Als jij je haar net hebt laten verven bij de kapper dan wil je daar natuurlijk het liefst zo lang mogelijk plezier van hebben. Een goede tip is om geverfd haar zo min mogelijk te wassen, aangezien de kleur daardoor sneller vervaagt. Maar er is nog iets anders.. heb je al eens gehoord van kleurmaskers? Daarmee houd jij je haarkleur langer mooi! En het is niet alleen geschikt voor gekleurd haar, je kunt er ook op normaal haar perfect mee experimenteren doordat het semipermanent en dus tijdelijk is. Een haarmaker dat naast je haar verzorgen ook je haar kleurt, ideaal!

Wat is een kleurmasker?

Kleurmaskers zijn haarmaskers die pure pigmenten afgeven, terwijl ze het haar intens voeden en verzorgen zoals een conditionerend haarmasker doet. Deze maskers zijn semipermanent en zijn daarom ideaal om je haartint op te frissen, te experimenteren met verschillende haarkleuren of om jouw verfbeurt bij de kapper uit te stellen.

Een kleurmasker versterkt de kleur en zorgt voor een langer behoud van je haarkleur. Het verlies van de kleur door onder andere het wassen van je haar en uv-straling wordt door een kleurmasker gecompenseerd. Sowieso raad ik je aan om je geverfde haar te wassen met producten die ook speciaal geschikt zijn voor gekleurd haar. Deze producten bevatten speciale PH-waardes die je haar beschermen tegen kleurverlies. Gekleurd haar is chemisch behandeld en daarom sneller beschadigd dan niet geverfd haar. Heb jij last van beschadigd haar? Dan is het sowieso verstandig regelmatig een haarmasker te gebruiken om het haar te verzorgen en herstellen.

Wat is het verschil tussen een kleurshampoo en een kleurmasker?

Kleurshampoos hebben over het algemeen niet heel veel verzorgende ingrediënten. Na het gebruik van een kleurshampoo wordt dan ook meestal aangeraden een goede voeding te gebruiken zoals een conditioner of haarmasker. Het grote verschil tussen dit type shampoos en kleurmaskers is dus dat kleurmaskers die verzorgende ingrediënten wel bevatten. 

Welke kleur kies jij?

Bepalen welke kleur jij graag wilt of nodig hebt kan soms nog wel lastig zijn. Het leuke aan kleurmaskers is dat je kunt experimenteren met andere tinten of bijvoorbeeld leuke trends. Bevalt de kleur je niet? Geen zorgen! Dan is na ongeveer 2-3 wasbeurten de kleur weer uit je haar.

Kleurmaskers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren én geschikt voor verschillende haarkleuren. Kijk bij het aanschaffen van een kleurmasker goed voor welke haarkleur het geschikt is. Lichte kleuren zullen bijvoorbeeld niet pakken op donker haar, daar zijn kleurmaskers te zwak voor. Mocht je een lichte haarkleur hebben dan kun je er dus ook vanuit gaan dat het effect van een kleurmasker vele malen beter zichtbaar is.

Onthoud wel goed dat het om een semipermanente kleuring gaat en het effect dus echt verschilt met het resultaat dat je krijgt door haarverf! De kleur resultaten zijn afhankelijk van de ondergrond en kwaliteit van het haar. Heb je hier nog vragen over dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Kleurmaskers voor blond, geblondeerd en grijs haar

Blond, geblondeerd en grijs haar hebben behoefte aan een speciale verzorging. Deze haarkleuren zijn namelijk geneigd sneller een andere kleurtoon te krijgen, denk aan gele of oranje tonen. Voor deze haarkleuren is het daarom aan te raden producten te gebruiken die ultra-violet bevatten.

De producten uit de Kerastase Blond Absolu lijn bevatten ultra-violet bestanddelen die ervoor zorgen dat deze ongewenste tonen geneutraliseerd worden. Aan deze lijn is ook een kleurmasker toegevoegd waarmee jij je blonde of grijze haar fris en koel houdt en tegelijkertijd herstelt en hydrateert!

Hoe gebruik je een kleurmasker?

Een kleurmasker kan je net zo vaak gebruiken als een gewoon haarmasker. Het is belangrijk dat je eerst je haar reinigt voordat je het masker aanbrengt. Door het wassen van je haar gaan de haarschubben open staan, waardoor je haar de kleurpigmenten beter zal opnemen. Verdeel het product goed, eventueel met een grove kam. Laat een kleurmasker voor ongeveer 5 tot 10 minuten intrekken voordat je het uitspoelt. 

Gebruik een kleurmasker zo vaak als jij wilt, afhankelijk van hoe lang en vaak jij de kleur wilt verfrissen. Zo kan het zijn dat je een te gekke roze tint eenmalig in je haar wilt of dat je juist wekelijks die gele toon in je blond haar wilt neutraliseren.

Liefs,

Tori van Haarpro.nl