Je hebt vast weleens gehoord van Olaplex. Dé oplossing voor beschadigd, droog, dof en futloos haar. Maar wat is het eigenlijk precies? En nog belangrijker; hoe werkt het? Ik vertel je er alles over in dit blog! 

Wat is Olaplex?

Olaplex is een hulpmiddel waarmee je je beschadigde haar blijvend herstelt. Olaplex bestaat uit een 7 stappen systeem. De eerste 2 producten worden toegepast in de salon, de andere producten kan je thuis gebruiken om je haar te verzorgen. 

In de salon kun je ervoor kiezen om de producten toe te laten voegen aan de haarverf (of ontkleuring) óf ze toe te laten passen als losse behandeling. 

No. 1 Bond Multiplier
Deze eerste salon stap is een heel geconcentreerd product. Het herstelt de gebroken zwavelverbindingen en begint met het herstellen van de schade. 

No. 2 Bond Perfector
De tweede stap in de salon gaat verder met het herstellen en opbouwen van de resterende gebroken zwavelverbindingen. Zo krijg je het sterkste, meest glanzende en meest gezonde haar mogelijk! 

No. 3 Hair Perfector
Dit product werkt als een haarmasker. Je gebruik het ongeveer 1 keer in de week. De Hair Perfector zorgt ervoor dat de salonbehandeling zijn kracht behoudt en herstelt nieuwe beschadigingen (door de zon, chloor, etc.) 

No. 4 Bond Maintenance Shampoo
 
De shampoo van Olaplex reinigt en hydrateert het haar. De haarstructuur wordt zichtbaar verbeterd en je haar krijgt een prachtige glans. 

No. 5 Bond Maintenance Conditioner
De Bond Maintenance conditioner herstelt beschadigd haar en gespleten haarpunten, zonder je haar te verzwaren.

No. 6 Bond Smoother
Deze styling crème werkt net zo verzorgend als een leave-in conditioner. Deze crème biedt bescherming bij het gebruik van warme stylingtools. Nog meer voordelen; kortere droogtijd tijdens het föhnen, tot 72 uur geen pluis én sterkere haarvezels. 

No. 7 Bonding Oil
 
Deze stylingolie is zeer geconcentreerd, maar gewichtloos. De olie geeft je haar minder pluis, een kortere droogtijd, meer glans, zachtheid en kleurlevendigheid. De olie beschermt zelfs tegen een hitte tot 450°!


Olaplex is vrij van parabenen en sulfaten, vegan én niet getest op dieren! Olaplex no. 3 is ook nog eens vrij van siliconen en dus Curly Girl vriendelijk!  

Hoe werkt Olaplex?

Olaplex werkt zo goed omdat het Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate bevat. Zo, dat is een ingewikkeld woord…. Laten we even terug gaan naar de basis. Hoe is je haar opgebouwd? 

Je haar uit bestaat voor een deel uit zwavelbruggen. Dit zijn vrij sterke verbindingen die de structuur van je haar bepalen. Zodra deze zwavelbruggen breken krijgt je haar zichtbare beschadigingen. Je haar wordt zwakker, doffer en droger. 

En dan is er Olaplex om het op te lossen! Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate is namelijk een unieke, werkzame stof die verbroken zwavelverbindingen herstelt. De zwavelverbindingen keren daardoor weer terug naar hun oorspronkelijke staat. Dus ben jij je krullen kwijt? Ook die zullen weer terugkeren na een Olaplex behandeling! 

Het allerfijnste is dat het resultaat van de behandeling blijvend is. Je haar keert niet zomaar weer terug naar zijn beschadigde staat zodra je stopt met Olaplex. Waarom zou ik niet voor een andere, goedkopere plex gaan? 
Er zijn meerdere merken die plexen hebben ontwikkeld. Er is echter geen énkel ander product met dezelfde werking als Olaplex. Olaplex heeft patent op het unieke ingrediënt. De andere merken gebruiken daarom vaak Maleic Acid. Ook dit is goede, werkende stof die het haar sterker maakt. Het verschil is dat dit  ingrediënt niet in staat is om de zwavelbruggen blijvend te herstellen, dit ingrediënt vult enkel de gaten op. 

Is Olaplex wat voor mij?

Veel mensen denken dat Olaplex alleen geschikt is voor haar dat beschadigd is door het verven. Maar niets is minder waar! Olaplex is voor elk haartype geschikt. Zo kan je haar ook beschadigd raken door vaak de föhn, stijltang, krultang en andere thermische hittebronnen te gebruiken. Of ga jij veel naar zonnige landen op vakantie? Die warme zon is heel gezond, maar niet voor je haar… 

Dus, is jouw haar

• Droog?

• Dof?

• Pluizig? 

• Slap en futloos?

• Breekt het sneller af?

Probeer dan eens de producten van Olaplex. Na gebruik zal je haar glanzen, sterker zijn, minder pluizen en komt de kleur beter uit. Kortom; je haar wordt weer gezond en zal stralen. 

Olaplex ervaringen

Ben je benieuwd naar de ervaringen die anderen hebben met Olaplex? Lees dan de reviews die klanten achterlaten onder de producten. Zo vertelt deze Olaplex gebruiker;

Fantastisch! Mijn haar viel uit en was kwetsbaar en breekbaar. Met Olaplex 1x pmnd bij de kapper en elke week Nr 3 thuis voelt mijn haar veel fijner aan, dikker, voller en glanzender. Mijn haar groeit weer langzaam bij en het wordt weer een volle wit/grijze bos. Heel fijn. 

Olaplex kopen

Benieuwd geworden en wil je Olaplex proberen? De Olaplex behandeling (No. 1 en 2) mag alleen uitgevoerd worden door professionele salons en mag niet voor eigen gebruik verkocht worden. De behandeling kan je laten doen in onze Salon Hairworx in Amersfoort. Heb je zelf een salon? Dan kan je de Olaplex behandelingen (No. 1 en 2), de Olaplex Traveling Stylist Kit en de Olaplex Salon Intro Kit met een zakelijke account bij ons bestellen.

Olaplex No. 3 t/m 7 kan iedereen bij ons wel online bestellen tegen lage prijzen. En bestel je voor 22.00 uur? Dan heb je het de volgende dag al in huis! 

 

 Koop hier jouw Olaplex producten!

Liefs,

Sharon van Haarpro.nl