Alles over je haar blonderen en de nazorg!

Bezig met laden...
Alles over je haar blonderen en de nazorg!

Wil je graag je haar blonderen? Ben je nieuwsgierig hoe blond haar bij jou zal staan? Veel dames twijfelen over het blonderen van het haar. En die twijfel is niet raar want één ding mag duidelijk zijn: blonderen is niet goed voor het haar. Betekent dit dat je jouw droom moet laten varen? Nee, absoluut niet. Ik vertel je alles over het blonderen van het haar, welke fouten je niet moet maken en wat de beste nazorg is na het blonderen. En dan is het aan jou de keuze, wel of niet blonderen?

Alles over je haar blonderen en de nazorg!

Wat is blonderen?

Simpel gezegd is blonderen het bleken van de haarpigmenten. Blonderen is een chemisch proces waarbij je je haar lichter maakt door het pigment in het haar op te lossen. Tijdens het blonderen worden de haarschubben opengezet en dringt er een oxidatiemiddel (vaak waterstofperoxide) naar binnen om de aanwezige melanine op te lossen. Melanine is het pigment dat het haar zijn natuurlijke kleur geeft. Onttrek je al het pigment uit het haar dan blijft er grijs, zilverachtig of wit haar over.  

Kan je dan heel makkelijk van donker naar blond haar?

Het antwoord daarop is heel eenvoudig: nee, je kan niet makkelijk van donker naar blond. Het kan wel, maar niet makkelijk en met een grotere kans om je haar te beschadigen. Donker haar heeft een andere melanine opbouw, dan blond haar. Het pigment in donker haar is daardoor moeilijker af te breken. Om van echt donker naar blond te gaan zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Na de eerste keer blonderen zal je haar dus misschien nog niet zo licht zijn als je van tevoren in gedachten had. Maar om je haar gezond te houden is het heel belangrijk om niet teveel in één keer te willen, bij elk blondeerbehandeling raakt het haar weer beschadigd. Helaas is er geen andere optie om van donker naar licht te gaan.

Heb je lichter haar dan is het altijd minder schadelijk om het haar te verven of ontkleuren.

Is blonderen echt zo slecht voor je haar?

Je haar blonderen zal het haar altijd enige schade toebrengen, maar dit is afhankelijk  van verschillende factoren. Ik leg het je uit. Het risico bestaat (vooral bij herhaaldelijk het haar blonderen), dat de haarschubben open blijven staan en niet meer sluiten. Openstaande haarschubben houden geen vocht vast, maar verliezen dit. Het resultaat? Haar dat snel uitdroogt en breekt. Dat brengt ons direct bij de horrorverhalen over haar dat na een blondeerpoging aanvoelt als stro. Iets wat je absoluut wilt voorkomen. Maar waarom gebeurt dit niet bij iedereen?

Hoe je haar reageert op het blondeerproces is afhankelijk van verschillende factoren. En ik heb ook goed nieuws, want met de juiste nazorg is de kans groot dat jou een horrorverhaal bespaard blijft!

Oké, het slagen van het blondeerproces is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De kwaliteit van het haar
  • De haarkleur
  • Thuis blonderen of in de salon
  • De verzorging tijdens en na het blonderen

De kwaliteit van het haar

Kijk altijd goed naar de kwaliteit van het haar. Is jouw haar al droog of beschadigd, dan is dit geen goede basis voor een blondeerproces. Je vergroot hiermee alleen maar de kans op een bos stro aan het einde van het proces. Heb je geen idee wat de kwaliteit van jouw haar is? Laat je dan altijd adviseren door een expert in een salon.

Welke haarkleur heb je?

Het blonderen van blond haar minder schadelijk is dan dat van donker haar. Bij donker haar is de kans groot dat het blondeermiddel veel langer of vaker in het haar moet blijven, wat ook kan zorgen voor meer schade.

Thuis blonderen of in de salon

Ben je van plan om zelf je haar te blonderen? Laat je dan alsjeblieft heel goed informeren. Te lang of te kort inwerken kan zorgen voor ongewenste resultaten. Naast dat je het haar kan beschadigen door het bijvoorbeeld te lang in te laten werken, is de kans groot dat je niet tot de gewenste kleur komt.

Ons advies: laat je haar blonderen door een professional! Als je geen risico wil lopen, laat je dan adviseren door een expert in de salon. Het blondeerproces is niet eenvoudig en ook het herstellen van mislukte blondeerpogingen lukt niet altijd. Je haar blonderen in de salon kost vaak meer, maar hier wordt met professionele haarproducten gewerkt gedurende het gehele blondeerproces. In de salons worden er tijdens het blondeerproces al herstel- en beschermingsproducten, zoals Olaplex of OPBlonde, toegevoegd om schade aan het haar te voorkomen.

Alles over je haar blonderen en de nazorg!

De verzorging na het blonderen

Ik zeg het nog maar eens: blonderen beschadigt het haar. Het is daarom heel belangrijk dat je na het blonderen de juiste nazorg biedt aan jouw blonde lokken.

Geef het haar de juiste verzorging na het blonderen

De nazorg is ontzettend belangrijk! Gelukkig zijn er genoeg haarproducten die je helpen om beschadigd haar te herstellen. De volgende haarproducten helpen bij het herstellen van geblondeerd haar:

Het Kerastase Blond Absolu Sérum Cicanuit Nachtserum is een crème-in-gel nachtserum met ontkleurende vezels die het haar tot wel 74% meer hydrateert, 89% sterker maakt en 55% van de schade na een ontkleuring herstelt.

Het Oway Hblonde Hair Bath is ideaal voor blond, gebondeerd, grijs en wit haar. Rijk aan ultraviolette pigmenten die ongewenste gele en oranje tinten verwijdert uit het haar. Ethische dadelolie herstelt, voedt en geeft elasticiteit aan de haarvezels.

Om je haar thuis te versterken gebruik je het OP|Blonde Repair Serum N.3. Gebruik dit serum elke keer als je het nodig hebt, als een extra intensieve behandeling vóór het wassen met shampoo. Het exclusieve eiwitcomplex herstelt de haarvezel diep van binnen, waar nog nooit eerder verzorging is geweest! Je leest alles over de haarproducten van OP|Blonde in dit blog!

Naast het herstellen is ook de juiste verzorging speciaal voor blond haar van belang. Om jouw blonde haren zo mooi mogelijk te houden adviseren wij altijd haarproducten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor blond haar. In de categorie haarverzorging voor blond haar vind je alle producten die je nodig hebt. Van shampoo en conditioner tot haarmasker en leave-in conditioner, we hebben het allemaal.

Liefs,

Channa van Haarpro.nl

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd