5 tips voor blond of geblondeerd haar!

Bezig met laden...
5 tips voor blond of geblondeerd haar!

Heb jij blond of geblondeerd haar? Wat is het toch lastig om dat goed te verzorgen… Je wilt niet dat het een gele gloed krijgt, maar je wilt het wel goed kunnen reinigen en verzorgen. En wat moet je doen om de kleur op zijn allermooist te laten uitkomen? We vertellen je meer over een aantal belangrijke tips die veel kunnen betekenen voor je blonde of geblondeerde haar!

5 tips voor geblondeerd haar of highlights!   

Tip 1. Begin bij de basis

Het is belangrijk om met de juiste shampoo en conditioner te beginnen, dit is je basis. Anders hebben de styling-producten die je gebruikt ook geen enkele zin en zal de kleur snel vervagen. Gebruik de producten uit een lijn die speciaal op geblondeerd of blond haar gericht is. Een zilvershampoo neutraliseert met zijn blauwe/paarse pigmenten de gele gloed in je blonde haar. Kijk ook naar de ingrediënten van je producten. Voor geblondeerd haar is het beter om sulfaten en alcohol te vermijden. Producten zonder sulfaten reinigen het haar milder en alcohol droogt het haar uit.

Shampoos en conditioners voor blond of geblondeerd haar

1. ECRU New York Luxe Treatment Shampoo 
2. Balmain Illuminating Shampoo Silver Pearl 
3. Inebrya Ice Cream No-Yellow Shampoo 
4. L’Oreal Serie Expert Blondifier Masque 
5. Fudge Clean Blonde Damage Rewind Conditioner 

Tip 2. Gebruik droog-shampoos!

Je weet nu dat het belangrijk is om op de ingrediënten van je haarproducten te letten. Maar ook niet onbelangrijk: was je haar niet te vaak. Door je haar te vaak te wassen, droog je je haar uit en dat komt je blonde haar niet ten goede. Was het dus zo min mogelijk en probeer het zo lang als het kan uit te stellen door een droogshampoo te gebruiken tussen de wasbeurten door. Kijk ook of je misschien wat minder stylingproducten kunt gebruiken, deze laten vaak residuen achter in het haar die voor een vette hoofdhuid zorgen. En, het is even doorbijten máár; spoel je haar af met koud water. Hierdoor sluiten je haarschubben zich en zal je haar meer glanzen.

Droogshampoos voor blond of geblondeerd haar

1. Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones 
2. Philip Kingsley One More Day Dry Shampoo 
3. Label.M Dry Shampoo 
4. Sexy Hair Big Dry Shampoo 
5. I.C.O.N. Texturiz Dry Shampoo

Tip 3. Watch out for the heat

Warmte is funest voor je geblondeerde haar! Dus ga niet te vaak in de zon en blijf niet te lang onder een warme douche. Zo min mogelijk warmte betekent ook; geen warme stylingtools. Maar als je ze dan toch gebruikt, doe het dan goed. Gebruik bijvoorbeeld een föhn met ionen technologie. Ionen zorgen ervoor dat de haarschubben worden gesloten en het vocht ingesloten wordt. Het resultaat? Het haar wordt minder blootgesteld aan de hitte,
droogt minder uit, pluist minder, is minder statisch en glanst meer. Let er bij het föhnen op dat je niet de warmste stand gebruikt. Hoe warmer de lucht, hoe sneller het haar beschadigt. En vergeet niet om altijd een heatprotector te gebruiken!

Haardrogers met ionen en heatprotectors

1. Balmain Paris Professional Fohn
2. Ultron Revolv’it Keramische Krultang 
3. REF Heat Protection Spray Nº 230 
4. ECRU New York Acacia Proteine Oil 
5. Original Best Buy Styleox Hot Brush 

5 tips voor geblondeerd haar of highlights!

Tip 4. Gebruik maskers en haarolie

Blonderen droogt je haar uit en hoe droger je haar, hoe minder mooi het zit; het ziet er dof en beschadigd uit. Het is daarom belangrijk je haar wekelijks (intensief) te verzorgen door een treatment of haarmasker te gebruiken. Een treatment of masker maak je extra krachtig door je haar te bedekken met een badmuts en er vervolgens een warme handdoek omheen te draaien en het een uur of langer te laten intrekken. Geen tijd voor of geen zin in? Korter mag natuurlijk ook. Voeg ook eens af en toe een druppeltje haarolie toe aan je masker of conditioner.

Haarmaskers en haarolie voor blond of geblondeerd haar

1. L’Anza Keratin Healing Oil Masque 
2. Kerastase Masker Elixir Ultime 
3. CHI Luxury Black Seed Oil Black Seed Dry Oil 
4. Ecru New York Acacia Protein Masque
5. I.C.O.N. India Oil 

Tip 5. Wees lief voor je haar

Je geblondeerde haar is kwetsbaar, dus wees extra lief! Laat het niet in aanraking komen met chloor, je haar zal dan groen uitslaan. Is het niet anders? Maak je haar van tevoren nat met kraanwater en spoel het chloorwater ook altijd gelijk uit. Bescherm je haar altijd tegen de zon en wees er voorzichtig mee als het nat is. Droog je haar bijvoorbeeld niet met een
handdoek, maar gebruik een katoenen t-shirt of microvezel doek waarmee je dept of je haar erin wikkelt. Wil je je blonde kleur beter uit laten komen? Gebruik beschermende serums
en stylingsproducten die het haar meer laten glanzen.

Stylingsproducten voor blond of geblondeerd haar

1. L’Oreal Serie Expert Blondifier Blonde Bestie
2. Balmain Shine Spray
3. Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights Brilliance Serum Spray
4. Fudge Style Clean Blonde Violet Xpander Foam
5. Matrix Total Results Brass Off Blonde Threesome Cream 

Wij hopen dat je veel gaat hebben aan onze tips! Mocht je nog vragen hebben of advies willen. Neem dan contact met ons op via service@haarpro.nl.

Liefs,

Channa van Haarpro

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd