Snot gel  

Snot gel, wat is het en waarom is het zo populair? We weten inmiddels dat Curly Girl’s soms rare dingen doen…. Wassen met Dreft en pluis verminderen met glijmiddel, maar snot in hun haren smeren? Maak je geen zorgen, met snot wordt de sterke haargel van Crème of Nature bedoeld.

In dit blog vertel ik je wat dit product precies is, hoe je het gebruikt en waarom het zo populair is. 

 

Wat is snot gel?

De snot gel is eigenlijk de Crème of Nature Maximum-Hold Styling Snot. Deze haargel bevat Arganolie uit Marokko, dit gaat pluis tegen en geeft een prachtige glans. Daarnaast is hij extra sterk en voorkomt hij pluizende babyhaartjes. De gel is vrij van sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol, minerale oliën en wax en is dus CG vriendelijk. 

 

Waarom is de snot gel zo populair?

Maar waarom is nou juist die gel dan zo populair? 

Crème of Nature Snot gel ingrediënten

“Aqua/Water /Eau, PVP, Glycerine, PEG-4, Xanthan Gum, Carbomer, Argania Spinosa Kernel Oil, Hydroxyethylcellulose, Caprylyl Glycol, Aminomethyl Propanol, Parfum (Fragrance), Citronellol, Geraniol, Limonene, Linallol, Phenoxyethanol, Yellow 5 (CI 19140), Red 40 (CI 16035)”

Als we kijken naar de ingrediënten is dit een goede gel. Laten we het eens uitpluizen:

• Water
De basis van gel is altijd water, alcohol of een combinatie daarvan. Wij als CG’ers willen natuurlijk geen uitdrogende alcohol zien, maar gelukkig is water hier de basis. Top!

• PVP
Als tweede ingrediënt bevat snot PVP. PVP is een van de allerbeste polymeren die er bestaan. Polymeren zijn nodig in gel omdat deze zorgen voor clumps en houvast. Zodra het water opdroogt, wordt er een gel cast gevormd. PVP is wateroplosbaar, dus veroorzaakt geen build-up.

• Glycerine
Glycerine zorgt ervoor dat je haar vocht vasthoudt. Bij de juiste luchtvochtigheid zal glycerine zelfs vocht uit de lucht trekken om zo haar je hele dag gehydrateerd te houden. 

• PEG-4
Heeft verschillende werkingen, maar wordt meestal gebruikt als bindmiddel.

• Argania Spinosa Kernel Oil
De Arganolie heeft een verzorgende werking, voorkomt pluis en zorgt voor een prachtige glans.

• Xanthan Gum, Carbomer, Hydroxyethylcellulose
Dit zijn ook allemaal polymeren en zorgen dus voor de werking van een gel.

• Caprylyl Glycol
Dit is zowel een humectant (net zoals Glycerine), als een conserveringsmiddel.

• Aminomethyl Propanol
Dit ingrediënt zorgt voor een juiste pH waarde. En waarom dat zo belangrijk is, lees je in dit blog.

• Parfum (Fragrance), Citronellol, Geraniol, Limonene, Linallol, Yellow 5 (CI 19140), Red 40 (CI 16035)
Dit zijn de kleur- en geurstoffen die zijn toegevoegd om de gel fijner in gebruik te maken; een mooi kleurtje en een lekkere geur! De geur is daarom ook niet zo chemisch als de meeste gels. Hij ruikt wat zoetig en kruidig, maar is zeker niet overheersend.

• Phenoxyethanol
Een conserveringsmiddel, dit is nodig om de gel langer te kunnen bewaren

Ingrediënten staan altijd op volgorde van aanwezigheid. Je ziet dus dat er van de belangrijkste ingrediënten (water en PVP) het meeste in zit en van de geur- en kleurstoffen maar heel weinig. Als we kijken naar de ingrediënten van deze gel is het dus niet gek dat hij zo populair is. Hij bevat enkel ingrediënten die echt nodig zijn en voornamelijk veel goede polymeren.

