Leestijd: 3 minuten

Je ziet het steeds meer terugkomen bij verscheidende haarmerken; de scalp brush. Maar wat is een scalp massage brush nou precies? Hoe werkt deze en wat zijn de effecten? Als je wilt weten of een siliconen haarborstel iets voor jou is, lees dan zeker verder! 

 

 

Wat is een scalp brush?

Een scalp brush, oftewel een hoofdhuid massage borstel in het Nederlands, is een haarborstel speciaal ontworpen om te gebruiken bij het wassen van het haar. Je kunt de borstel gebruiken om je haar te borstelen wanneer het nat is, maar ook om de hoofdhuid te masseren voor en tijdens het wassen. 

Wist je dat je met een scalp brush de hoofdhuid beter reinigt? Het is dus een enorme aanrader voor een gezondere hoofdhuid! Later in dit blog vertel ik meer over de effecten van een hoofdhuid massage borstel.

 

Soorten en maten

Zelfs in de hoofdhuid massage borstels categorie zijn er verschillende varianten scalp brushes. Zo zijn er verschillende maten, handgrepen en kun je kiezen voor een leuke kleur of print. Maar hier moet je vooral op letten: de siliconen borstelharen. Er zijn simpel gezegd twee belangrijke verschillen in deze borstels. Zo zijn er massageborstels met dikke siliconen ‘tanden’ maar ook dunne bal-tip borstelharen. Dikke siliconen borsteltanden zijn het beste voor dikker haar maar ook voor breekbaar haar. Door de dikte van de borstelharen ontstaan er geen breuken of klitten. Dunnere borstelharen werken beter om de hoofdhuid te exfoliëren en productophoping te verminderen. Exfoliëren is een manier om dode huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen. Hieronder een duidelijk voorbeeld van twee scalp brushes met verschillende borstelharen:

 

 

 

Vergeet de hoofdhuid niet!

Een gezondere hoofdhuid, wie wil dat nou niet? Toch ligt de focus bij de meeste mensen tijdens het wassen op het haar zelf. Maar je moet ook zeker niet de hoofdhuid vergeten! Want de gezondheid van je haren begint bij een gezonde hoofdhuid. Een siliconen haarborstel is ideaal bij het verzorgen van je hoofdhuid. Een scalp brush helpt je je hoofdhuid zodanig goed te reinigen dat het zelfs hoofdhuidproblemen kan verhelpen! 

Heb jij een droge hoofdhuid? Dan is het belangrijk om de hoofdhuid te masseren, zodat de talgklierproductie op gang komt. Het houdt de hoofdhuid soepel en beschermt tegen bacteriën en schimmels. Door jezelf een heerlijke hoofdhuid massage te geven tijdens het wassen van het haar, stimuleer je de bloedcirculatie in je hoofdhuid én verwijdert het tegelijkertijd dode huidcellen. Op deze manier krijgen de haren meer zuurstof en voedingstoffen. Door een gezondere hoofdhuid zal roos sterk verminderen of zelfs verdwijnen. Bovenal helpt een scalp massage brush om je hoofd heerlijk te ontspannen! Meer weten over hoofdhuidverzorging? Lees dan ook het blog ‘Hoe kan je het best je hoofdhuid verzorgen?’

 

 

 

De werking van een hoofdhuid massage borstel

Je kunt in het begin denken ‘hoe en wanneer gebruik ik nou een scalp brush?’. Het is misschien even wennen, maar eigenlijk heel simpel en handig! Met de siliconen borstel masseer je als het ware het haarproduct in je haar en geef je jezelf een hoofdmassage. Tijdens je hele haar-was-routine kun je de borstel gebruiken, van shampoo tot aan conditioner. Je kunt ook rouleren in het soorten massages en technieken:

 

1. Rondjes draaien – Aan de meeste hoofdmassage borstels zit een handige greep die je kunt gebruiken voor grip en om extra druk uit te oefenen in je bewegingen. Zo kun je eenvoudig de scalp brush in circulerende bewegingen over je hoofdhuid heen bewegen. 

2. Zig-zag beweging – Beweeg de siliconen borstel zachtjes heen en weer (in een baan) over de hoofdhuid en maak hierbij een zig-zag beweging. Je kunt zowel van het voorhoofd naar de nek toe werken als andersom.

3. Doorheen borstelen – Je kunt de scalp brush gebruiken om het haarproduct door je natte haar heen te borstelen (in rechte lijnen). Dit doe je met dezelfde beweging die je bij een normale haarborstel gebruikt. Hiermee ontwar je ook gelijk het haar en maak je het vrij van klitten.

 

Bij elke wasbeurt kun jij je hoofdhuid massage borstel weer met plezier gebruiken. Dat maakt het haren wassen nog eens leuk!

 

 

 

Dit zijn de voordelen!

- Bevordert de bloedsomloop

- Helpt bij het voorkomen van haaruitval

- Zorgt voor een gezondere hoofdhuid

- Ontwart en maakt het haar vrij van klitten

- Verwijdert droge en dode huidcellen

- Geeft ontspanning

 

Een scalp borstel is dus eigenlijk een 3 in 1 borstel; je stimuleert de haargroei, krijgt een gezondere hoofdhuid en je kan je haar ermee ontwarren. Ideaal! Wij zijn nu al een tijd fan van de scalp massage brush, jij (nu) ook? Deel jouw ervaring met een hoofdhuid massage borstel in de reacties!

 

Liefs,

Rosalie van Haarpro.nl