Wat zijn de beste conditioners tegen vet haar?

Bezig met laden...
Wat zijn de beste conditioners tegen vet haar?

Leestijd: 4 minuten

Vet haar, wat is het vervelend! Gelukkig kan je vet haar wel verminderen en voorkomen. Hierbij is het ontzettend belangrijk om eerst terug te gaan naar de basis. Al eerder schreven wij over de beste shampoos tegen vet haar. Maar een conditioner kan in de basisverzorging natuurlijk niet ontbreken! Daarom heb ik voor jullie ook de beste conditioners tegen vet haar op een rijtje gezet.

Wat zijn de beste conditioners tegen vet haar?

Dit wil je weten over vet haar

Vet haar is een onderwerp dat vaak in ons blog wordt besproken. Het is belangrijk dat je weet hoe vet haar ontstaat zodat je de juiste stappen kunt ondernemen om vet haar te voorkomen. In het blog ‘Hoe ontstaat vet haar & hoe voorkomen?’ lees je alles over de oorzaken.

Begin bij de basis, een shampoo!

De basisverzorging van het haar bestaat uit in ieder geval een shampoo en een conditioner. Deze moet passen bij jouw haartype, in het geval van vet haar wil je bijvoorbeeld shampoos met siliconen vermijden. Siliconen kunnen zich opstapelen in het haar. Wanneer je het haar vervolgens niet goed reinigt, zal het haar sneller vet worden. Maar dit is niet het enige waar je op moet letten. Waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van een shampoo tegen vet haar lees je in het blog ‘Wat zijn de beste shampoos tegen vet haar?’.

Gebruik altijd een conditioner speciaal voor vet haar

Naast een shampoo maakt een conditioner ook deel uit van de basisverzorging van het haar. In dit blog gaan we het hebben over de beste conditioners tegen vet haar, maar niet zonder eerst uit te leggen waarom het haar een conditioner nodig heeft.

Het heeft allemaal te maken met de buitenste laag van het haar, de haarschubben. Tijdens het wassen van het haar met een shampoo gaan de haarschubben openstaan. Dat is heel handig, want zo kan je het vuil uit het haar spoelen. Openstaande haarschubben zijn echter ook heel kwetsbaar als deze niet weer worden gesloten. Slijtage van deze schubben zorgt o.a. voor beschadigd haar. Conclusie, die haarschubben wil je weer gesloten hebben! En dit is waarom je haar een conditioner nodig heeft!

De standaard conditioner vs. een conditioner tegen vet haar

Gebruik je al wel een conditioner, maar geen conditioner speciaal tegen vet haar? Dan zal ik je vertellen waarom je dat beter wel kunt doen. Conditioners tegen vet haar doen wat traditionele conditioners ook doen, maar deze conditioners bevatten meer natuurlijke ingrediënten om de natuurlijke talgproductie niet te verstoren. Conditioners tegen vet haar sluiten de haarschubben en leggen een beschermlaagje om het haar, maar in mindere mate dan bij de normale conditioners.

Is je haar hierdoor minder beschermd? Nee, zeker niet! Het dunnere beschermlaagje heeft wel een ander voordeel; je haar wordt niet verzwaard. Hoe zwaarder het haar, hoe meer stylingproducten je nodig hebt om er volume in te krijgen. Het gebruik van stylingproducten en het aanbrengen hiervan zorgt ervoor dat je talgklieren worden geactiveerd om meer talg (vet) aan te maken. En dat wil je niet!

 

De beste conditioners tegen vet haar

En nu? Voor welke conditioner tegen vet haar ga je? Een conditioner met natuurlijke ingrediënten die het haar beschermt met een dun laagje en dus niet verzwaart. Dit zijn onze 5 aanraders:

1. Joico Joifull Volumizing Conditioner

Joico Joifull Volumizing Conditioner is een conditioner die het haar ontwart en tegelijkertijd niet verzwaart. De conditioner bevat de SmartRelease-technologie, een uniek afgiftesysteem met keratine, arginine en rozenbottelolie. De toevoeging van rozenbottel voegt extra zachtheid en glans toe aan de schubbenlaag.

Ideaal om te combineren met de Joico Joifull Volumizing Shampoo.

Joico Joifull Volumizing Conditioner

 

2. Novex Superfood Passion Fruit and Blueberry Conditioner

De Novex SuperFood Passion Fruit & Blueberry Conditioner hydrateert het haar en kalmeert de hoofdhuid. De conditioner is geschikt voor alle haartypes en ideaal voor het voorkomen van vet haar. De conditioner bevat ingrediënten waaronder passievrucht en bosbessen. Deze ingrediënten zijn rijk aan vitamine B en C en zorgen voor de juiste hydratatie van het haar en de hoofdhuid.

Novex Superfood Passion Fruit and Blueberry Conditioner

 

3. Wella Elements Renewing Conditioner

De Wella Elements Renewing Conditioner is een lichtgewicht, herstellende conditioner. Deze conditioner bevat geen siliconen, is 100% vegan en 95% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, waaronder olijfolie, aloë vera en vitamine E. De conditioner versterkt elke haarvezel van binnenuit en helpt de natuurlijke vitaliteit van het haar en de hoofdhuid te herstellen en beschermen.

Wella Elements Renewing Conditioner

 

4. Mas Newen Rice Bran Conditioner

De Mas Newen Rice Bran Conditioner is 100% natuurlijk en bevat diverse extracten die een positieve invloed hebben op de gezondheid van je haar en hoofdhuid. De olie uit het Indische Laurierblad temt droog en pluizig haar. Alle vitamines van de ingrediënten dringen diep door in de hoofdhuid en maken de haarzakjes sterker. Deze conditioner is CG vriendelijk!

Mas Newen Rice Bran Conditioner

 

5. EVO Normal Persons Daily Conditioner

De EVO Normal Persons Daily Conditioner is geschikt voor normaal tot vet haar. De conditioner helpt product- en talgresten te verwijderen en de balans van de hoofdhuid wordt weer in evenwicht gebracht.

EVO Normal Persons Daily Conditioner  

 

Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze informatie of wil je meer weten over merken en producten? Plaats je vraag in de reacties hieronder en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!

Liefs,

Channa van Haarpro.nl 

 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd