Deze producten helpen je beschadigd haar te herstellen!

Bezig met laden...
Deze producten helpen je beschadigd haar te herstellen!

Leestijd: 3 minuten

Je hebt beschadigd haar. Balen! Beschadigd haar is vaak moeilijker te stylen, ziet er droog en dof uit en heeft extra verzorging nodig. Gelukkig zijn er zeker manieren om beschadigd haar goed te verzorgen waardoor het er veel beter uitziet. In dit blog geef ik je antwoord op de meest gestelde vragen over beschadigd haar en laat ik producten zien die je kunnen helpen om je beschadigde haar te verzorgen. Lees je mee?

 

 

1. Hoe ontstaat beschadigd haar?

Je haar kan op verschillende manieren beschadigd raken, maar de bekendste veroorzakers zijn stylen met hittetools zoals een stijl- of krultang en het gebruiken van chemische producten, zoals haarverf. 

 

2. Is beschadigd haar hetzelfde als droog haar?

Nee. Droog haar bevat te weinig vocht en/of talg en voelt daardoor stug of ruw aan. Soms pluist je haar ook. Bij krullend haar is dit vaak erger dan bij steil haar. Seizoenswisselingen kunnen je haar ook droog maken. Veel mensen ervaren dat ze in de winter veel droger haar hebben dan in de zomer. 

Beschadigd haar is niet alleen droog, maar de haarschubben zijn beschadigd waardoor je haar elasticiteit verliest en vaak ook niet meer goed kan worden gestyled. 

 

3. Ik heb gespleten haarpunten. Is mijn haar beschadigd? 

Ja. Gespleten haarpunten noemen we ook wel dode punten en zijn een gevolg van beschadigd haar. 

 

4. Kan ik beschadigd haar voorkomen? 

Grotendeels wel, maar nooit helemaal. Je haar kan, naast de eerder genoemde redenen, ook beschadigd raken door de zon, door het veelvuldig dragen van een hoofddeksel of het dragen van een strakke staart of knot. Soms is dat niet te voorkomen, bijvoorbeeld als je het haar op een bepaalde manier moet dragen voor je werk. Uiteraard kun je met bepaalde factoren rekening houden, maar helemaal voorkomen kan niet. Daarnaast zijn sommige haarstructuren nou eenmaal wat gevoeliger voor beschadiging dan andere. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans op beschadigd haar te verkleinen.

 

- Slaap niet met een staart of knot in je haar. Als je dit wel doet, gebruik dan een satijnen scrunchie

- Gebruik je föhn op een koude of lauwwarme stand i.p.v. altijd heet te föhnen.

- Vervang je katoenen kussensloop voor een satijnen kussensloop. (Dit heeft ook nog heel veel voordelen voor je huid, dus win-win)

- Ga naar de kapper voor haarkleuringen en ga niet thuis aan de slag met pakjes bij de drogist vandaan. De kapper kan de structuur van je haar goed bepalen en ziet welke kleuring geschikt is voor je haar zonder het teveel te beschadigen. 

- Vermijd hittetools zoals stijl- en krultangen

 

5. Welke producten kan ik gebruiken om mijn beschadigde haar te verzorgen?

Daar weten wij gelukkig alles van! We hebben een uitgebreid assortiment voedende shampoos, conditioners en nog veel meer om je haar een beetje extra liefde te geven. Hieronder laat ik je een aantal fijne producten zien. 

 

Shampoo

De TIGI Bed Head Recovery Moisture Rush Shampoo is voorzien van het Nano-Complex, dit richt zich op gespleten haarpunten en broze delen. Het haar wordt op een geweldige manier gehydrateerd en de gezondheid van het haar wordt bevorderd.

 

Kerastase Bain Chroma Respect is een shampoo speciaal voor gekleurd haar. Geschikt voor elk type gevoelig/beschadigd, fijn tot medium gekleurd haar. De lichtroze gel formule reinigt en hydrateert het haar terwijl het de kleur beschermt en vervaging tegengaat! 

 

De J Beverly Hills Blue Rescue Colour Repair Shampoo versterkt het haar en gaat haarbreuk tegen. Deze reinigende shampoo is speciaal ontwikkeld om droog en beschadigd haar weer te herstellen. De shampoo gaat veroudering tegen en zorgt ervoor dat gekleurd haar blijft stralen!

 

Conditioner

Shea Moisture Strengthen & Restore Conditioner is een lichtgewicht, versterkende conditioner die het haar ontwart, hydrateert en herstelt zonder het haar zwaar te maken. De conditioner maakt het haar weer glanzend en jong! Bevat biologische shea butter en black castor olie om het haar te voeden en te versterken.

 

Redken Acidic Bonding Concentrate Conditioner is een verzorgende conditioner die beschadigd, chemisch behandelt haar herstelt. Bevat het Redken Acidic Bonding Concentrate System om de verzwakte verbindingen in het haar weer te versterken en om zo de gezondheid en veerkracht van het haar te verbeteren. Vóóral na het haar ontkleurt te hebben of een kleurbehandeling te hebben gehad!

 

Curls Curl Ecstasy Hair Tea Deep Conditioner is geschikt voor beschadigd, chemisch behandeld, krullend haar. Deze deep conditioner transformeert het haar binnen enkele minuten! Bevat gecertificeerde Aziatische biologische extracten en exotische verachtende middelen met vitamines.

 

Haarmasker

REF Ultimate Repair Masque is een intensief haarmasker dat droog en beschadigd haar herstelt. Is jouw haar beschadigd door chemische behandeling of door warmteaparaten? Dan is dit masker de oplossing!

 

Het Aunt Jackie’s Butter Fusions Magic Mend Thermal Repair Masque is een haarmasker speciaal voor broos en beschadigd haar door hittestyling. Het masker is verrijkt met het superfood acai, dat door de eeuwen heen is gebruikt is om de haargroei te ondersteunen en de vochtbalans te herstellen.

 

Het Wella SP Reverse Regenerating Hair Mask is speciaal ontwikkeld voor chemisch en door hitte-tools beschadigd haar. Met dit haarmasker herstel je de elasticiteit van het haar, wordt pluis tegen gegaan en krijgt je haar een prachtige gezonde glans!

 

Naast bovenstaande producten zijn er natuurlijk nog allerlei andere fijne producten om de natuur een handje te helpen, zoals treatments, haarolie en leave-in conditioners. Naast het verzorgen van je haar met producten die hier geschikt voor zijn is het ook erg belangrijk dat je voorzichtig met je haar omgaat. Style het niet (te vaak) met hittetools en als je veel gekleurd hebt, stop daar dan minimaal drie maanden mee om je haar wat rust te geven. Natuurlijk frist je haar ook altijd wat op wanneer je de dode punten laat knippen bij de kapper. Heb jij iets gehad aan onze producten? Laat het ons vooral even weten!

 

Liefs,

Chantal van Haarpro.nl

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd