Het is vast herkenbaar; gisteren heb je úren tijd gestoken in je krullen en na een nachtje slapen lijkt er weinig van over. Hoe doen andere krullenbollen dat toch? Krullen refreshen is een manier om je krullen weer tot leven te brengen. Hoe je dat precies doet, ga ik je uitleggen!

Krullen refreshen

 

Wat is krullen refreshen?

De meeste mensen halen ’s ochtends een borstel door hun haar en het zit weer goed. Maar als je krullen hebt is dit vaak een ander verhaal; je krullen zijn uitgezakt, droog en pluizig. En nu? Opnieuw je hele routine doen kost te veel tijd en bovendien is het zonde, je had je haar gisteren nog gewassen!

Het refreshen van je krullen zorgt ervoor dat je haar weer herstelt en je toch nog met mooie krullen de deur uit kunt lopen. En dat zonder dat je ervoor onder de douche hoeft te stappen.

Op de dag dat je je haar wast doe je dus je volledige routine (shampoo, conditioner, eventueel een haarmasker, stylingproducten, föhnen etc.) en op de dagen daartussen refresh je je haar. 

 

Hoe kan je je krullen refreshen?

’s Ochtends haal je het elastiekje uit je haar of de bonnet van je hoofd, en dan? Misschien hoef jij je haar alleen nog even wat los te schudden, maar het kan ook zijn dat er meer nodig is. Krullend haar refreshen werkt voor iedereen anders.

1. Schud je haar los en kijk waar je haar behoefte aan heeft. Meer volume? Of juist meer stevigheid? Pluist het nog teveel? Op basis daarvan kies je welk product je gaat toevoegen.

2. Maak eerst je haar een beetje nat met een mist waterspuit. Daarna breng je, als dat nodig is, een product aan. Denk aan een leave-in, krullencreme of een gel. Scrunch daarna goed.

Nog beter (en makkelijker!) is om direct een product in sprayvorm aan te brengen. Dit is onze favoriet, maar je kunt ook zelf iets maken. Dit doe je door een sprayflacon te vullen met gedestilleerd water en een ander product zoals een leave-in of gel. Vergeet daarna niet te scrunchen.

3. Heb je een aantal plukjes die bijna helemaal uitgezakt zijn? Breng wat extra product aan en draai deze plukjes om je vinger heen zodat ze weer gaan krullen.

4. Kijk of het nodig is om je haar te drogen. Sommige krullenbollen zetten de diffuser er even op, anderen laten het aan de lucht drogen. Wat vind jij fijn? Je kunt het ook een beetje droog scrunchen met een microvezel handdoek.

5. Gebruik tenslotte een afrokam om weer volume bij de aanzet te creëren en breng je haar in model. En tadá, klaar om de deur uit te gaan!


Tip! Wil je je haar ook gelijk een heerlijke geur geven? Dan is onze alcoholvrije haarparfum van Biocosme ideaal. Deze bevat biologische, kalmerende en hydraterende extracten en geeft je krullen naast een lekkere geur ook nog eens een boost. Verkrijgbaar in 7 geuren en CG vriendelijk. 

 

Tips voor het refreshen van krullen

 

Extra tips voor het refreshen van krullen

Je weet nu hoe het refreshen van krullen werkt. Maar er zijn nog een aantal andere dingen belangrijk:

  • Zorg voor een goede basis
    Om je krullen weer goed in model te krijgen, is het van belang dat je een goede routine hebt op de dag dat je het wast. Reinig en verzorg je haar goed, creëer gedefinieerde krullen en zorg voor een stylingproduct met een sterke hold.

  • Je gaat ermee naar bed…. en je staat er weer mee op
    Door op de juiste manier met je krullen te slapen, zorg je ervoor dat ze zo mooi mogelijk blijven. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een pineapple knot te dragen of gebruik te maken van een satijnen stof. Meer over slapen met krullen lees je in dit blog.

  • Proberen, proberen, proberen
    Je hebt het inmiddels al vaak genoeg gehoord van ons; heb geduld en blijf proberen. Tja, het is toch echt het allerbelangrijkste van de CG methode! Er zijn zoveel manieren om je krullen te refreshen; helemaal nat maken of alleen wat leave-in spray gebruiken, aan de lucht laten drogen of met een diffuser etc. Probeer het allemaal uit. 

Ook ik dacht eerst dat ik mijn haar toch echt iedere ochtend weer opnieuw zou moeten doen. Maar inmiddels heb ik mijn routine gevonden. En nee, mijn krullen zitten op dag 3 echt niet zo mooi als op dag 1 maar dat hoort er nou eenmaal bij. 

 

Onmisbare producten bij het refreshen

Hieronder vind je een aantal producten die handig zijn bij het refreshen van je krullen. 

Biocosmé Biologisch Haar en Huid Parfum Sibel Extreme Mist WaterspuitSibel Afro Kam

 The Hair Towel Microvezel HanddoekThe Insiders Curl Refresher SprayECRU New York Rejuvenating Moisture Mist

 

 

 Vergeet niet dat je krullen echt niet elke dag perfect hoeven te zitten. Daarnaast hoort pluis nou eenmaal een klein beetje bij krullen en dat is niet erg.Hoe refresh jij het liefst je krullen?


Liefs,
Sharon van Haarpro.nl