hoofdafbeelding

Leestijd: 4 minuten

Collageen: je hebt er vast wel eens van gehoord. Zéker omdat het nu een flinke opmars maakt op beautygebied. Sterren als Kourtney Kardashian, Victoria Beckham en Jennifer Aniston zweren erbij. Maar wat doet dit goedje en hoe moet je het gebruiken? In dit blog vertel ik je er alles over!

Wat is collageen?  
Collageen is een lichaamseigen stof. Het is een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel van mensen (en dieren). Je huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan voor het grootste gedeelte uit collageen. Er worden allerlei soorten collageen verwerkt in cosmetische producten. Ook wordt het veel gebruikt bij plastische chirurgie.

Waar gebruik je collageen voor?
Collageen wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt voor de verbetering van haar, huid en nagels. Het is te gebruiken als poeder (zoals RevitalTrax), maar het wordt bijvoorbeeld ook toegevoegd aan shampoos, crèmes en voedingssupplementen. 

Gezond haar
 

Wat doet collageen met je haar?
Wanneer je collageen toevoegt aan een shampoo en/of conditioner, vormt het een beschermend laagje op het haar waardoor het haar voller lijkt. Collageen speelt een belangrijke rol bij het aanmaken van haarfollikels. Dat zijn de haarzakjes waaruit je haren groeien. Ook bevat collageen flink wat glycine. Deze stof vormt de basis van gezond haar. Wanneer je collageen als poeder inneemt, verbetert het de haarstructuur van binnenuit. Bij het regelmatig innemen van collageen zal je merken dat je haar sneller groeit, meer volume krijgt, minder dof is en beter aanvoelt.

Wat doet collageen met je huid?
Collageen is een bindend weefsel. Op jonge leeftijd zit er veel collageen in je huid waardoor deze bij huidvernieuwing jong en soepel blijft. Vanaf je 25e neemt de productie van collageen steeds verder af en krijg je langzaamaan rimpels. Ook wordt je huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Door collageen te gebruiken, help je de natuur een handje.

Wat doet collageen met je nagels?
Collageen verstevigt je nagels. Het verbetert de structuur en kan er ook voor zorgen dat je nagels sneller groeien. Wanneer je snel last hebt van broze nagels is collageen perfect om je nagels dikker en harder te maken.

Wat is RevitalTrax?
RevitalTrax is een professioneel cosmeticamerk. Bij Haarpro.nl verkopen wij de Anti-Aging Collagen Complex. Dit is collageen in poedervorm. RevitalTrax maakt gebruik van het gepatenteerde VERISOL®, dat
is ontwikkeld door de Duitse farmaceut GELITA. Het is een collageen type 1 dat bestaat uit natuurlijke bioactieve collageen peptiden die speciaal zijn ontwikkeld om de huid van binnenuit te verzorgen en verjongen en om haar en nagels van binnenuit te versterken. Je shopt het hieronder:

Shop Revitaltrax
 

Hoe gebruik ik het?
Het poeder kun je gemakkelijk mixen door een warme of koude drank of door bijvoorbeeld yoghurt of vla. Je neemt elke dag een zakje en er zitten 30 zakjes in een verpakking. Het is goed om het gebruik van collageen in ieder geval een paar maanden te testen, want het heeft niet bij iedereen even snel effect. Maar dát het werkt weten we zeker!

Ga jij RevitalTrax proberen? Laat ons vooral in een review weten wat je ervan vindt!

Liefs,

Chantal van Haarpro.nl