproken maar al te graag wil. Maar jij kan vast beamen dat je bij dik haar al snel té veel volume hebt. Wil jij dik haar zonder te veel volume? Draag je haar dan in een middenscheiding i.p.v. een zijscheiding. De plek van je scheiding kan namelijk de hoeveelheid volume bepalen. Een middenscheiding zorgt dat je haar wat platter valt waardoor je minder volume creëert. 

Je ultieme stylingproducten

Voor jouw haar is hydratatie belangrijk. Uiteraard begint dit al tijdens het verzorgen van je haar maar ook in je styling mag je best wat hydraterende producten toevoegen. Omdat dik haar snel pluist raad ik aan om dagelijks een goed serum of haarolie speciaal voor dik haar in je routine toe te voegen. Hiermee maak je je haar gladder en beter handelbaar. Je haren zullen met een haarolie of haarserum fijner over elkaar heen vallen, meer gaan glanzen en minder pluizen. Een echte must dus!

Kies verder vooral voor stylingproducten die een extra sterke hold hebben om je dikke haar goed te fixeren. Ben je een man en heb je kort en dik haar? Kies een wax of gel met sterke hold om je haar in model te brengen en te houden, zoals deze wax van KMS of deze Redken Brews gel.

Stylingtools voor dik haar

Stijltang voor dik haar

Oogt je natuurlijke dikke haar snel pluizig en daardoor extra dik? Gebruik dan eens een stijltang! Door je haar te stijlen wordt het haar als het ware samengeperst waardoor er minder ruimte tussen de losse haren ontstaat. Het haar valt mooi glad en zal er dus minder dik en pluizig uit zien. Wees trouwens niet bang dat je je haar alleen kaarsrecht kan dragen wanneer je het stijlt. Je kan de lengtes van je haar namelijk ook wat slag of krul geven met je stijltang.

Onze aanraders:

Krultang voor dik haar

Dik haar krullen wordt al wat lastiger omdat het snel kan uitzakken. Wil je dik haar krullen kies dan een krultang met een grotere diameter en hogere temperatuur van ongeveer 200 graden. Hoe groter het oppervlakte van de krultang hoe beter en makkelijker je jouw dikke haar krult.

Ook raad ik je aan om je haar te ‘preppen’ voor het krullen. Daarvoor breng je een ruime hoeveelheid mousse aan door je hele haar terwijl het handdoek droog is. Wees daarbij niet zuinig met de mousse! Vervolgens föhn je pluk voor pluk je haar droog met een borstel en föhn. Het preppen van je haar zorgt ervoor dat je krullen minder snel zullen uitzakken. 

Onze aanraders:

Warmte

Wanneer je dik haar hebt en een stylingtools wilt gebruiken dan is het aan te raden om een tool te kiezen die tot een hogere temperatuur opgewarmd kan worden. Enerzijds wil je oppassen met te veel hitte omdat dik haar geneigd is snel pluizig te worden, maar anderzijds heeft jouw haartype die hitte wel nodig. Anders kan het niet of nauwelijks gekruld of gestijld worden. Omdat je het dus graag wat warmer wilt stylen is het éxtra belangrijk om een goede heatprotector te gebruiken ter bescherming.

Kapsels voor dik haar

Een groot voordeel van dik haar is misschien wel dat het zich perfect leent voor het maken van vlechten. Want hoe dikker de vlechten hoe mooier! De perfecte look voor jouw haar dus. Spit Instagram Reels of Tiktok eens door, deze kanalen staan tegenwoordig vol snelle en leuke how to video’s om je haar te vlechten.

Tip: creëer een opgestoken look of knot door te beginnen met een stevige basis door eerst een staart of meerdere staarten in je haar te maken. Dit zorgt voor stevigheid van je kapsel waardoor het minder snel uitzakt. 

Voor kapsels zoals staarten, knotjes of vlechten heb je uiteraard elastieken en/of haarklemmen nodig. En laat het nou zo zijn dat die vaak te strak of te klein zijn voor je dikke haar. Invisibobble heeft daar goede oplossingen voor; 

Als laatst nog een leuk weetje: donker haar lijkt optisch zwaarder dan lichter haar. Vind je je haar er te dik uit zien? Kies er dan voor om bijvoorbeeld wat highlights te laten zetten bij je kapper! 

 

Liefs,

Tori van Haarpro.nl

 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Lukie Hamelink
Bezig met laden...
Welke stylingsproducten raad je nog meer aan (naast olie) voor vrouwen met dik en wavy haar? En wanneer doe je dan de olie in je haar, welke stap op een wasdag?
Tori van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Lukie! Dat ligt er een beetje aan wat je wil bereiken. Als je merkt dat je haar veel pluist en echt extra hydratatie nodig heeft, kun je er voor kiezen om, nadat je je haar hebt gewassen en conditioner hebt gebruikt, een leave-in conditioner te gebruiken. Na de leave-in conditioner breng je de olie aan en dan kun je eventueel afsluiten met een crème. Dit wordt ook wel de LOC-methode genoemd (Leave-in, Olie, Crème). Als je meer hold nodig hebt om je waves langer in model te houden, kun je de crème ook vervangen door een gel. Hopelijk kun je hier wat mee! Groetjes, Tori van Haarpro.nl
Marieke K
Bezig met laden...
Dank jullie wel voor dit informatieve stuk; ik stond net weer op het punt om de schaar maar in mijn volle,dikke bos haar te laten zetten, mar nu ga ik het toch nog een keer beter proberen met jullie tips en anders kom ik in jullie winkel langs ! Groetjes
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi, Dankjewel voor het compliment Marieke! Fijn dat wij je hebben kunnen helpen, je kunt ons altijd om advies vragen. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Juuls
Bezig met laden...
Hoi, kan het ook zijn met dik en zwaar haar, dat je er ook te veel producten in kunt spuiten waardoor krullen alleen maar sneller uitzakken? Ik probeer voor een bruidskapsel krullen te laten zetten maar ondanks elke pluk inspuiten, zakt het binnen twee uur volledig uit. Krullen blijven zelfs minder lang zitten dan wanneer ik helemaal niets gebruik. Kan dat inderdaad, en wat zou je dan aanraden?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Juuls, Wat ontzettend vervelend dat alles zo snel uitzakt! Het zou inderdaad kunnen dat je juist té veel producten aanbrengt. Welke producten gebruik je op dit moment? Dan kunnen wij je misschien beter advies geven. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Juuls
Bezig met laden...
Geen idee welke producten precies... volgens mij eerst een glans spray / anti pluis spray en daarna per haarlok iets van lak voordat het gekruld werd.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Juuls, Ik adviseer je om de glansspray niet meer te gebruiken. Dit maakt je haar vet en glad en heeft waarschijnlijk een bijdrage geleverd aan het uitzakken van je krullen. Ik raad je de Setting Spray van ECRU New York aan (https://www.haarpro.nl/ecru-new-york-texture-setting-spray.html). Gebruik dit op de volgende manier: 1. Spray jouw haar van tevoren in. 2. Draai de krul in en spray eventueel bij. 3. Even wachten en dan loslaten. 4. Zet elke pluk eventueel tijdelijk met een clipje vast. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Lau
Bezig met laden...
Ik heb heel dik blond haar . Mijn krullen zijn er na 2uur uit en een krulfohn al na een halfuurtje . Enige wat blijft is als ik mijn haar stijl maak met stijltang de volgende dag is het dan nog steil . Maar krullen of een slag is er zo uit even halfuurtje fietsen en weg
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Lau, Wat vervelend dat je krullen niet goed blijven zitten. Wat je kunt proberen is het goed 'preppen' van je haar. Dit doe je door een verstevigings product in nat haar aan te brengen en je haar daarna te drogen. Je kunt producten gebruiken als: een mousse of volume spray. https://www.haarpro.nl/haarproducten/stylen/mousse https://www.haarpro.nl/zoekresultaten/volume%20spray Daarnaast kan het helpen om je haar wat luchtiger te laten knippen en iets van laagjes! Groetjes Isabella van Haarpro