Krullen volume geven kan heel lastig zijn. Vooral bovenop valt het vaak plat en moet je hard aan de slag om daar volume te krijgen. En als het je dan eenmaal gelukt is, dan krijg je er ook gelijk weer pluis bij. Aargh, zo frustrerend!

In dit blog deel ik onze tips om volume in je krullen te creëren. Lees je snel verder?


volume in je krullen 

 

1. De basis: de juiste producten 

Het begint natuurlijk bij de basis. Om zoveel mogelijk volume te kunnen creëren in je krullen, moet je haar in een gezonde en sterke staat zijn. Kijk goed naar je krultype en kies daar passende producten bij.

Het klinkt misschien heel logisch, maar misschien gebruik jij inmiddels al weer jaren dezelfde producten. Passen die nog wel bij jouw haar? Ga bijvoorbeeld na of jij proteïne nodig hebt of niet.

Houd ook goed in de gaten of je geen build-up hebt. Volume missen bij de aanzet is immers een van de symptomen van build-up ;)

 

2. Omhoog borstelen 

En nee, daar bedoel ik niet touperen mee. Het gaat erom dat je je haar iets omhoog haalt vanaf de hoofdhuid. Dit werkt het beste met een Denman borstel of een vergelijkbare borstel.

Deze techniek voer je uit terwijl je (leave-in) conditioner in je haar hebt of nadat je stylingproducten aan hebt gebracht. Je pakt een pluk haar en haalt vanaf de binnenkant de borstel er doorheen. De achterkant van de borstel ligt dus tegen je hoofdhuid aan, terwijl de pinnen naar buiten steken. Halverwege draai je de borstel een halve slag. Door deze pluk vervolgens los te schudden en te scrunchen, verschijnt er een volumineuze krul! 

Denman brushHair Detangling Brush

 

3. Root clipping

Root clipping is ook een hele fijne en makkelijke manier om je krullen volume te geven. Ik doe dit zelf ook vaak. Er zijn twee soorten haarclipjes die je hiervoor kunt gebruiken: platte of ‘bolle’.

Zorg dat je haar nog nat is en dat je een stylingproduct hebt aangebracht. Pak een pluk haar bij de aanzet en neem een haarclipje. Zet het haarclipje rechtop op de aanzet, zodat je haar omhoog staat terwijl het opdroogt. 

Sibel Curl Line Klemmen Sibel Watergolf Clips

4. Föhn de volume erin 

Tijdens het föhnen kan je ook flink wat volume in je haar krijgen. Hier zijn een aantal trucjes voor:

• Föhn je haar terwijl je met je hoofd op de kop/voorover hangt, zo droogt je haar zonder dat het aan de aanzet ‘plakt’ 

• Til af en toe een flinke pluk haar op en föhn vanaf de aanzet omhoog

• Een platte diffuser met uitstekende pinnen zorgt voor meer volume dan een diepe diffuser (een ‘kommetje’). Dit omdat de pinnen het haar optillen. 

• Gebruik deze pinnen ook om je haar bij de aanzet goed op te tillen en zorg ervoor dat de aanzet 100% droog is

Wil je meer weten over het föhnen van je krullen? Lees dan eens ons blog; ‘hoe moet je je krullen föhnen?’. 

Bellissima FöhnOriginal Best Buy Diffuser For Dreox

 

5. De finishing touch 

Als je haar eenmaal volledig droog is, gaan we er de laatste hand aan leggen. Begin eerst met SOTC; het uitscrunchen van het harde gellaagje dat is ontstaan (gel cast). Dit doe je terwijl je voorover hangt. Hoe minder je de gel cast eruit kneedt, hoe meer definitie en hold. Maar hoe meer je het eruit kneedt, hoe meer volume! Schud je haar los en gooi het weer omhoog.

Nu pak je er nog een volumeproduct en een afrokam bij. Gebruik bijvoorbeeld een volumepoeder voor je krullen of een stevige spray. De afrokam steek je in/onder je haar bij de aanzet. Vervolgens ‘wip’ of schud je het omhoog om je krullen te liften. Dit herhaal je overal waar het nodig is.

Schud je haar nog even heen en weer en táda; een bos vol krullen mét volume!

Sibel afro kam Wella EIMI Sugar Lift -150mlIndola Innova Texture Volumising Powder

 

 

Tenslotte 

Het is even lastig, maar het is dus zeker mogelijk om volume in je krullen te krijgen! Je kent nu de trucjes voor volume in krullend haar.

Ga je hier mee aan de slag? Houd er dan wel rekening mee dat er bij krullen nou eenmaal een beetje pluis hoort, zeker als je ook volume wilt. En pluis is echt niet altijd erg ;)

Heb jij nog andere tips om krullen volume te geven? Deel ze hieronder in de comments 

 

Liefs, 

Sharon