Leestijd: 4 min

krullen creme

 

Krullen creme draagt bij aan een mooie bos krullen. Je hebt er vast weleens van gehoord en misschien zelfs ook wel gebruikt. Maar wat is het eigenlijk precies? Hoe gebruik je het? En is het niet gewoon hetzelfde als een leave-in?

In dit blog vertel ik je álles over krullen cremes! 

 

Wat is krullen creme?

Een krullen creme is een verzorgend stylingproduct. Naast de verzorgende werking, definieert het ook je krullen. Dit betekent dat je krullen een mooie, sterke vorm krijgen (afhankelijk van je natuurlijke krultype). Daarnaast gaat een creme voor krullen ook nog eens pluis tegen!

Een krullen creme heeft dus drie functies:

• Het verzorgen van je haar
• Het definiëren van je krullen
• Het tegengaan van pluis

Haarcreme voor krullen heeft een romige structuur en vaak een lage hold.  

Krullen creme effect 
Je ziet bij onze krullenbol Lisa duidelijk wat een krullen creme doet. Gevoed haar, veel minder pluis en meer definitie! Houd er wel rekening mee dat een krullen creme bij ieder haartype natuurlijk een ander effect heeft. Lisa heeft krultype 3C/4A. 

 

Maar is een krullen creme dan niet gewoon hetzelfde als een leave-in?

Nee, dat is het zeker niet! Een leave-in heeft enkel en alleen een verzorgende functie. Een leave-in voedt je haar, maar doet verder niks wat betreft styling of kruldefinitie, wat een krullen creme weer wel doet.

Dit idee heb je misschien wel bij het gebruiken van een leave-in, maar dat zal vooral komen door de manier van aanbrengen. Door te scrunchen krijg je (tijdelijk) meer definitie. Daarnaast zorgt een leave-in er voor dat je haar gevoed en stevig is.

Je kunt dus een leave-in én een krullen creme gebruiken, want het zijn niet dezelfde soort producten. 

 

Maar….

Zelf gebruik ik een krullen creme wél in plaats van een leave-in. Sorry, heel verwarrend! Het zit zo. Een leave-in is niet voor ieder haartype nodig. Mijn krullen hebben geen behoefte aan veel extra verzorging, maar worden juist wat zwaarder en vetter door een leave-in.

Mijn krultype 2B/2C heeft behoefte aan iets dat de definitie versterkt en mijn haar een klein beetje verzorgt. Ik gebruik daarom een krullen creme en geen leave-in. 

 

Krullen creme resultaat
Lisa laat jullie zien wat een krullen creme bij haar voor verschil maakt

 

Hoe gebruik je krullen creme?

Je brengt een creme voor krullen aan ná je leave-in. Gebruik je geen leave-in? Dan breng je de krullen creme aan na het uitspoelen van je conditioner en voordat je een eventueel ander stylingproduct gebruikt.

De creme gebruik je op vochtig haar. Het aanbrengen van de krullen creme kan je doen middels bijvoorbeeld ‘Praying Hands’ of ‘Scrunchen’ (in dit blog lees je daar meer over). 

hoe gebruik je krullen creme

Vervolgens zou je je krulpatroon extra kunnen versterken door gebruik te maken van een Denman borstel. Je pakt een pluk haar, haalt vanaf de binnenkant de borstel er doorheen en halverwege draai je deze een halve slag. Wanneer je deze pluk vervolgens scrunched, ontstaat er een sterkere krul. Meer over deze techniek lees je in ons Denman blog.

Nadat je een krullen creme hebt gebruikt is een gel of mousse vaak nog wel een must. Een krullen creme heeft namelijk weinig hold. Wat ook kan helpen; door je haar droog te föhnen met een diffuser en te eindigen met een cool shot, ‘zet’ je je haar vast.

Tip! Krullen cremes kunnen erg verschillend zijn, lees dus altijd de verpakking. Zo dienen sommige krullen cremes op nat haar aangebracht te worden en hebben andere voldoende hold om een mousse of een ander stylingproduct over te slaan. 

 

Wanneer gebruik je krullen creme in je routine?

1. Shampoo / Co-wash
2. Conditioner
3. (Leave-in)
4. Krullen creme
5. Gel of mousse 

 

Onze bestverkochte krullen creme 

Deze krullen creme staat met stip op nummer 1. Het is zelfs ons bestverkochte haarproduct! Zo zegt Tanja in haar review op de productpagina ‘Super fijn product als je krullen hebt. Je krullen krijgen een mooie sterke structuur. Ik kan niet zonder.’. 

beste krullen creme

 

Krullen crème zonder siliconen?

Hoewel siliconen positieve effecten kunnen hebben, gebruikt niet iedereen ze graag. Als je bijvoorbeeld de CG methode volgt, dan ben je natuurlijk op zoek naar een krullen crème zonder siliconen.

Onderstaande krullencremes zijn erg populair en vrij van siliconen. Ze zijn zelfs bijna allemaal CG vriendelijk. De Styling Potion van ECRU New York mag niet 100% CG genoemd worden i.v.m. de 0,0003% alcohol die het bevat.