Krijg jij ook meteen de kriebels als je het woord luizen hoort? Ik wel! En daarom is voorkomen beter dan genezen! Wist je dat er een shampoo bestaat die helpt bij het preventief voorkomen van luizen?

Wat is hoofdluis?

We beginnen bij het begin, want wat is eigenlijk een hoofdluis? Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de hoofdluis is een parasiet die leeft van mensenbloed. Bah! De hoofdluis voedt zich meerdere keren per dag met bloed en het speeksel wat de luis achterlaat zorgt voor jeuk! De hoofdluis woont het liefst op behaarde en warme plekjes, dus verschuilt zich vaak achter de oren, in de nek of onder een pony.

Met deze shampoo voor kom je luizen!

 Een volwassen luis is ongeveer net zo groot als een sesamzaadje en kan verschillende kleuren hebben. Een luis is grijsblauw maar wordt roodbruin na het opzuigen van bloed. De eitjes van luizen worden neten genoemd. Neten zijn klein (ongeveer 1 mm) en doorzichtig of wittig van kleur. Het duurt 7 tot 10 dagen voordat een luis geboren wordt en nog eens 7 tot 10 dagen voordat een luis volwassen is. Zorgen dat je er zo snel mogelijk bij bent is dus heel belangrijk!

Hoe voorkom je hoofdluis?

Om te weten hoe je luizen kunt voorkomen, moet je wel weten hoe je aan luizen kunt komen. Ben je in de buurt van iemand met luizen, dan bestaat de kans dat de luizen van het ene hoofd naar het andere hoofd lopen. Springen kunnen ze niet en ze verplaatsen zich niet graag via kleding of andere spullen. Hoewel hoofdluis vaker bij kinderen voorkomt, kan dit ook zeker bij volwassenen het geval zijn. Het maken van een selfie is voor een luis het ideale moment om zich te verplaatsen.

Maar, hoe voorkom je luizen bij jezelf of je kinderen? Er zijn een aantal simpele tips die de kans op hoofdluis verkleinen. Heerst er in jouw omgeving hoofdluis? Zorg dan dat je het volgende doet:

 • Controleer het hele gezin regelmatig op luizen en gebruik hiervoor een speciale luizenkam, deze is verkrijgbaar bij de apotheek en drogisterijen.
 •  Heb je lange haren? Draag dan een staart, zo is de kans kleiner dat de luizen zich naar jouw hoofd kunnen verplaatsen.
 • Leen geen kam of borstel van anderen! Gebruik alleen je eigen spullen.
 • Gebruik een luizen shampoo zoals de Little Green Lice Guard shampoo. Deze anti-luis shampoo is niet geschikt voor het bestrijden van luizen maar wel voor het voorkomen!
 • Mocht je toch hoofdluis constateren bij jezelf of iemand anders? Breng dan de juiste personen op de hoogte om verspreiding te voorkomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de juf uit de klas van je kinderen.

Little Green Lice Guard, de luizen shampoo om luizen te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen! En luizen voorkomen kan je met de speciale luizen shampoo van Little Green. De shampoo bevat een gepatenteerde mix van natuurlijke ingrediënten:

 • Trea tree olie
 • Pepermuntolie
 • Rozemarijnolie
 •  Eucalyptusolie
 • Neemolie
 • Lavendelolie

Wat maakt deze ingrediënten ideaal voor een luizen shampoo? Het zijn allereerst natuurlijke en etherische oliën die bekend staan om de helende en antibacteriële eigenschappen. Maar nog belangrijker, de oliën hebben een insectwerende geur en zijn zeer effectief tegen luizen! De shampoo is dus effectief, maar toch zacht genoeg voor dagelijks gebruik en ook nog eens speciaal geschikt voor de gevoelige huid!

Heb je krullend haar en volg je de Curly Girl methode? De Little Green Lice Guard luizen shampoo is CG vriendelijk!

Is de shampoo geschikt voor een luizen behandeling?

Nee, de Little Green Lice Guard shampoo niet geschikt om van luizen af te komen. De shampoo is wel ideaal om te gaan gebruiken als je van de luizen af bent en ze voortaan wilt voorkomen. En wist je dat er naast de shampoo ook een Little Green Lice Guard Detangler en een Little Green Lice Guard Gel verkrijgbaar zijn? De detangler is een verzorgende spray die het ontwart en de gel is ideaal om het haar te stijlen en het belangrijkste, ze werken ook preventief tegen luizen! Bekijk hier het hele aanbod Little Green Lice Guard producten!

Liefs,

Channa van Haarpro.nl