Leestijd: 3 minuten


Krullenbollen herkennen het vast wel; pluizend haar. Dit kan ontzettend vervelend zijn. De ene keer zit je haar perfect, dan heb je hier en daar wat pluis en de andere keer is je haar één grote pluizenboel. Help!

In dit blog delen wij de oorzaken en natuurlijk de oplossingen voor pluizend haar. Lees je verder? 

Wat doen tegen pluis bij krullend haar 

Belangrijk om te weten

Pluizend haar kan veel verschillende oorzaken hebben. In dit blog gaan wij de meest voorkomende oorzaken langs en delen wij de oplossingen die daarbij horen. Maar zoals vaker bij de CG methode, is ieder haartype anders en blijft het een zoektocht.

Probeer alles (voor langere tijd) uit en geef niet zomaar op. 

 

1. Verzorging is de basis

We denken vaak dat pluis ontstaat bij het stylen van je krullen, maar niets is minder waar. Het kan namelijk al misgaan bij de verzorging van je haar. Passen de producten die je nu gebruikt nog wel bij jouw haar?

De oplossing: 

• Doe een final wash om te kijken of de pluis veroorzaakt wordt door build-up

• Gebruik wekelijks of eens per 2 weken een voedend haarmasker

• Proteïne speelt natuurlijk ook een grote rol bij de verzorging van jouw krullen. Misschien krijgt jouw haar wel te veel, te weinig of de verkeerde soort proteïne. Daar lees je in dit blog meer over. 

 

2. Krulbundels vormen 

Krullen zijn meerdere haren die samen met elkaar een bundel maken. Zodra je hier door heen gaat borstelen, verbreek je deze bundels en krijg je allemaal ‘aparte’ haren. Je krullen verdwijnen en je krijgt er pluis voor terug…

De oplossing:

• Borstel je haar niet als het droog is! Of doe dit alleen als je het daarna gaat stylen en dus weer nieuwe krulbundels kan maken. 

• Maak krulbundels met behulp van een Denman borstel.

• Pak deze krulbundels goed in met een stylingproduct. Zo kan er geen pluis meer ontsnappen onder het laagje gel of het andere stylingproduct dat je gebruikt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Praying hands methode. 


Praying hands
Bij Praying hands houd je je handen op elkaar alsof je, zoals de naam al zegt, aan het bidden bent. Je brengt het product aan op je handpalmen en 'schuift' zo over je haar heen.
 

3. Drogen maar!

Er zijn veel verschillende manieren om je haar te drogen. Misschien doe jij dat momenteel wel op een manier die eigenlijk niet zo goed bij je haar past. Of stap jij veel te snel naar buiten, terwijl je haar nog niet voldoende gedroogd is. 

De oplossing: 

• Gebruik een microvezel handdoek voor het drogen van je haar. Deze stof voorkomt beschadigd en pluizend haar en is dus veel beter dan een gebruikelijke katoenen handdoek!

• Föhn je haar op de juiste manier, om zo veel mogelijk pluis te voorkomen. Hoe je dat precies doet, lees je in dit blog over Hoe moet je je krullen föhnen

• Zit NOOIT tussendoor aan je haar als het nog niet 100% droog is. Ik weet het, het liefst scrunch je af en toe nog even, maar geloof me, dat gaat pluis veroorzaken. 

 

4. Slapen als een roosje 

Het is niet gek om na een nacht slapen wakker te worden met veel pluis. Je haar beweegt alle kanten op en het schuurt over je katoenen kussen heen en weer. Gelukkig zijn daar makkelijke oplossingen om te slapen met krullen:

De oplossing: 

• Draag je haar vast tijdens het slapen. Dit kan je doen door het in een vlecht of pineapple knot te dragen. Gebruik hierbij een scrunchie om je haar niet te beschadigen. 

• Slaap op een satijnen stof, zoals een kussensloop of een bonnet. 


Pineapple knot
Een pineapple knot houdt je haren bij elkaar tijdens het slapen. 
 

Producten uit dit blog

Deze producten helpen jou bij het voorkomen en bestrijden van pluis! 

Final washDenman brushThe Hair Towel Microvezel handdoek
Satijnen kussensloopGelScrunhie

 

Tenslotte 

Vergeet niet dat een klein beetje pluis nou eenmaal bij krullen hoort. En hey, bekijk het eens positief; pluis zorgt wel voor meer volume ;)


Heb jij vaak last van pluizend haar?Liefs, 

Sharon van Haarpro.nl