Wil jij met de CG methode starten, maar heb je geen idee welke producten je nodig hebt? Als je net met het Curly Girl avontuur begint, kom je terecht in een hele nieuwe wereld. Woorden als ‘final wash’, ‘ploppen’, ‘dimethicone’ en ‘bonnet’ vliegen je om de oren, maar je hebt waarschijnlijk nog geen idee wat het allemaal is. 

Wil je direct beginnen met de CG methode, zonder al dat uitzoekwerk? Wij helpen je! Start eenvoudig met een van onze CG starterspakketten. Met een aantal producten en accessoires vorm je een goede basis en kun je direct starten met de Curly Girl methode.  

Psst.. Volg jij de CG methode al een tijdje? Ook dan is een CG pakket geschikt voor jou! Zo kun je nieuwe producten leren kennen en uitproberen.

Voordelen CG pakket: 

✓ Je kunt direct beginnen met de CG methode 

✓ Makkelijk, geen keuzestress over producten!   

✓ Inclusief stappenplan

Hoe werkt de CG methode?

De Curly Girl Methode is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Door je krullen op een bepaalde manier te verzorgen krijg je (weer) glanzende en gedefinieerde krullen. De basis van de methode is toepasbaar op elk haartype, maar bij steil haar kun je er natuurlijk niet vanuit gaan dat je door de methode een krullenbol wordt. Wel is het zo dat je je bewust wordt van ingrediënten in haarproducten en zo ontdekt wat wel en niet werkt voor jouw haar. 

De kern van de CG methode is het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, minerale oliën, uitdrogende alcohol en wax) in je haarproducten. Daarnaast horen er bepaalde manieren van wassen, drogen en stylen bij en zijn er allerlei trucjes om mooiere krullen te creëren! 

Meer weten? Lees ons blog Wat is de CG methode?


foto via @
hairmakeuptstudulski

CG methode, welke producten?

Er zijn zóveel krullenproducten dat het lastig is om te bepalen welk product bij jou en je krullen past. Nu moet ik toegeven; de CG methode blijft vaak een zoektocht en een kwestie van veel uitproberen. Uiteindelijk ontdek je vanzelf wat het beste werkt. De producten die bij de ene krullenbol een geweldig effect leveren, hoeven voor de ander (met dezelfde haareigenschappen) niet te werken. 

Onze CG pakketten bevatten een mix van budgetvriendelijke, maar populaire krullenmerken. Zo kun je direct beginnen met de Curly Girl methode en ontdekken wat voor jouw krullen werkt. En volg je de CG methode al een tijdje? Ook dan is een CG pakket zeker geschikt voor jou! Op deze manier kun je nieuwe producten leren kennen en uitproberen. 

CG pakket

Elk pakket, behalve het pakket met de accessoires, bevat 6 producten. Deze producten vormen de juiste basis en hiermee kun je een volledige routine volgen, inclusief final wash! 

• Final wash (kleine verpakking)
• Shampoo
• Conditioner
• Haarmasker
• Leave-in
• Stylingproduct

Wat is een final wash?
Om de CG methode te beginnen, dien je eerst een final wash te doen. Dit is een speciale shampoo om alle ‘slechte’ ingrediënten uit je haar te verwijderen. Je begint de CG methode dan met een frisse start en kunt zien wat het effect is van het vermijden van die ‘slechte’ ingrediënten. Een final wash gebruik je in principe maar 1 keer, alleen aan het begin. Later kan je hem nog eens gebruiken als je bijvoorbeeld weer een niet CG product hebt gebruikt, of als je merkt dat je haar en hoofdhuid veel productresten (build-up) bevat. 


Welk CG pakket heb ik nodig?

Onze CG pakketten zijn gebaseerd op de elasticiteit van jouw krullen. Om jouw elasticiteit te testen heb je een schone, natte haar nodig. Doe dit dus nadat je het hebt gewassen, maar voordat je conditioner in hebt gedaan. De haar moet op natuurlijke wijze zijn uitgevallen of zijn afgeknipt. Hij mag er in ieder geval niet uit zijn getrokken! Pak een haar en rek deze uit:

Rekt hij redelijk ver mee? Jij hebt een hoge elasticiteit en een tekort aan proteïne. Pakket 1 is dus geschikt voor jou. 

Breekt hij niet snel, rekt hij een beetje mee en kan hij weer terugspringen in de oorspronkelijke staat? Jij hebt een medium elasticiteit en kunt zowel producten met, als zonder proteïne gebruiken. Dus pakket 2

Breekt hij bijna direct af zonder mee te rekken? Jij hebt een lage elasticiteit en geen proteïne nodig. Pakket 3 dus! 

Kom je er niet uit met deze test?

De CG methode is niet zo zwart wit. Kom je er helemaal niet uit of twijfel je nog? Ga dan voor pakket 2

En is jouw haar beschadigd door blonderen, verven, relaxen, permanent, de zon of chloorwater? De kans is groot dat je hoog elastisch haar hebt. Je hebt dan pakket 1 nodig. 

CG pakket 1 - met proteïne

Dit pakket is geschikt voor de krullenbollen met een hoge elasticiteit. Heb jij beschadigd haar door bijvoorbeeld blonderen, verven, relaxen, permanent, zon of chloorwater? Ook dan kan jij pakket 1 goed gebruiken. Bevat producten van o.a. ECRU New York, Eco Style en Shea Moisture.

 

CG pakket 2 – mix met/zonder proteïne 

Waar zijn de twijfelaars? Dit pakket is perfect voor jullie! Dit pakket bevat zowel producten met proteïne, als zonder proteïne. Met o.a. een co-wash en producten van Eden Bodyworks. Geschikt voor een medium elasticiteit.

  

CG pakket 3 – zonder proteïne

Pakket 3 is voor iedereen met een lage elasticiteit. Dit pakket bevat o.a. een heerlijk verzorgend conditioner custard van Camille Rose en het populaire Snot stylingproduct van Crème of Nature. 

 

CG pakket 4 – accessoires

Dit pakket is geschikt voor… iedereen! Naast haarproducten zijn ook tools belangrijk voor je krullen. Met pakket 4 heb je gelijk alle nodige accessoires voor de CG methode in huis. Met o.a. de megapopulaire Denman borstel!
CG methode beginnen

Zodra je een CG pakket in huis hebt kun je direct beginnen. Bij de producten ontvang je ook een stappenplan om een volledige routine te volgen. Wil je meer tips over het stylen en drogen van je haar? Lees dan dit blog.

Losse producten
Wil jij liever zelf producten uitzoeken of wil je er nog iets bij bestellen? Bekijk dan onze CG categorie via onderstaande knop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krullenhanddoek of een leuke scrunchie? Heb je nog vragen óf heb je tips voor onze CG pakketten? Laat het ons gerust weten via de reacties hieronder of via onze klantenservice. 

Liefs, 

Sharon van Haarpro.nl