Hoe bescherm ik mijn haar tegen zout en chloor?

Bezig met laden...
Hoe bescherm ik mijn haar tegen zout en chloor?

Yess, de zon schijnt en je ligt op het strand of aan het zwembad. Je ligt heerlijk te genieten van de zon om vervolgens afkoeling te zoeken in de zee of in het zwembad. Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn! Vergeet je alleen niet om aan je haar te denken? Het haar vindt dit helaas minder leuk! 

Wat doen zee- en zwembadwater met het haar? 

Wanneer je haar wordt blootgesteld aan de zon heeft het extra bescherming en verzorging nodig. Hetzelfde geldt voor zee- en zwembadwater. Net als UV-stralen kunnen zout en chloor het haar verkleuren en uitdrogen. Het zeezout onttrekt vocht uit je haar en chloor zorgt voor een agressieve reiniging waardoor het natuurlijke talg op je hoofdhuid wordt verwijderd. Of wat dacht je van geblondeerd haar dat groen uitslaat? Dat wil je niet! 

Hoe bescherm ik mijn haar tegen zout en chloor?

 

Hoe bescherm ik mijn haar tegen zout en chloor? 

 

1. Probeer zout en chloor te vermijden 
Makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer zee- en vooral zwembadwater te vermijden. Tenminste probeer ervoor te zorgen dat het haar zo min mogelijk in aanraking komt met zout en chloor. Dit kan je doen door een knot op het hoofd te maken en zo min mogelijk kopje onder te gaan. 

 

2. Spoel het haar met kraanwater 
Voordat je de zee of het zwembad induikt, is het belangrijk dat je het haar met kraanwater spoelt. Het ‘schone’ water in het haar zorgt er namelijk voor dat zout, chloor en mineralen minder gemakkelijk je haar binnen dringen. Helaas gaat tijdens het zwemmen het zout, chloor en de mineralen alsnog tussen het haar zitten. Vergeet daarom niet om na het zwemmen het haar ook weer uit te spoelen met kraanwater.  

 

3. Vermijd chemische behandelingen
Chemische behandelingen klinkt heel heftig, maar het is aan te raden om even te wachten met een permanent of het kleuren van je haar. Beide behandelingen zijn zwaar voor het haar en kunnen je haar licht beschadigen. Normaal gesproken is dat geen probleem, maar wanneer het haar ook te maken krijgt met veel zout of chloor is het handiger om te wachten tot na de zomer.  

 

Wil je toch een permanent zetten of je haar kleuren?
Laat je dan goed adviseren in een salon. De kans is groot dat het haar na de behandeling extra verzorging nodig 
heeft.   

Hoe bescherm ik mijn haar tegen zout en chloor?

4. Gebruik haarproducten tegen zout en chloor 
Zorg allereerst voor een goede basisverzorging. We hebben het al eerder gezegd, maar een goede verzorging is het halve werk. Zeker in de zomer is het belangrijk om daar goed op te letten. Zo zijn er speciale shampoosconditioners, haarmaskers, haaroliën en haarsprays voor in de zomer. Deze haarproducten beschermen het haar tegen de zon, maar ook tegen zout en chloor.  

Het voordeel van deze producten? 
Uiteraard beschermen deze producten tegen de UV-stralen, maar daarnaast bevatten deze producten vaak oliën die het haar voeden en glans geven. Antioxidanten herstellen en beschermen de cellen van het haar. En producten met siliconen werken waterafstotend, zo stoten ze ook zout, chloor en mineralen af.  

Ben je benieuwd hoe je jouw haar beschermd tegen de zon? Je leest het hier! 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd