Hoe moet je je krullen föhnen?

Bezig met laden...
Hoe moet je je krullen föhnen?

Hoe moet je je krullen föhnen?

 

Je haar föhnen met een diffuser is een van de vele manieren om je krullen te drogen. Het voordeel hiervan is dat je haar niet alleen snel droogt, maar dat diffusen ook zorgt voor gedefinieerde krullen en zelfs een sterkere gelcast.

In dit blog ga ik jullie vertellen hoe je je krullen moet föhnen. 

 

Het állerbelangrijkste… 

… is dat je een diffuser gebruikt. Een diffuser is een opzetstuk voor de föhn. Dit opzetstuk houdt de krulbundels goed bij elkaar en verdeelt de warme lucht gelijkmatig. Zo voorkom je dat je krullen uit elkaar geblazen worden en creëer je zelfs een sterker gedefinieerde krul. Ga je je krullende haar föhnen? Dan is een diffuser een must. 

 

Hoe krullen föhnen?

Oké, je hebt je stylingproducten aangebracht in je haar en nu is het tijd om te gaan drogen. Zelf vind ik het fijn om eerst nog even het overtollige water uit mijn haar te scrunchen met een microvezel handdoek, maar je kunt ook direct de föhn erbij pakken. 

Laten we vooropstellen dat er allerlei verschillende manieren zijn om je haar te föhnen. De manier die ik hieronder beschrijf is niet per se dé manier, maar is wel een fijne basis om jezelf aan te leren. Ga vooral zelf nog op onderzoek uit, want er zijn veel interessante methodes. 

 

1. Scrunch je haar nog voor een laatste keer, vanaf nu mag je er niet meer met je handen aanzitten tot het 100% droog is!

2. Ga met je hoofd voorover hangen. Neem een flinke pluk en laat deze in de diffuser zakken.

3. Breng de diffuser richting de hoofdhuid en houd dit zo’n 10 tot 20 seconden vast. Er zijn ook krullenbollen die dit veel langer doen. Zij föhnen de pluk in 1 keer direct droog en beginnen dan pas aan de volgende. 

 

 

4. Herhaal dit pluk voor pluk.

5. Alle plukken gehad? Ga nu vanaf je nek met de diffuser lichtjes over de haarwortels heen. Zorg dat deze ook goed droog worden, maar pas op dat je hoofdhuid niet te heet wordt. 

 

 

6. Sluit af door alle plukken nog eens langs te gaan. Laat je haar hierbij op een andere manier hangen, bijvoorbeeld door je haar naar de zijkant te gooien. 

 

 

7. Ga pas met je handen door je haar zodra het helemaal droog is. Nu kan je de cast eruit halen en je haar meer volume geven. Dit doe je door het los te schudden en een afrokam te gebruiken.

Hallo krullen! 

 

Veel pluis na het föhnen? 

Om pluis te voorkomen is het belangrijk om zo rustig mogelijk te föhnen. Wissel niet te snel en veel van pluk en ga niet tussendoor met je handen door je haar. Wil je echt zo min mogelijk pluis creëren, zet dan tijdens het wisselen van pluk de föhn tussendoor uit. Zo voorkom je dat je krullen uit elkaar geblazen worden op het moment dat ze niet in de diffuser zitten. Dit wordt ook wel de ‘Pixie Curl Diffusing Methode’ genoemd.  

 

Warm of koud krullen föhnen? 

Warm of koud je krullen föhnen; de eeuwige discussie! De feiten en meningen zijn hier over verdeeld en ook ik kan hier dan ook geen definitief antwoord op geven. Laten we er in ieder geval aan denken dat er een verschil is tussen warm en heet. Als de föhn echt té heet blaast, voel je dat gelijk. Dat is niet goed voor je haar en hoofdhuid. Voel dus vooral zelf aan wat je prettig vindt. Vergeet ook niet dat föhnen met een diffuser sowieso al beter voor je krullen is dan föhnen zonder diffuser, omdat de lucht gelijkmatig verdeeld wordt.

Een fijne manier is om de temperatuur op te bouwen tijdens de föhnbeurt. Je begint op een matige warmte en zodra je haar iets droger is geworden, zet je de temperatuur hoger. Zo kan je steeds wat warmer föhnen. 

 

Tip! Eindig met koud föhnen

Een tip om je haar te fixeren is om altijd te eindigen met een lage temperatuur. Door je haar snel af te koelen worden de bindingen in het haar opnieuw gevormd. Ze blijven dan in die staat. Zo hebben je krullen dus meer hold.  

 

Krullen föhnen met diffuser  

 

Tot slot 

Vergeet niet dat iedereen een andere manier van föhnen heeft. Het is een kwestie van veel uitproberen en kijken wat het beste voor jou werkt (net zoals de CG methode….).Ik hoop dat de tips uit dit blog in ieder geval voor prachtig gedefinieerde krullen zorgen. Succes!

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan gerust in een reactie onder dit blog. 

Liefs,
Sharon van Haarpro.nl 

 

 

 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Christina de Ruiter-Soldaat
Bezig met laden...
Goeie tips. Nog tips voor een goeie föhn?
Sharon van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hoi Christina, Mijn favoriet is de Bellissima Diffon (https://www.haarpro.nl/bellissima-my-pro-diffon-ceramic.html). Deze is vooral fijn omdat hij een stuk kleiner en lichter is dan een gebruikelijke föhn met diffuser. Daarnaast hydrateert de keramische technologie het haar om pluis te voorkomen. Maar wat jij een fijne föhn vindt ligt natuurlijk heel erg aan jouw wensen. Al onze föhns met diffuser vind je hier: https://www.haarpro.nl/curly-girl-producten/cg-accessoires/cg-fohns-met-diffuser.html Groetjes, Sharon van Haarpro.nl