Slapen met krullen, hoe doe je dat?

Bezig met laden...
Slapen met krullen, hoe doe je dat?

Je herkent het vast wel: je ging slapen met een prachtige bos krullen en werd wakker met een vogelnest…. Help! Gelukkig zijn er manieren om je haar tijdens het slapen mooi te houden. In dit blog lees je daar alles over, dus krullenbollen opgelet!

Vlecht

 

Hoe slapen met krullen?

Er zijn allerlei manieren om je krullen tijdens het slapen te behouden. Probeer ze uit en ontdek wat voor jou het beste werkt. 

 

1. Pineapple 

Dit is misschien wel de meest bekende techniek onder de krullenbollen: een pineapple. Deze staart plaats je helemaal bovenop je hoofd en je draait je elastiekje maar 1 keer om je haar heen. Voilà je haar lijkt nu op een ananas ;)

Op deze manier worden platte haren en pluis aan de achterkant vermeden en behoud je zoveel mogelijk kruldefinitie. Maak de pineapple trouwens altijd met een scrunchie en niet met een ‘normaal’ haarelastiekje. Zo voorkom je beschadigd haar en vervelende ‘knikken’. 

Is je haar hier te lang voor of wil je het elastiekje er nog eens omheen draaien? Zet dan de uiteindes van je haar eronder vast. Zo heb je dus een losse knot, zo hoog mogelijk bovenop je hoofd. 

Pineapple knot


2. Satijnen stof

Ook populair is slapen op een satijnen of zijden stof. Een katoenen kussensloop kan je haar beschadigen. Hierdoor kan je, ondanks bijvoorbeeld een pineapple, alsnog last hebben van bijvoorbeeld pluis. Satijn voorkomt dat je haar schuurt, waardoor het minder snel afbreekt en pluist. Ook voorkomt het de kans op klitten en knopen.

Je kunt slapen op een satijnen of zijden kussensloop of een bonnet van deze stof dragen. Wij hebben een zijden kussensloop, het voordeel daarvan is dat zijde ook heel goed is voor je huid. Het vermindert niet alleen vet haar, maar ook een vette huid én rimpels. Het voordeel van een bonnet is dan weer dat deze je haar ook gelijk goed bij elkaar houdt.

Psst.. wij hebben zelfs een zijden scrunchie

 

3. Vlecht

Deze manier is vooral fijn voor de wavies onder ons. Door je haar op deze manier bij elkaar te houden zal het minder pluizen en raakt het niet snel in de knoop. Daarnaast zorgt de vlecht voor kruldefinitie. Dit verschilt natuurlijk wel per soort vlecht. Zo zal een Franse vlecht voor meer definitie en volume zorgen dan een losse zijvlecht. 

Slapen met een gel cast

Als jij ’s avonds voor het slapengaan onder de douche stapt, is slapen met cast ook een goede manier om je krullen mooi te houden. Een cast is een hard laagje om je haar heen, dat ontstaat wanneer de gel in je haar volledig is opgedroogd.

Je styled je haar en creëert een gel cast door het te drogen. Een cast herken je aan de ‘knapperige’, harde krullen en sterke hold.  Met cast en al maak je vervolgens een pineapple en ga je slapen. De volgende ochtend scrunch je de cast er weer uit. Het zal niemand opvallen dat jij al een nacht heb geslapen op je krullen!

Meer lezen over gel cast? Lees dan dit blog 

Gel cast krullen  


Extra tips! 

Naast bovenstaande manieren heb ik nog twee tips voor je om je haar mooi te houden tijdens het slapen. Ga pas slapen als je haar 100% droog is. Nat haar is kwetsbaar, dit gaat eerder pluizen en kan zelfs afbreken. Dat wil je niet!

Glijd het haarelastiekje halverwege de nacht altijd alweer uit je haar? Het kan helpen om een Sprunchie te gebruiken bij het maken van een knot, staart of vlecht. Onder de zachte stof van deze scrunchie zit het Original haarelastiek van Invisibobble. Dit zorgt voor een stevige grip, maar voorkomt beschadigingen of knikken in het haar. 

Hoe refreshen na het slapen?

’s Ochtends haal je het elastiekje uit je haar of de bonnet van je hoofd, en dan? Misschien hoef jij je haar alleen nog even wat los te schudden, maar het kan ook zijn dat er meer nodig is.

1. Schud je haar los en bekijk waar je haar behoefte aan heeft. Meer volume? Of juist meer stevigheid? Pluist het nog teveel?

2. Breng eventueel een product aan, het liefst in sprayvorm. Dit is onze favoriet, maar je kunt ook zelf iets maken. Dit doe je door een sprayflacon te vullen met gedestilleerd water en een ander product zoals een leave-in of gel.

3. Gebruik tenslotte een afrokam om volume bij de aanzet te creëren en breng je haar in model.

Wat heb je nodig om te slapen met krullen?

Onderstaande producten zijn in dit blog genoemd. Deze kan je gebruiken om je krullen mooi te houden tijdens het slapen en ’s ochtends weer te refreshen. Ook vind je hier nog een satijnen reiskussen. Want slapen in het vliegtuig of de auto? Ook dan wil je natuurlijk geen pluizige krullen veroorzaken!


Bonnet leave-in spray Afrokam
zijden kussensloop water spray Scrunchies

Reiskussen

 

  

Een satijnen bonnet heeft vanwege de stof dus veel voordelen, maar sommige krullenbollen vinden dit te warm of te strak. En waar voor de één een pineapple perfect werkt, wordt de ander alsnog wakker met een vogelnest. Hoe je ’s nachts het beste je krullen draagt, verschilt dus per persoon. Het is echt een kwestie van uitproberen.


Maar met deze tips zal je in ieder geval ook na het slapen weer met een stralende bos krullen rondlopen!


Liefs, 
Sharon van Haarpro.nl

 

 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Myriam Bakens
Bezig met laden...
Hoe houd ik mijn krullen mooi met een kort kapsel? Het woord “satijnen” stof leidt tot verwarring. Satijn is nl geen stof maar een manier van weven. Dus je kunt prima katoenen satijn hebben, of zijden satijn maar ook kunststof satijn (bv polyester). Dat laatste is superglad maar niet gezond. Het ademt niet, is erg warm en kan het haar heel statisch maken. Als jullie dat bedoelen vind ik het een slecht advies.
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Myriam, Bedankt voor je feedback op ons blog. Een satijnen stof is inderdaad op een speciale manier geweven en kan van zowel katoen, zijde als polyester zijn. Waar wij het hebben over een katoenen kussensloop in dit artikel, hebben wij het over een ‘normale’, niet ‘speciaal geweven’ katoenen stof. Deze heeft dus nadelige effecten op je krullen. De voordelen die wij hier bespreken gaan over satijn in het algemeen (geldt dus voor elke satijnen stof). Het klopt dat bijvoorbeeld polyestersatijn minder ademt dan zijdesatijn. Dit is iets om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld last hebt van psoriasis. Echter ervaren de meeste krullenbollen veel voordelen aan polyester satijn en dit is ook een stuk goedkoper dan zijde. Wij krijgen veel positieve reacties op onze satijnen bonnet :) Groet, Sharon van Haarpro.nl
Marja van de Weerdhof
Bezig met laden...
Ik wil zo graag de spray kopen om mijn haar nat te sprayen, maar de link werkt niet
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Marja, Excuses! De link staat nu goed. Hier vind je al onze sprays; https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-accessoires/cg-waterspuiten.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl