Je huid en haar beschermen tegen de zon is ontzettend belangrijk. Ook je haar beschermen? Jazeker! Waarom dit zo belangrijk is vertelden wij al eerder in het artikel ‘Wat doet je zon met je haar?’. UV-stralen zijn namelijk niet alleen schadelijk voor je huid, maar ook voor je haren!

Zo bescherm je jouw haar tegen de zon!

1. Zet een hoofddeksel op
Je haar niet blootstellen aan de zon is de beste oplossing, maar eigenlijk ook vrij onmogelijk. Gelukkig zijn er wel veel opties om het haar zo min mogelijk bloot te stellen. Dit doe je door bijvoorbeeld een hoed, pet of een bandana te dragen.

2. Draag je haar vast
Bij het opsteken van het haar wordt er minder oppervlakte blootgesteld aan de zon. En je snapt hem waarschijnlijk wel: hoe minder haar de zon kan bereiken, hoe kleiner de kans op uitgedroogd of beschadigd haar.

3. Denk aan je scheiding
Een verbrande scheiding is heel vervelend, au! Voorkom dit door je scheiding in te smeren met zonnebrandcrème. Het nadeel van je scheiding insmeren is wel dat de kans groot is dat je vet haar krijgt door de zonnebrandcrème. Misschien dan toch maar kiezen voor een hoed?

4. Gebruik haarproducten tegen de zon
Bestaat er ook een zonnebrandcrème voor in het haar? Het antwoord is nee, maar er bestaan genoeg andere haarproducten met een SPF-factor die het haar beschermen tegen de zon. Denk hierbij aan een haarolie, haarspray of een haarlak.

Het voordeel van deze producten?
Uiteraard beschermen deze producten tegen de UV-stralen, maar daarnaast bevatten deze producten vaak oliën die het haar voeden en glans geven. Antioxidanten herstellen en beschermen de cellen van het haar. En producten met siliconen werken waterafstotend, zo stoten ze ook zout, chloor en mineralen af.

Van 17 t/m 24 juni 2019 krijg je 10% EXTRA korting op alle zonbescherming producten! Gebruik kortingscode: zon10 Bekijk hier ons assortiment aan producten die bescherming bieden tegen de zon.

5. Zorg voor een goede basis
De juiste haarproducten gebruiken is belangrijk als het gaat om het verzorgen van het haar. Maar ook van binnenuit is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Wat eet en drink je op een dag? Krijg je genoeg vitamines, mineralen en eiwitten binnen? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de gezondheid van het haar en het vermogen om het haar te beschermen tegen de zon.

Wist jij dat jouw haar tegen de zon beschermen zo belangrijk is?