Wat zijn de beste shampoos tegen vet haar?

Bezig met laden...
Wat zijn de beste shampoos tegen vet haar?

Leestijd: 4 minuten

Een tijdje geleden scheef ik een blog over de oorzaken van snel vet wordend haar. Daarin vertelde ik al even kort dat het ontzettend belangrijk is om de juiste haarproducten te gebruiken om vet haar te verminderen. Vandaag ga ik je alles vertellen over één van deze haarproducten, namelijk; shampoo tegen vet haar!

Wil je eerst meer te weten komen over de oorzaken van vet haar? Lees het blog ‘Hoe ontstaat vet haar & hoe voorkomen?’.

Vet haar wassen

Tijdens het wassen van vet haar zijn er een aantal tips waar je op kan letten zodat jouw hoofdhuid minder talg aan maakt en dus minder snel vet wordt:

• Masseer de hoofdhuid zo min mogelijk
Het is heerlijk om je hoofdhuid lekker te masseren tijdens het aanbrengen van je shampoo, maar doe dit niet! Masseren stimuleert de bloeddoorstroming en daarmee ook de aanmaak van talg. Reinig het rustig en masseer de hoofdhuid zo min mogelijk.

• Pas op met warm water
Zorg ervoor dat het water waar jij je haar mee wast niet te warm is. Hoe warmer het water, hoe schadelijker dit is voor de hoofdhuid.

• Hou andere haarproducten ver bij je hoofdhuid vandaan
Met een shampoo focus je op de hoofdhuid maar met andere haarproducten zoals een conditioner of haarmasker blijf je daar liever zo ver mogelijk van weg. Focus je met die producten op de lengte en punten van het haar.

• Was het haar zo min mogelijk
Misschien wel het allerbelangrijkst, want vet haar wordt nog vetter als je het vaak wast. Probeer je haar daarom zo min mogelijk te wassen, hoe moeilijk dat ook is!

Hoe vaak moet je vet haar wassen?

Het is niet verstandig om haar dat snel vet wordt vaak te wassen. Door het om de dag of misschien zelfs dagelijks te wassen gaat je hoofdhuid de verloren vetten juist sneller aanvullen om daarmee de hoofdhuid te beschermen. Je houdt hiermee het probleem in stand. Hoe vaak je vettig haar moet wassen? Écht zo min mogelijk!

Vermijd dus het dagelijks wassen en probeer het langzaam af te gaan bouwen naar ongeveer 2 keer wassen per week. Dit vergt even wat geduld maar zal uiteindelijk echt helpen! Een droogshampoo is een goed hulpmiddel hierbij. Spray deze op de hoofdhuid om het wassen een dag uit te stellen. Maar gebruik het niet te veel dagen achter elkaar, dan kan het je hoofdhuid juist gaan irriteren. Wat je niet wilt!

Vet haar na het wassen

Heb je net je haren gewassen en lijkt het direct alweer vet? Dat kan een aantal redenen hebben:

• Het gebruik van de verkeerde shampoo, zoals een shampoo met een te sterke reiniger of met siliconen. Daarnaast kan het ook zijn dat je de shampoo niet goed genoeg uit je haar spoelt met water.

• De shampoo die je gebruikt is te voedend voor jouw vette hoofdhuid. 

• Je hebt last van build-up. Hierbij worden producten niet goed genoeg verwijderd uit je haar waardoor ze zich gaan opstapelen. Dit gebeurt erg snel bij producten met niet-wateroplosbare siliconen.

• Je wast je haar te vaak. Je haar is gewend geraakt aan het velen wassen waardoor het direct weer talg aan maakt zodra je het gewassen hebt.

Deze ingrediënten kan je beter vermijden

Bij een vette hoofdhuid kan je shampoos met siliconen beter vermijden. Siliconen kunnen zich opstapelen in je haar als je het niet goed reinigt, waardoor je haar sneller vet wordt. Je kan siliconen herkennen aan ingrediënten eindigend op -cone, -conol of -siloxane. Maar let op: er zijn 2 soorten siliconen. 

• Wateroplosbare siliconen
Deze kunnen uit het haar gewassen worden met water en zijn daarom minder schadelijk voor je haar. Voorbeelden hiervan zijn Cyclomethicone, Lauryl Methicone Copolyol en Hydroxypropyl Polysiloxanen. 

• Niet-wateroplosbare siliconen
Kunnen alleen uit je haar gewassen worden met een shampoo met sulfaten. Een aantal bekende voorbeelden hiervan zijn: Dimethicone, Cetearyl Methicone, Cetyl Dimethicone, en Trisiloxane. 

Als je snel vet haar hebt ben je misschien geneigd om je haar intensief te reinigen om het goed schoon te krijgen. Maar dat raad ik je echt af! Gebruik juist absoluut géén sterke reinigers, deze strippen je hoofdhuid van de goede vetten die het nodig heeft. Sulfaten (reinigers) als Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Natrium Lauryl Sulfate en Ammonium Lauryl Sulfate zijn te sterk voor jouw haar en kan je om die reden beter niet gebruiken. Een goed alternatief voor als je toch een sulfaat wilt gebruiken is Sodium Laureth Sulfate, deze is milder en ontvet minder hard.

Lees in dit blog meer over siliconen, sulfaten en parabenen.

Vermijd daarnaast shampoos met zware vochtinbrengende ingrediënten zoals kokos- en arganolie. Daartegenover zijn er een aantal ingrediënten in shampoo voor vet haar die juist effectief werken zoals tea tree, salie, tijm, mint, rozemarijn en kamille.

Top 5 shampoos tegen vet haar

Maar voor welke shampoo ga je dan wel bij vet haar? Een shampoo die in staat is om het overtollige vet uit je haar te verwijderen máár de hoofdhuid niet irriteert.

Ik heb een rijtje gemaakt met 5 van onze aanraders;

1. Mediceuticals Solv-X Shampoo werkt perfect tegen een overmatige talgafscheiding. De shampoo kalmeert en vermindert een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid. En is daarnaast mild reinigend en conditionerend voor het haar.

2. De Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo reinigt op milde wijze haar en hoofdhuid en helpt een vette hoofdhuid voorkomen. Onzuiverheden worden verwijderd en de talgproductie wordt onder controle gehouden. Het resultaat? Een schone hoofdhuid met meer volume.

3. Oway Purifying Hair Bath - Oily Scalps is een zuiverende shampoo voor een vettige hoofdhuid met roos. De shampoo met o.a. biodynamische tijm, zuivert en verfrist het haar en hoofdhuid en heeft een antibacteriële werking.

4. De verkwikkende Indola Innova Cleansing Shampoo met pepermuntolie reinigt en verfrist haar en hoofdhuid zonder dat voedingstoffen verloren gaan. De shampoo is verrijkt met ginseng wortelextract en is daarmee perfect voor de vette hoofdhuid.

5. De 100% natuurlijke Mas Newen Lemongrass Shampoo op basis van citroengras reinigt mild en corrigeert alle onevenwichtigheden van de hoofdhuid. Pure citroengras versterkt de follikels en behandelt vet haar terwijl Indisch laurierblad de hoofdhuid gezond houdt. Hét product om vet haar op natuurlijke wijze te behandelen.


Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze informatie of wil je meer weten over merken en producten? Neem dan gerust contact met ons op!

