Welke stylingtool past het beste bij mij? (+ extra stylingtips!)

Krultangen met keramische platen, föhns met én zonder ionen….  Er is zoveel keuze! Weet jij door het enorme aanbod aan verschillende tools niet meer waar je het zoeken moet? In dit blog vertellen we je alles over welke stylingtool het beste bij jouw haar past én geven we je wat extra stylingtrucjes. 

Wat zijn jouw wensen en behoeftes?

‘Ik wil snel de deur uit kunnen!’

Spring jij ’s ochtends altijd even snel onder de douche, maar moet je vervolgens uren wachten tot je haar droog is…. Irritant! Een föhn is daar natuurlijk de oplossing voor. Belangrijk is dat je kiest voor een föhn van rond de 2000 watt, deze zijn erg krachtig waardoor je de kortste droogtijd hebt. 

Wanneer je de föhn alleen nodig hebt om je haar snel te kunnen drogen, hoef je er niet te veel functies en accessoires bij te hebben. Alleen als je krullen hebt, is een diffuser belangrijk, dit omdat de krullen dan in de juiste vorm opdrogen. 

Een föhn met ionentechnologie is fijn wanneer je last hebt van pluizend haar. Deze föhns stralen negatieve ionen waardoor je haar niet statisch wordt, minder pluist en mooi gaat glanzen.

Onze toppers:


Extra tips:

 • Föhn je haar niet in de badkamer waar je net gedoucht hebt. Vaak is de lucht daar nog zo vochtig dat het drogen van je haar langer duurt.
 • Laat je haar eerst nog even aan de lucht drogen. Je kunt dan ondertussen nog andere dingen doen zoals ontbijten of je tas inpakken. Ga het daarna föhnen en stop, voor het mooiste resultaat, pas wanneer het 100% droog is. 
 • Gebruik een Blow Dry spray, deze biedt niet alleen hittebescherming maar zorgt ook vaak voor een korte droogtijd. Bekijk bijvoorbeeld deze van Maria Nila

'Ik houd van een coupe à la Beyonce’

Oke misschien niet helemaal dé coupe van Beyonce, want die wisselt bijna dagelijks. Maar met een krulborstel creëer je veel volume en een prachtige slag. Een krulborstel wordt ook wel een föhnborstel genoemd, het is een borstel en föhn ineen. Hierdoor is het makkelijk om verschillende stijlen te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld je haar naar binnen of naar buiten borstelen. 

Ga voor de meest veelzijdige krulborstel door er een te kiezen met meerdere opzetstukken en functies. Houd wel rekening met de omtrek van het opzetstuk. Wanneer je een brede borstel hebt, is dit niet geschikt voor kort haar omdat je je haar hier dan niet goed omheen kunt draaien. 

Let er ook altijd op dat de borstel een meedraaiend snoer heeft, anders word je bewegingsvrijheid erg beperkt en dat is onhandig. 


Onze toppers:

Let op wanneer je op zoek gaat; er zijn ook föhnborstels die niet elektrisch zijn. 

 
Extra tips:

 • Breng voordat je de borstel gaat gebruiken eerst een mousse of spray met heat protection aan. Zo zorg je voor bescherming én hold. Bijvoorbeeld deze van KMS
 • Gebruik de föhnborstel niet op kletsnat haar! Op vochtig haar kan het wel. 
 • Wil je meer volume? Draai de borstel naar binnen toe. Wil je meer krul? Draai de borstel naar buiten toe. 

 

Welke stylingtool past het beste bij mij? (+ extra stylingtips!)

'Ik wil krullen!’

Een bos met mooie, volle krullen. Dat willen we allemaal wel toch? Ben je hier niet mee gezegend, dan kan je altijd de krultang erbij pakken. En met het juiste materiaal, de juiste producten én techniek is die krullenbos makkelijk te creëren.

Krultangen hebben verschillende afmetingen. Hoe groot wil je je krullen hebben?
Grote krullen – 25mm of groter
Gemiddelde krullen – 15 tot 24mm
Kleine krullen – 12mm of kleiner

Wanneer je dit wilt afwisselen, kun je gaan voor een krultang met meerdere opzetstukken. Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor een krultang met of zonder klem. Een klem kan handig zijn, maar kan soms ook een afdruk op je haar achterlaten.

Je haartype bepaalt de juiste temperatuur van de krultang. Beschadigd haar mag niet te heet worden (liever niet boven de 180 graden), maar voor dik haar moet de krultang juist wel goed heet kunnen worden. Om uit te kunnen proberen wat voor jouw haar werkt, is het fijn om een krultang te hebben waarbij je de temperatuur aan kunt passen. Maar let op! Zorg dat de tang niet té heet staat, anders eindig je net als dit meisje...


Onze toppers:

 
Extra tips:

 • Ook bij het gebruik van een krultang geldt: zorg voor een goede basis! Dit product van CHI zorgt voor heat protection en hold. 
 • Richt de krultang zo dat de krullen van je gezicht af draaien. Zo krijg je meer volume.
 • Laat je krullen eerst altijd goed afkoelen. Schud ze dan voorzichtig los met je vingers en breng eventueel nog een stylingproduct aan. Houd je meer van zachte krullen? Dan kun je je haar voorzichtig door borstelen.

 

'Ik wil het steiler dan steil’

Voor jou geen bos met wilde krullen, maar steil haar. Deze look is altijd goed en voorkomt eigenwijze plukjes. Maar hoe vind je nou een stijltang die zelfs de meest eigenwijze haren steil krijgt?

Ten eerste hangt dit heel erg af van de temperatuur. Maar ook bij een stijltang bepaalt je haartype de juiste temperatuur. Dus laat beschadigd haar niet te heet worden! Zoek een stijltang waarbij je temperatuur zelf in kunt stellen.

Ben je van plan om de tang vaak te gebruiken? Ga dan voor een stijltang met volledig keramische platen. De warmte wordt hierdoor goed verdeeld, je haar beter beschermd én de platen slijten niet zo snel. Wanneer je het niet zo vaak gaat steilen is alleen een keramische coating voldoende. Dit is goedkoper, maar je stijltang zal vaker aan vervanging toe zijn. Of het uiteindelijk dus ook goedkoper is, kan je je afvragen

Onze toppers:

 
Extra tips:

 • Gebruik de stijltang nóóit op vochtig haar! Zorg er altijd voor dat het 100% droog is en dus ook dat het stylingproduct goed is ingetrokken.
 • Borstel je haar voor het steilen goed door. Het wordt hierdoor alvast een stukje steiler en dus zal het steilen sneller en makkelijker gaan.
 • Ook bij het gebruik van een stijtang geldt: zorg voor een goede basis! Dit product van Biosilk is erg fijn! 
 • Houd de stijltang niet te lang op dezelfde plek. Je beschadigt hier niet alleen je haar mee, je veroorzaakt ook een lelijke knik.

 

Is het al duidelijker geworden welke stylingtool het beste bij jou en je haar past? Shop dan hier de tools:

Shop FöhnsShop FöhnborstelsShop KrultangenShop stijltangen

 

Mocht je nog vragen hebben of advies willen, neem dan contact met ons op via service@haarpro.nl. 

Tot de volgende!
Sharon van Haarpro.nl