Wanneer leave-in conditioner voor krullen gebruiken?

Bezig met laden...
Wanneer leave-in conditioner voor krullen gebruiken?

Leestijd: 4 minuten 

 

leave in conditioner krullen  

Als je eenmaal bekend bent met de CG methode, dan heb je ook vast weleens van een leave-in conditioner gehoord. Dit wordt vaak aangeraden om te gaan gebruiken, maar is niet voor iedere krullenbol geschikt. Daarom ga ik je in dit blog alles vertellen over leave-in conditioner voor krullen. Lees je verder?

 

Wat is een leave-in conditioner?

Een leave-in conditioner lijkt op een ‘normale’ conditioner. Je brengt het na het wassen aan op handdoek droog haar, vóórdat je het gaat stylen. Je haar wordt gevoed, gehydrateerd en de haarschubben worden gesloten zodat je haar doorkambaar, zacht, glanzend én pluisvrij wordt.

Een leave-in conditioner spoel je, zoals de naam eigenlijk al zegt, niet uit. Daardoor gaat een leave-in conditioner net een stapje verder dan een conditioner. Het heeft een langdurige voedende maar ook beschermende werking. Een ander voordeel is dat je een leave-in gemakkelijk als extra verzorging tussen je wasbeurten door kunt gebruiken. 

 

Voordelen leave-in conditioner krullen

• Voedt en hydrateert je haar
• Voorkomt pluis
• Maakt je haar beter doorkambaar
• Zorgt voor zacht en glanzend haar
• Beschermt tegen invloeden van buitenaf

Sommige leave-in conditioners bieden naast bovenstaande voordelen ook nog extra voordelen of hebben op bepaalde producteigenschappen de focus. Zo zijn er detangler leave-in conditioners of leave-in conditioners met een sterke hittebescherming. 

 

Wanneer leave-in conditioner gebruiken?

Krullen zijn over het algemeen behoorlijk droog. Je haar pluist sneller en is breekbaarder dan andere haartypen. Het heeft daarom vaak intensievere verzorging nodig en dat is de reden dat veel krullenbollen een leave-in conditioner gebruiken. Maar zoals ik al eerder aangaf, niet iedereen is daar bij gebaat!

Gebruik jij al een tijdje een leave-in conditioner maar merk je dat je krullen wat slapper zijn geworden of dat je haar er vet uitziet? Dan is leave-in conditioner waarschijnlijk niet geschikt voor jouw haartype, of gebruik jij momenteel een ‘verkeerde’ leave-in. 

Heb jij:

• Beschadigd haar
• Gekleurd haar
• Droog en/of pluizig haar
• Krultype 3 of 4 

Dan heb jij waarschijnlijk baat bij een leave-in conditioner. Maar let op, er zijn helaas geen regels voor het gebruik van een leave-in conditioner voor krullen. Het is, zoals ook altijd bij de CG methode, een kwestie van uitproberen. Misschien heb jij wel beschadigd haar maar werkt een leave-in eigenlijk helemaal niet fijn voor jou en misschien heb jij met jouw krultype 2 juist wel heel veel aan een leave-in. Het kan allemaal ;)

 

lichte leave in conditioner krullen

 

Tip leave-in conditioner uitproberen:

Bij het uitproberen of een leave-in conditioner bij jouw haar past, hoef je niet alleen maar te kijken naar het product zelf. Je kunt ook gaan spelen met de manier van aanbrengen. Bijvoorbeeld:

• Gebruik wat minder of juist wat meer dan normaal
• Gebruik een andere methode, zoals Praying Hands, bij het aanbrengen en verdelen
• Kijk eens naar de combinatie met de andere producten uit je routine. Misschien gaat de leave-in niet zo goed samen met je ‘normale’ conditioner of moet je juist weer meer gel gebruiken
• Breng het aan op heel erg nat of juist wat droger haar
• Meng de leave-in conditioner eens met water voordat je het aanbrengt

Er zijn ook krullenbollen die geen leave-in conditioner gebruiken, maar juist hun ‘normale’ conditioner laten zitten. Voor sommige krullenbollen werkt dit, maar het is niet altijd een goede oplossing. Conditioner is namelijk gemaakt om uit te spoelen. Doe je dit niet, dan kan het dus verzwarend werken. 

 

Leave-in conditioner voor krullen kiezen

Je weet nu dat niet zomaar elke leave-in conditioner voor krullen bij jouw haar zal passen. Maar hoe kies je dan een goede leave-in conditioner uit?

 

1. Proteïne

Allereerst zou je kunnen kijken naar proteïne. Wil je een leave-in conditioner met proteïne of hoeft dit niet? In dit blog kan je daar meer over lezen. 

 

2. Licht of zwaar?

Ook kan je rekening houden met de structuur en ingrediënten van de leave-in conditioner: 

Heb jij dun, en/of slap haar?
Gebruik dan een lichte leave-in conditioner. Denk aan een product in sprayvorm.

Heb jij dik haar?
Dan kan je wat zwaardere leave-in producten gebruiken. De leave-in kan wat meer natuurlijke olie en butters bevatten en dikker zijn van structuur. Deze zitten veelal in tubes of potjes. 

 

3. Producteigenschappen

Lees simpelweg de productomschrijving van de leave-in. Waar ben je naar op zoek? Wil je alleen wat extra verzorging of zoek je ook een leave-in die beschermt tegen de hoge temperatuur van hittetools?  

 

Beste leave-in conditioner krullen 

De beste leave-in conditioner voor krullen? Daar kunnen wij dus geen antwoord op geven, omdat dit voor iedere persoon anders is. Wel kunnen wij natuurlijk een paar leave-in conditioners uitlichten die populair zijn en bij ons veel besteld worden: 

 

Beste leave in conditioner giovanni beste leave in conditioner krullen aunt jackies quench beste leave in conditioner krullen curls blueberry bliss

Bovenstaande producten zijn allemaal leave-in conditioners voor krullen zonder siliconen en CG vriendelijk. 

 

Wat is jouw favoriete leave-in conditioner voor krullen? 

 

 

Liefs, 

Sharon van Haarpro.nl 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd