Droog of beschadigd haar? Probeer een haarolie!

Bezig met laden...
Droog of beschadigd haar? Probeer een haarolie!

Leestijd: 4 minuten

Gebruik jij al een haarolie? Dit haarproduct wordt steeds meer populair en wordt gebruikt als aanvulling op de verzorging van het haar. Want wist je dat een haarolie helpt om het haar in goede conditie te houden? Een haarolie is geschikt voor verschillende haartypes, maar zeker een musthave voor mensen met droog en beschadigd haar. Benieuwd wat een haarolie voor jouw haar en hoofdhuid kan betekenen? Lees snel verder en leer meer over het gebruik van haarolie en alle voordelen die een haarolie biedt!

 

 

Wat is een haarolie?

Misschien dat de naam doet vermoeden dat een haarolie je haar vet maakt, maar dit is niet altijd het geval! Het is hierbij van belang dat je niet te veel in één keer gebruikt. Een haarolie zit vol met vetzuren die je haar op een milde manier verzorgd en de lokken zijdezacht achterlaat. Altijd al gedroomd van silky, glanzend haar? Met een haarolie bereik je dit gewenste resultaat. 

 

Waarom een haarolie gebruiken?

Naast onze huid heeft ons haar ook hydratatie nodig. Bij het gehydrateerd houden van ons haar en de hoofdhuid speelt talg een belangrijke rol. De productie van talg is natuurlijk en noodzakelijk om de vochtbalans in het haar op je hoofdhuid in evenwicht te houden. Een juiste balans zorgt voor het beschermen en ondersteunen van gezond haar. Een haarolie vult je natuurlijke talg aan en zorgt voor de hydratatie die je haar nodig heeft! Last van een droge, trekkende hoofdhuid? Dan is een haarolie ook zeker iets voor jou!

 

Hoe gebruik ik een haarolie?

Haarolie is een multifunctioneel verzorgend styling product. Het helpt pluizend haar tegen te gaan, je haar te verzorgen, te ontwarren en heeft nog meer voordelen! De olie kun je aanbrengen op nat, handdoekdroog of droog haar. Wil je gaan voor optimale hydratatie van haar en hoofdhuid? Dan kun je haarolie gerust bij je haaraanzet aanbrengen en inmasseren. Wil je juist silky lokken zonder pluis? Focus je hierbij op de mid-lengtes en puntjes. Hieronder lees je precies hoe je een haarolie gebruikt bij verschillende functies:

Droog haar hydrateren 

Breng haarolie aan in je haar voordat je onder de douche stapt. Laat het minimaal 5 minuten intrekken (dit mag ook een paar uur van tevoren). Door de warmte en de stoom van de douche worden je haarschubben geopend. Hierdoor kan de olie diep doordringen en haar en hoofdhuid hydrateren. Was het daarna uit met een shampoo en gebruik een conditioner.

Het haar ontwarren

Als je last hebt van veel klitten in je haar kan een haarolie functioneren als een detangler! Breng wat olie op nat haar aan en borstel je haar voorzichtig door. Wees hierbij zorgvuldig, nat haar is namelijk het meest breekbaar.

Bescherming tegen hitte

Sommige haaroliën bevatten naast verzorgende eigenschappen ook beschermde eigenschappen tegen thermische hitte. Zo bestaan er dus haaroliën met heat protection, heel handig! Breng de haarolie aan op handdoekdroog haar en föhn vervolgens het haar in model. 

 

UV-bescherming

Naast bescherming tegen thermische hitte, kan een haarolie ook beschermen tegen UV-schade. Breng de haarolie aan door het haar en ga met een gerust hart van de zon genieten!

Tip!