Snot gel in gebruik bij Maureen
Kijk deze prachtige glanzende krullen bij Maureen de Jonge, dankzij Snot (foto met toestemming gebruikt)

Is de snot gel CG?

Zoals je aan de ingrediënten kunt zien, is de snot gel CG vriendelijk. Hij bevat geen sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol, minerale oliën en wax. Nóg een pluspunt dus!

Hoe gebruik je snot gel?

De snot gel werkt net als iedere andere gel: je brengt hem aan op nat of vochtig haar en droogt het. De truc bij deze gel is echter om slechts een heel klein beetje te gebruiken. Zorg dat je een goede cast kunt creëren, laat hem volledig opdrogen en knijp hem vervolgens uit.

Als je deze gel gebruikt, is het belangrijk om te weten hoe je met cast om moet gaan. Wil je hier meer over lezen? Ga dan naar ons blog:
Lees hier alles over gel cast

Is de gel te plakkerig?

Snot is een stevige gel, dus we horen vaak dat mensen hem te plakkerig vinden. Vind jij dit ook? Probeer dan eens een van de volgende tips:

• Gebruik echt maar een héél klein beetje. Een druppel ter grootte van een erwt kan al voldoende zijn. 

• Meng het met een ander product, zoals een cream

• Gebruik de gel alleen op kletsnat haar 

• Meng snot met een beetje warm water en wrijf het tussen je handen wat ‘losser’

Geeft de gel schilfers?

Het kan zijn dat de gel restjes achterlaat in het haar. Hier is gelukkig iets aan te doen:

• Zorg ervoor dat je het echt goed verdeeld over je haar. De gel moet elke krul in kunnen pakken en een laagje vormen. De praying hands methode werkt hier goed voor (lees hier hoe dat werkt) 

• Gebruik niet te veel en breng het verdund aan. Meng het dus eerst met water of een ander product

• Combineer je de gel met een ander product, zoals een cream of een tweede gel? Probeer eerst of deze combinatie wel werkt. Meng een beetje van de producten in je handpalm. Kijk of het wel een mooi mengsel vormt, of dat het juist klonterig of schilferig wordt. 


Creme of nature snot in gebruik bij Lisette
Wauw! Kijk het effect van Snot bij Lisette Vincent (foto met toestemming gebruikt)
 

Snot gel kopen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag zelf de snot gel proberen? Hij is bij ons te koop: 
Snot gel kopen

‘Help, snot is uitverkocht!’
Helaas is de snot gel zó populair, dat hij vaak uitverkocht is. De Crème Of Nature Snot komt uit het buitenland, heeft een lange levertijd en corona werkt ook niet mee ;)

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een vervanger, en die hebben we gevonden! Het is de Aunt Jackie's Slicked Flexible Styling Glue. Deze bevat ook PVP en een natuurlijke olie en heeft daarom hetzelfde effect: een sterke hold en een mooie glans. Ook qua structuur lijkt hij op snot want je hebt er maar weinig van nodig en kunt hem het beste eerst even tussen je handen wrijven. En goed nieuws: ook deze vervanger is CG vriendelijk!

Vervanger snot gel 

 

Zo, je weet nu eindelijk precies waar het over gaat als de krullenbollen het over ‘snot’ hebben! En dankzij deze tips over het gebruik, kan jij er zelf ook mee aan de slag. Misschien wel met de snot gel zelf, misschien wel met de vervanger van Aunt Jackies.


Liefs, 

Sharon van Haarpro.nl

 

P.S. Vergeet niet dat een product natuurlijk altijd anders kan werken bij iemand. Wat voor de een een wondermiddel is, gebruikt de ander het liefst nooit meer. Maar geef het niet na 1 keer gebruiken op; je haar moet wennen en ook de manier van drogen en stylen heeft effect.