Liefs,

Tori van Haarpro.nl

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Amber
Bezig met laden...
Hoi er staan verschillende shampos maar welke raad jij aan om te gebruiken
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Amber, Het is aan jou om te bedenken waar je behoefte aan hebt; wil je een shampoo die ook helpt tegen roos, zoek je een natuurlijke shampoo, wat is je budget, etc. De shampoos die in dit blog staan, zijn namelijk allemaal shampoos die wij aanraden ;) Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Syl
Bezig met laden...
Hi! Ik wil 1 van deze shampoos gaan proberen ivm snel vet haar. Ik gebruik nu andrelon. Kan ik nog wel de conditioner van andrelon gebruiken (niet op het hoofdhuid uiteraard) of wordt dat afgeraden?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Syl, Het is het beste om producten uit eenzelfde lijn te gebruiken. Zo weet je zeker dat ze elkaar versterken. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Syl
Bezig met laden...
Oke bedankt! Ik wil de mediceuticals solv-x shampoo proberen. Mag ik deze shampoo 'altijd' gebruiken? Weekelijks voor weken/maanden/jaren?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Syl, Ja dat mag! Mediceuticals adviseert om het haar en de hoofdhuid de eerste 14 dagen iedere dag te wassen met de Solv-X shampoo. Op het moment dat dat jouw haar en hoofdhuid weer in een goede conditie zijn, zou je eventueel weer een eigen routine kunnen volgen. Wel is het advies om minstens 3x in de week de Mediceuticals producten te blijven gebruiken. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Ga-Yi
Bezig met laden...
Hii, ik heb dik, zwart, stijl, aziatisch haar. Pluist niet, glanst mooi, weinig klitten, wel last van vettere hoofdhuid en roos. Welke shampoo en bijbehorende conditioner kan ik het beste kopen van bovenstaande?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Ga-Yi, Zoals je in het blog hebt kunnen lezen helpt de Oily Scalps Purifying Hair Bath van Oway niet alleen tegen een vette hoofdhuid maar ook tegen roos. Deze zou ik u dan ook aanraden. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
SAH
Bezig met laden...
Hallo, welke shampoo en versteviging werkt het beste bij vet, fijn en futloos haar?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi, Ik denk dat de Matrix Total Results High Amplify Root Up Wash het beste is voor jouw haar. Dit is een diep reinigende shampoo die olie en build-up verwijdert uit fijn en futloos haar. Hierdoor krijgt fijn en futloos haar weer meer volume bij de haaraanzet. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
SAH
Bezig met laden...
Bedankt voor de reactie!! Ik ga deze proberen.
Han
Bezig met laden...
Goedenavond, ik ben op zoek naar een shampoo voor vet haar. Mijn huid zelf is droog en jeukt, ik heb niet echt roos. Wel heb ik vrij dun en futloos haar. Echter daarnaast ook een parfum allergie…daarnaast heb ik al veel shampoo’s geprobeerd zowel de dure vanuit een kapsalon als de goedkopere. In die zin maakt budget niet uit als ik maar van mijn vette haar afkom!
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Han, Wat vervelend! Ik denk dat je het beste advies kunt vragen bij de huisarts of dermatoloog. Het is lastig dat je hoofdhuid droog is, maar je haar vet. En omdat wij niet met onze eigen ogen jouw haar kunnen zien, is het dan ook moeilijk om advies te geven. Zeker als je ook nog eens een parfum allergie hebt... Ik heb een aantal van onze parfumvrije shampoos bekeken. Dit zijn voornamelijk natuurlijke shampoos en niet gericht op een bepaald haartype (zoals vet haar). Wel heeft een van deze shampoos, de Mas Newen Lemongrass Shampoo, een positieve review van iemand die van haar hoofdhuidproblemen af is gekomen. Het is dus zeker het proberen waard! https://www.haarpro.nl/mas-newen-lemongrass-shampoo.html Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
W.J.
Bezig met laden...
Hallo, ik zit met een specifieke oorzaak van vet haar. Door medicijn gebruik op hoofdhuid wordt mijn hoofdhaar heel vet. Het blijft vet zelfs na het tot wel 5x opnieuw shamponeren. Kan je hier iets voor bedenken?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi, Wat ontzettend vervelend! Ik denk helaas dat dit probleem niet volledig te verhelpen is, omdat het door medicijngebruik komt. Maar heb je een van de shampoos uit dit blog al geprobeerd? Ik denk dat de Solv-X shampoo van Mediceuticals het beste bij jouw haartype past. Daarnaast zou je er wel op kunnen letten dat je jouw haar zo min mogelijk triggert. Zo voorkom je dat het snel vet wordt. Denk hierbij aan: - Maak regelmatig je haarborstel schoon. Zeker als je je haar borstelt met een stylingproduct in, blijft dit allemaal in je borstel en veroorzaakt dit snel vet haar. - Gebruik een siliconen hoofdhuid borstel om je hoofdhuid echt goed te reinigen en build-up te voorkomen (https://www.haarpro.nl/hairstyling-tools/haarborstel/hoofdhuid-massage-borstels.html) - Wil je het wassen van je haar nog nét iets langer uitstellen? Gebruik dan een droogshampoo (https://www.haarpro.nl/haarproducten/verzorgen/droogshampoo.html) Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Patrycja Rewers
Bezig met laden...
goedenavond, ik heb heel veel last van vettig haar maar alleen boven op me hoofd bij me scheiding. Al een paar uurtjes na het wassen word het vettig maar derest van me haar blijft wel tot 4 dagen normaal. heeft u tips?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Patrycja, Wat vervelend dat het zo snel vet wordt. Het kan al helpen om een goede shampoo tegen vet haar te gebruiken, zoals in het blog uitgelegd. Een aantal andere tips; - Gebruik geen haarproducten, zoals conditioner of stylingproducten, bij je hoofdhuid in de buurt. - Maak je haarborstel regelmatig schoon. In je haarborstel zitten namelijk veel huidschilfters, producten etc. en dit veroorzaakt een vette hoofdhuid. - Ga zo min mogelijk met je handen door je haar heen - Gebruik een hoofdhuid massage borstel bij het wassen van je haar. Dit helpt bij het verwijderen van build-up, productresten op je hoofdhuid (https://www.haarpro.nl/hairstyling-tools/haarborstel/hoofdhuid-massage-borstels.html). - Gebruik droogshampoo om het wassen nog een dagje langer uit te kunnen stellen. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Marielle
Bezig met laden...
Goedemorgen, Is 1 van deze shampoos ook geschikt voor een kind van 5 met berg? Ik hoop met een shampoo tegen vet de berg te bestrijden..
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Marielle, In principe hebben alleen kindjes tot 1 jaar berg. Misschien heeft jouw kindje van 5 jaar last van seborroïsch eczeem? In dit geval zou de shampoo van Mas Newen hopelijk een oplossing kunnen bieden. Dit is een natuurlijke shampoo waar veel mensen met seborroïsch eczeem goede ervaringen mee hebben: https://www.haarpro.nl/mas-newen-lemongrass-shampoo.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Julia
Bezig met laden...
Hebben jullie ook een shampoo tegen vette hoofdhuid specifiek voor krullen?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Julia, Ja hoor die zijn er ook. Bijvoorbeeld deze: - https://www.haarpro.nl/biocosme-ellethic-pure-purifying-shampoo-bar.html - https://www.haarpro.nl/giovanni-golden-wheat-deep-cleanse-shampoo.html Deze shampoos zijn ook CG vriendelijk. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Amber Reeskamp
Bezig met laden...
Hallo, welke zilvershampoo raden jullie aan bij haar dat snel vet wordt? En snel bedoel ik een paar uur na het douchen al. Dan vooral aan de voorkant/bovenkant
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Amber, Wat je zou kunnen doen is de Boucleme Colour Toning Drops gebruiken: https://www.haarpro.nl/boucleme-colour-toning-drops.html. Door een paar druppels toe te voegen aan je shampoo of conditioner, maak je je eigen zilverproduct. Ideaal! Je zou dan dus een shampoo tegen vet haar uit dit blog kunnen kiezen en daar de Colour Toning Drops aan toe kunnen voegen. Ik raad je daarnaast wel aan om de oorzaak van je vette haar te zoeken. Een paar uur na het douchen is wel heel erg snel.... Misschien gebruik je een vieze haarborstel, ga je veel met je handen door je haar of gebruik je stylingproducten te dicht bij je hoofdhuid? Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Rachell
Bezig met laden...
Hoi, Ik heb maanden terug een qiqi vega treatment gehad. Dit is een keratine treatment, waarvan ze zeggen dat het permanent is (totdat je haar uitgroeit) Sinds een paar dagen is mijn haar nu heel vettig. Terwijl, als ik mijn haar onder de kraan doe, het heel droog aanvoelt. Ook klontert mijn haar heel erg samen. Het haar hangt dus niet allemaal 'los' van elkaar. Ook is mijn haar heel 'zwaar' nu Kan je mij vertellen welke shampoos (en eventueel conditioner) plus hittebescherming ik het beste kan gebruiken? Ik heb de treatment erbij vermeld omdat dat wellicht ook belangrijk is om te weten. Alvast bedankt! Groet, Rachell
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Rachell, Wat vervelend dat je haar daar zo op gereageerd heeft! Ik adviseer je om terug te gaan naar de kapper (waar je het treatment hebt laten doen) en hen om advies te vragen. Zij weten precies wat zij gebruikt hebben en hoe je dit het beste op kunt lossen. Succes! Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Sienia van Bergen
Bezig met laden...
Hallo Ik ben in juni geopereerd verwijdering van baarmoeder etc. Ik zat al.in de overgang maar sindsdien is mijn haar zo slap en futloos vreselijk . Had al snel vet haar ik herken het van de tijd dat ik bevallen ben . Ik gebruik nu afwisselend een zilver shampoo (heb natuurlijk blond haar ) en een shampoo met dode zee zout voor een geïrriteerde hoofdhuid . En tussendoor een droogshampoo. Was om de dag mijn haar heb een baan waarbij ik echt niet met een vette haardos kan gaan staan
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Sienia, Wat vervelend dat je haar zoveel veranderd is. Welke producten/merken gebruik jij momenteel precies? Dat helpt ons om een beter advies te geven. Groetjes, Sharon van Haarpro.nl
Sylvia van Driel
Bezig met laden...
Ik gebruik de Maria Nila volume, na de 1eerste wasdag moet ik mijn haar al wassen. Heb zelf lang fijn/middel haar, en is geverfd. Is het misschien beter om een andere shampoo enz te gebruiken? Kunt u mij daarbij helpen?
Isabella van Haapro.nl
Bezig met laden...
Hi Sylvia vervelend dat je zo snel al weer je haar moet wassen. Kan het zijn je deze shampoo al een langere tijd gebruikt? Je haar en huid kunnen gewend raken aan de shampoo, hierdoor kan hij minder goed werken. Ook zou je eens kunnen proberen ( als je dat niet al doet) om je haar 2x t wassen. De eerste keer is om te reinigen en de tweede keer om te verzorgen. Tot slot kan het zo zijn dat de volume Shampoo van Maria Nila gewoon niet werkt voor jou. In de onderstaande link vind je andere volume shampoo's die hopelijk wel voor jou werken. https://www.haarpro.nl/haarproducten/verzorgen/shampoo.html?haartype=223 Groetjes, Isabella van Haarpro.nl
Marcelle
Bezig met laden...
Me dochter van 15 gebruikt kyklos shampoo van jean paul myne (geadviseerd door de kapper) en na het wassen en drogen voelt het alweer vet aan. Ze wast 2x per week en spoelt het goed uit. Ik heb dit zelf namelijk gedaan en gebruikt alleen condisiner in de puntjes. Kan je haar adviseren
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Marcelle, Wat vervelend dat je dochter zo last heeft van vet haar. Een van de reden dat haar haar zo snel vet word kan zijn, de leeftijd. In de pubertijd vind er namelijk nogal wat verandering plaats in het hormoonhuishouden. Hierdoor is er een grote kans dat er sprak is van een toename van de talgproductie waardoor haar haar dus sneller vet wordt. Belangrijk is dus dat ze een shampoo gebruikt die het haar goed reinigt en dat ze tijdens het wassen niet heel hard over haar hoofdhuid gaat. Dit stimuleert de talg kliertjes namelijk om extra talg aan te maken. Ook is het goed om het haar in 1 wasbeurt 2x te wassen om er zeker van te zijn dat het haar echt schoon is. Verder is het belangrijk om niet al te veel met de handen door het haar te gaan en het niet te vaak te wassen. Boven in dit blog worden een aantal shampoos genoemd die prettig zijn voor vet haar plus nog een aantal dingen waar je rekenen mee kunt houden. Groetjes, Isabella van Haarpro.nl
Florence vqn den Bos
Bezig met laden...
Hallo, Ik heb zo veel shampoos gebruikt of ik krijg kurk droge haren of jeuk Of er komen viezigheid in mijn borstel bij het borstelen. Ik heb ook shampoos gebruikt zonder sulfaten, maar daar blijven resten shampoo achter. Ik gebruik nu kerastase shampoo Maar na een tijd krijg ik weer jeuk en viezigheid in mijn borstel zou het aan de shampoo of douche liggen of water met te veel kalk of de condicioner Wat is er aan de hand?? Wat tegen te doen. Ik word er zat van, en word ik somber van negatief wil mooi lang schoon haar hebben. Nu jeuk en viezigheid in kam of borstel Shampoo probeer ik altijd goed uit te spoelen. Wat is te lang en te kort wassen? Groet Florence van den Bos
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Florance, Wat vervelend dat je nog niet echt een fijne shampoo hebt gevonden zeg. De viezigheid die je benoemd kunnen verschillende dingen zijn waaronder schilfertjes . Mocht dit het geval zijn zou ik je willen adviseren om eens te kijken naar de shampoo's van mediceutical's. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de hoofdhuid. https://www.haarpro.nl/merken/mediceuticals.html Mocht dit niet het geval zijn zou het kunnen zijn dat dat het restjes van product zijn. Ik weet niet of je bijvoorbeeld iets van gel of haarlak gebruikt? Als je dit namelijk in je haar hebt zitten en je borstelt het uit dan kunnen er ook een soort stukjes/schilfertjes ontstaan. In dit geval kun je het beste een clarifying shampoo gebruiken. Deze reinigt het haar grondig en verwijderd dus eventuele schilfertjes. https://www.haarpro.nl/catalogsearch/result/?q=clarifying+shampoo Het beste is om je haar 2x te wassen. De 1e keer was je om te reinigen en de 2e keer was je om te verzorgen. Je kunt hierbij een scalp brush gebruiken mocht je dit prettig vinden. Dit is erg goed voor de hoofdhuid en heeft een ontspannende werking. https://www.haarpro.nl/catalogsearch/result/?q=hoofdhuid+borstel Groetjes Isabella van Haarpro.nl
Ryanne
Bezig met laden...
Goedenavond Ik heb de indola-cleansing-shampoo bij jullie gekocht. Ik twijfel ren beetje of deze shampoo echt wel vrij is van parabenen etc. Keratine is toch ook niet echt natuurlijk? Of vergis ik me? Ik wil graag een zo natuurlijk mogelijke shampoo zodat m'n hoofdhuid rustiger kan worden en ik uiteindelijk minder vaak m'n haar moet wassen omdat het zo vet is. Ik hoor het graag Ryanne Heijting
Chantal van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Ryanne, Begrijpelijk dat je het beste wil voor jouw haar en hoofdhuid! De Indola Cleansing Shampoo is inderdaad vrij van parabenen. Keratine is geen parabeen. Het is een eiwit en lichaamseigen stof en kan daarom absoluut geen kwaad. Je haar bevat van nature ook keratine. Als je een fijne shampoo wil om vet haar te voorkomen en te verminderen, dan heb je zeker een goede keuze gemaakt. Wanneer je een nieuwe shampoo gaat gebruiken moet je hoofdhuid daar vaak wel even aan wennen. Daardoor kan het in eerste instantie lijken alsof je niet meteen verbetering ziet. Geef het wat tijd en hopelijk heb je dan snel het gewenste resultaat! Groetjes, Chantal van Haarpro.nl
Jolien Vanschoenwinkel
Bezig met laden...
Hallo, ik ben op zoek naar een shampoo voor vettig geblondeerd haar (met drogere lengtes). Van de meeste shampoos voor vet haar, wordt mijn haar 1 grote knoop. Zelfs met een shampoo die goed zou zijn voor vettig wortels, maar droge lengtes. Welke shampoo zouden jullie hier voor aanraden? Groetjes, Jolien
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Jolien, Vervelend dat je nog niet de juiste producten hebt gevonden. Je zou eens naar dit blog kunnen kijken: https://www.haarpro.nl/blog/droog-en-vet-haar-tegelijkertijd-kan-dat. Ook zou je kunnen kijken of het voor je werkt om je hoofdhuid 1x per week te behandelen: https://www.haarpro.nl/kerastase-fusio-scrub-energisant-250ml https://www.haarpro.nl/ouidad-heavy-lifting-bubbling-scalp-mask Groetjes, Isabella van Haarpro.nl
Alyssia Aerenhouts
Bezig met laden...
Hallo, na het wassen van men haar met shampoo blijft mijn haar er vettig en gevoelig uitzien ik zoek een goede en betaalbare shampoo alstublieft help me ?
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Alyssia, Wat vervelend dat je je haar niet goed schoon krijgt. Dat je haar nog vettig blijft kan met verschillende dingen te maken hebben. Zo kan het zijn dat je je shampoo of conditioner niet goed uitspoelt waardoor je haar dus weer vettig word. Ook kan het zijn dat je de hoofdhuid misschien te hard wast, hierdoor activeer je de talgklieren om weer vet aan te maken. Enkele shampoo's die je zou kunnen proberen: Matrix Biolage ScalpSync Cooling Mint Shampoo https://www.haarpro.nl/matrix-biolage-cooling-mint-shampoo-250ml L'Oreal Serie Expert Scalp Advanced Anti-Oiliness Shampoo https://www.haarpro.nl/l-oreal-serie-expert-scalp-advanced-anti-oiliness-shampoo Let wel op dat niet alles voor iedereen werkt. Daarom zou ik je ook zou ik willen adviseren om eens langs de huisarts te gaan. Het 'probleem' kan namelijk ook van binnen uit afkomstig zijn. Groetjes Isabella van Haarpro.nl
Belinda
Bezig met laden...
Goedemiddag mijn dochter heeft meteen na het wassen vanaf haar nek naar beneden toe vet haar. Wat kunnen we doen
Isabella van Haarpro
Bezig met laden...
Hi Belinda, Vervelend dat jouw dochter hier zo'n last van heeft. Mocht zij in de pubertijd zitten dan zou dit de oorzaak kunnen zijn. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat zij haar haren niet goed wast. Belangrijk is dat het haar 2x goed met shampoo gewassen word, ook is het erg belangrijk om zowel de shampoo als de conditioner goed uit te spoelen. Doe je dit niet? Dan kan het haar meteen al weer vettig worden. Een andere goede tip is om het haar droog te föhnen. Het haar ligt dan minder plat op het hoofd en wordt daarom minder snel vet. Ik hoop dat jullie iets hebben aan dit blog en deze tips! Groetjes, Isabella van Haarpro.nl