Haarolie is een waardevolle aanvulling op je haarverzorging, maar we raden dagelijks gebruik af. Een haarolie hoeft niet uitgespoeld te worden en mag overnacht, dus tijdens het slapen, intrekken. Maar kijk uit dat het niet dagenlang (lees langer dan 3 dagen) bij de hoofdhuid blijft zitten! Oliën kunnen vuil en stof op de hoofdhuid ophopen, waardoor de haarzakjes en poriën verstopt raken. Deze verstoppingen kunnen een toename van haaruitval tot gevolg hebben. En dat willen we natuurlijk niet! Wees niet bang, het zal niet zo snel tot dat punt komen, maar toch belangrijk om te vermelden lijkt mij zo. ;)

Soorten haarolie

Elk merk en type haarolie bevat andere ingrediënten. Een haarolie is vooral bedoeld voor het verzorgen van droog en pluizig haar, maar daarnaast zijn er ook oliën specifiek voor bepaalde haartypes, zoals gekleurd, gekruld of normaal haar. Haarolie kent dus meerdere varianten met een eigen werking. Let daarom altijd goed op de specificaties en ingrediënten! Een aantal oliën worden vaak gebruikt en geadviseerd door kappers en haarstylisten. Dit zijn onder andere:

 

Amandelolie – Deze olie is rijk aan vitamines A, B, D en E en kenmerkt zich door omega-9. Het is een haarolie die geschikt is voor dun en beschadigd haar. Amandelolie heeft daarnaast een positief effect op een geïrriteerde huid. Het maakt het haar soepel en geeft glans.

Argan olie – Beschadigd haar? Dan is jouw beste keuze een argan haarolie. Argan olie verzorgt beschadigde lokken als gevolg van haar kleuren, blonderen of het gebruik van hittetools en geeft het zijn glans terug.

Kokosolie – Kokosolie is ideaal om onder meer roos en zeer droog haar tegen te gaan. Haarolie met kokosolie zorgt er ook voor dat het haar minder snel beschadigd raakt tijdens het kammen of borstelen.

Olijfolie – Olijfolie is een wondermiddel voor zowel beschadigd als futloos haar! Olijfolie bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit onverzadigde vetzuren. Hierdoor vormt de haarolie een beschermend laagje om het haar en worden je lokken beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast geeft het je haar een schitterende glans en kan een droge hoofdhuid verholpen worden.

Jojoba olie – Jojoba olie is rijk aan vitamine B en vormt een beschermend laagje rond het haar en hoofdhuid. Het bevat ook oliezuur dat de wortels van de haarzakjes versterkt. Heb je droog, broos en beschadigd haar? Dan heb je bij deze olie zeker baat! Daarnaast is het ook vrij licht en niet-vettig.

 

Voordelen voor droog en beschadigd haar

Nog even alle voordelen van een haarolie op een rijtje:

1. Haarolie vermindert pluis

Wil jij graag van pluizend haar af? Een haarolie is het antwoord op dit vervelend probleem! Dit biedt namelijk hulp om pluizen tegen te gaan en het haar te voeden.

 

 

2. Haarolie zorgt voor meer glans

Wist je dat een haarolie naast het zijdezacht maken van je lokken, ook een prachtige glans achterlaat? Door het gebruik van een haarolie krijg je die gezonde glans zonder het haar te verzwaren. Dag dof haar, hallo silky, glanzend haar!

3. Haarolie voedt droog haar

Een haarolie geeft net die ene extra verzorging die droog haar nodig heeft. Uitgedroogd haar ziet er vaak dof en futloos uit. Een goede haarolie biedt bescherming en hydratatie. Met zijdezacht en glanzend haar als resultaat!

4. Haarolie beschermt tegen vochtigheid

Een haarolie kan je haar helpen het te beschermen tegen weersomstandigheden! Zo is je kapsel niet meteen verpest wanneer je tijdens een vochtige dag buiten loopt.

 

5. Haarolie biedt hulp bij beschadigd haar

Het kleuren of blonderen van het haar en het gebruik van hittetools kan beschadigd haar veroorzaken. Het gebruik van een haarolie helpt het vocht aan te vullen aan je lokken. 

6. Haarolie bevordert de haargroei

Omdat een olie het haar hydrateert en versterkt voorkom je haarbreuk. Hierdoor blijft het haar sterk en kan het optimaal groeien. 

 

 

Een haarolie wordt vaak verward met een haarserum. Maar dit zijn toch echt twee verschillende haarproducten. Het verschil weten? Lees dan het blog ‘De werking van haarolie en haarserum’. Gebruik een haarolie in combinatie met een haarserum voor optimale bescherming en voeding.

 

Liefs,

Rosalie van Haarpro.nl

  

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd