Meer volume in je haar? Check deze tools!

Bezig met laden...
Meer volume in je haar? Check deze tools!

Leestijd: 4 minuten

Hoe zorg ik voor meer volume in mijn haar? Het is een vraag die jullie regelmatig aan ons stellen. En dat is niet gek want wie fijn of dun haar heeft kan vast beamen dat een volumineus kapsel meer uitzondering dan regel is. Toch zijn er genoeg tips & tricks om volume in het haar te creëren. Dit keer bespreek ik een aantal tools waarmee je eenvoudig een volumineus kapsel maakt.

Zo creëer je meer volume in het haar

Volume in je haar brengen kan op heel veel verschillende manieren. Zo is de juiste basisverzorging van het haar heel belangrijk. Maar wist je dat er ook verschillende stylingproducten zijn die je op weg kunnen helpen? Je leest er meer over in het blog ‘Zo creëer je eenvoudig volume in fijn & dun haar!’. In dit blog gaan we het hebben over tools die je kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld al eens geprobeerd volume te creëren met een föhn, krul- of stijltang?

Volume in je haar föhnen

Gebruik je een föhn om je haar te drogen? Dat komt dan goed uit, een föhn is namelijk dé manier om meer volume in je haar te krijgen. Zorg ervoor dat je vóór het föhnen handdoekdroog haar hebt en breng een heat protector aan om het haar te beschermen. Je bent er nu klaar voor om meer volume in het haar te föhnen!

Tip! De TIGI Bed Head Superstar Blow-Dry Lotion is een warmte gevoelige föhnlotion, die je haar maximaal volume geeft. Deze blow-dry lotion is CG vriendelijk!

Föhn met je hoofd omlaag

Om meer volume te krijgen vanaf de wortels adviseer ik om met het hoofd omlaag te föhnen. Is het haar aan de onderkant droog, dan kan je rechtop gaan staan en verder föhnen. Dit doe je door je haar helemaal naar de rechterkant van het hoofd te brengen, dan kan je de wortels en het haar aan de linkerkant föhnen. Doe dit ook nog een keer andersom en je hebt droog haar met extra volume!

Bekijk onze föhns

Gebruik een föhnborstel

Een föhnborstel is een tool die vaak gebruikt wordt tijdens het föhnen. Met deze borstel creëer je meer volume in het haar. Een föhn- of warmteborstel gebruik je bij de haaraanzet om zo meer volume te creëren.

In de bovenstaande video zie je dat er verschillende borstels worden gebruikt. Eigenlijk zijn alle föhnborstels geschikt voor alle haartypes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken bij de aankoop van een föhnborstel, want ook voor jouw haartype is deze geschikt. Het is wel belangrijk om de gewenste diameter vooraf goed te bepalen. De diameter heeft impact op de slag en het volume dat je gaat creëren. Kies je voor een grotere föhnborstel dan maak je daarmee een grove slag, deze borstel is geschikt voor dik en veel haar. Wil je liever kleinere krullen of heb je een ander haartype? Dan is een kleinere föhnborstel aan te raden.

Föhnborstel

Volume met een krultang of krulsets

Een stylingtool zoals een krultang is geschikt voor het maken van… duh krullen! En krullen in het haar zorgen voor meer volume. Een krultang werkt ook heel eenvoudig! Je wikkelt het haar om de krultang, laat de krultang zijn werk doen en je creëert heel eenvoudig meer volume en prachtige krullen.

Let op: zorg dat je de juiste krultang kiest voor jouw haartype. Hoe je de juiste krultang kiest lees je hier!

Krulsets, ook wel haarrollers

Naast de krultang heb je ook de zogenaamde krulsets. Je kent de krulsets misschien wel onder de naam haarrollers. De krulsets zorgen voor krullen, golven en dus volume in het haar. Een krulset verwarm je voor totdat de warmte-indicatoren van kleur veranderen. Zijn de rollers warm genoeg dan plaats je ze in het haar. Zijn de krulrollers weer afgekoeld, verwijder ze dan voorzichtig uit het haar. Het resultaat? Meer volume!

Krulsets

Volume creëren met een stijltang

Meestal wordt een stijltang gebruikt om het haar mooi stijl te maken, maar wist je dat je met een stijltang ook volume in het haar kunt creëren? Meestal stijlen we het haar terwijl het los hangt. Je beweegt de stijltang van boven naar beneden en brengt zo het haar in model. Het resultaat? Slap en recht haar zonder volume. Toch kan je volume creëren! Stijl het haar niet terwijl het los hangt, maar probeer je haar eens te stijlen terwijl je het omhoog houdt. Zodra je het haar weer naar beneden laat vallen heb je glad haar met meer volume bij de haaraanzet. Ps. vergeet ook niet om stylingproducten met voldoende hold te gebruiken zodat je haar de hele dag in model blijft zitten!

Stijltang

Wat is jouw favoriete tool om volume mee te creëren? Laat het weten in de reacties onder dit blog!

Liefs,

Channa van Haarpro.nl

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd