Leuke hairdo's voor dik haar

Bezig met laden...
Leuke hairdo's voor dik haar

Leestijd: 5 minuten

Als je dik haar hebt, dan is opsteken vaak iets dat lastig kan zijn. Je haar is er simpelweg te zwaar voor, maar dik haar opsteken is niet onmogelijk.  In dit blog ga ik je een aantal makkelijke manieren laten zien om toch je haar op te kunnen steken.

 

Opsteken met dik haar, zo doe je dat!

 

Preppen

Om een goede basis te creëren is het belangrijk om je haar goed te preppen. Hieronder vind je stap voor stap hoe je dit het beste kan doen.

Stap 1: Product

Voordat je met de producten aan de gang gaat, is het van belang dat je haar handdoek droog is. Gebruik eerst je vaste verzorging zoals een heat protector en een olie. Verdeel vervolgens een mousse of texture spray gelijkmatig door het haar van aanzet tot punt. Dit zorgt voor meer body en zal je helpen om je haar beter in model te krijgen.

 

 

 

Stap 2: Föhnen 

Droog je haar eerst aan zodat het voor zeker 60% droog is. Hierna kun je met de borstel aan de gang gaan om je haar te polijsten. Dit kan ingewikkeld zijn, daarom zou ik aanraden om een föhnborstel te gebruiken. Dit is één tool waardoor je je andere hand vrij hebt om het haar mee vast te houden.

 

Updo #1

 

 

Stap 1: Kies voor een zij- of midden scheiding en begin met invlechten. 

Stap 2: Stop met invlechten net voordat je bij de achterkant van je hoofd komt en maak de vlecht af.

Stap 3: Zet de vlecht vast met een transparant elastiekje. (Houd er rekening mee dat je de vlecht niet te strak vlecht want we gaan hem nog ‘uittrekken’). 

Stap 4: Het uittrekken van de vlecht doe je door voorzichtig aan de vlecht te trekken. In de afbeelding hier onder (foto 1)  is aangegeven aan welke gedeeltes je tegelijkertijd moet trekken.

 

        Foto 1

 

Nu je een ‘basis’ hebt, kun je mocht je dit willen verder experimenteren (zie foto 2). Herhaal alle stappen eens aan de andere kant van je hoofd. Voeg de twee vlechten samen. Krul je lengtes extra indien nodig, et voilá.

 

       Foto 2

 

Niet zo’n grote fan van los haar? Maak dan een staart! (zie foto 3)

 

Stap 1: Omdat het met dik haar vaak lastig is om het haar goed in een staart te krijgen adviseer ik om twee staarten te maken. Maak een horizontale scheiding ter hoogte van de oren en zet het bovenste gedeelte inclusief de vlechten even opzij.

Stap 2: Begin met het haar in de nek partij. Pak alles bij elkaar en maak een staart op gewenste hoogte.

Stap 3: Laat nu het haar en de vlecht wat je opzij hebt gezet er overheen vallen en maak hier één staart van. 

 

 

        Foto 3

 

 Updo #2

 

De volgende haarstijl is wat lastiger om uit te leggen, maar ik ga mijn best doen om het zo goed mogelijk uit te leggen. Mocht het na het lezen van alle stappen toch nog onduidelijk voor je zijn, dan kun je onderstaand filmpje bekijken. 

 

Stap 1: Begin weer met het preppen van je haar zoals bovenstaand vermeld. 

Stap 2: Deel je haar door op het hoogste punt van je hoofd verticaal naar beneden een scheiding te trekken en zet dit even aan de kant. 

Stap 3: Pak al het overige haar en maak een lage staart. Het haar wat je aan de kant hebt gezet kun je nu net boven je lage staart vastzetten met een transparant elastiekje. 

Stap 4: Haal via boven het net gemaakte staartje door je haar heen. 

Stap 5: Vervolgens twist je het staartje en haal je je lage staart erdoorheen.

 

 

Updo #3

 

Voor de laatste updo hoef je je haar niet helemaal te preppen zoals hierboven vermeld staat. Wel is het handig om met producten wat body te creëren.

 

Stap 1: Pak ter hoogte van je kruin aan beide kanten van je hoofd een pluk haar, breng ze naar elkaar toe en zet vast met een transparant elastiekje. 

Stap 2: Houd dit staartje apart en herhaal de eerste stap direct onder de eerste staart. 

Stap 3: Laat staart 1 over staart 2 vallen, split de staart, pak aan beide kanten van het hoofd weer haar erbij en zet de pluk vast.

Herhaal deze stappen tot je geen haar meer kan bij pakken. Je kunt er nu voor kiezen om alles vast te zetten met een elastiekje of je kunt doorgaan tot het einde, alleen pak je nu dus niet elke keer nieuw haar erbij. Als allerlaatste stap kun je de ‘vlecht’ weer iets uit trekken, houd er daarom rekening mee dat je de staartjes niet te strak maakt. Onderstaand vind je een filmpje ter verduidelijking. 

 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke updo's en je kunt eindeloos blijven experimenteren. Mocht jij nog een leuke updo weten voor dik haar, laat het ons weten in de comments!

 

Liefs,

Isabella van Haarpro.nl

 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd